24/7/09

Έλληνες με αδένες αρσενικούς!

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος

Χλόμιασα. Η ισχύς της λιτής αφήγησης του αξιωματούχου συνομιλητή μου με αντικείμενο μια εν δυνάμει εθνική προδοσία, ήταν καταλυτική. Είναι αδύνατον ψέλλισα άναυδος κι εκείνος έσκασε ένα πικρό χαμόγελο στο στόμα. «Δεν θα είναι η πρώτη φορά» μου αποσαφήνισε για να με επαναφέρει στην ιστορική μας τάξη πραγμάτων. Και αμέσως μετά μου επανέλαβε εμφαντικά:
«Ναι δέχθηκα τις πιέσεις της κεντρικής διοίκησης ως προς την επικύρωση τριών μουσουλμανικών σωματείων της Θράκης ο πυρήνας των οποίων είναι αποσχιστικός και δηλώνεται ρητά στο καταστατικό τους!!!!»
Τα φυσικά πρόσωπα που έχουν συγκροτήσει τους προς το παρόν μετέωρους κύκλους είναι υπαρκτά. Ανήκουν στην ευρύτερη Μουσουλμανική Κοινότητα της Ροδόπης και της Ξάνθης. Το περιέχον του περιεχομένου από το ιδρυτικό τους καταστατικό ανατριχιαστικό αλλά κείται προκλητικά επί του κειμένου. Ο νομικός μανδύας τους έλλειπε στην ύφανση του οποίου υποχρεούτο ο συνομιλητής μου. Τι απάντησες τον ρώτησα με έκδηλη την αγωνία στο πρόσωπό μου..
«Εγώ προδότης της πατρίδας μου δεν γίνομαι» μου απάντησε στεγνά και παρά τις επίμονες προσπάθειές μου αρνήθηκε να οδηγήσει την κουβέντα στις αποκαλυπτικές λεπτομέρειες που ασφυκτικά επιδίωκα. Ούτε για το ποιος ή ποια από την κεντρική διοίκηση τον πίεσε μα ούτε και αν παρά την κατηγορηματική άρνησή του εξακολουθούν, ή ακόμη ακόμη ποιες θα είναι οι συνέπειες που θα υποστεί.. (ερωτήσεις μάλλον ρητορικές)..
Παρά την οργή μου ένα ρίγος ανακούφισης διαπέρασε σαν ανοιξιάτικη αύρα το σώμα μου όλο. Ήταν στην σκέψη πως υπάρχουν ακόμη ανάμεσά μας Τερτσέτηδες και Πολυζωΐδηδες.
Έλληνες με αδένες αρσενικούς έστω και αν σαν είδος τελούν υπό εξαφάνιση..

Ευγένιος Ανδρικόπουλος
eandrik@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: