30/7/09

30χρονος ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΕΡΕΙΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΕ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

«Δούλευα για την Τουρκία», είπε στους αστυνομικούς όταν τον πρόδωσε το ψηφιακό υλικό του. Ο ίδιος μίλησε και για συνεργάτες του, ενώ με την εμφάνιση δικηγόρων ενός χριστιανού κι ενός μουσουλμάνου από την Ξάνθη, σφράγισε το στόμα του…

«ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ» στη Σαμοθράκη, πού φωτογράφιζε όλα τα νησιά Βορ. Αιγαίου, Σάμο, Χίο, Μυτιλήνη, Λήμνο, Αη-Στράτη.
Με το υλικό ανά χείρας, (που τον καίει ουσιαστικά), δεν μπορούσε παρά να παραδεχθεί την πράξη του, να αποκαλύψει συνεργάτες κι εντολοδόχους.
Οι αστυνομικές αρχές ήταν στα ίχνη του 30χρονου οικογενειάρχη από το Μ. Δέρειο που διέμενε στην Μάκρη, τον παρακολουθούσαν κι επεδίωκαν να τον πιάσουν επ’ αυτοφώρω. Εκτιμάται ότι πρόκειται για μια σοβαρότατη υπόθεση που έχει βάθος και θα οδηγήσει και σε άλλους δρόμους, ενώ θα λύσει γρίφους που υπήρχαν στην περιοχή.
Ο αστυνομικός διευθυντής Έβρου Ιωακείμ Τσουκνάβης που ρωτήθηκε σχετικά απλά επιβεβαίωσε την είδηση λέγοντας ότι αντιμετωπίζει κακουργηματικού χαρακτήρα αδικήματα που επισείουν καθείρξεις, αλλά η απαγγελία των όποιων κατηγοριών θα γίνει με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή.
Για το εξαιρετικού ενδιαφέροντος θέμα της σύλληψης ενός Τούρκου κατασκόπου σε ελληνικό έδαφος πρωτογράφηκε χθες στο taxalia.blogspot.com και ήταν πρωτοσέλιδο θέμα στην εφημερίδα «Αυριανή της Μακεδονίας – Θράκης».

Η διερεύνηση της υπόθεσης έδειξε ότι πρόκειται για μια σύνθετη υπόθεση που θα βγάλει λαυράκι, ενώ ο συλληφθείς δεν μπορούσε να δικαιολογήσει γιατί είχε στην κατοχή του όλο αυτό το φωτογραφικό υλικό από σημεία στρατηγικής αξίας, στρατιωτικές εγκαταστάσεις, υποδομές, δρόμους, υδραγωγεία κλπ.
Από τον πανικό του με την σύλληψή του, συνεργάστηκε με τις αρχές, λέγοντας ότι αναλάμβανε αποστολές έναντι αμοιβής που κυμαινόταν αναλόγως με το υλικό που παρέδιδε.
Την υπεράσπισή του έχουν αναλάβει δύο δικηγόροι Ξάνθης, ένας χριστιανός κι ένας μουσουλμάνος, οι οποίοι του ετοιμάζουν ήδη απολογητικό υπόμνημα και του έχουν πει να μη πει τίποτα παραπάνω.
Ο ίδιος ισχυρίζεται ότι αμειβόταν με σοβαρό ποσό σε ευρώ σε κάθε του ταξίδι, κατά τη διάρκεια του οποίου μπορεί να τραβούσε εκατοντάδες φωτογραφίες.
Οι αστυνομικές και δικαστικές αρχές εκτιμούν ότι η όλη υπόθεση είναι σοβαρή, καθώς στοχεύει στη συλλογή πολύ ειδικών και λεπτομερών πληροφοριών και εικόνων, οι οποίες δεν μπορούν να απεικονιστούν από κανέναν από τους υπάρχοντες δορυφόρους, καθώς η λήψη των φωτογραφιών γίνεται από το επίπεδο του εδάφους αποτυπώνοντας στρατηγικά την περιοχή της Θράκης κι ευαίσθητων νησιών για να υπάρχει εικόνα σε σχέδιο δολιοφθοράς κάτω από συγκεκριμένη στρατηγική.
Με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ανακρίνεται ήδη στην Αλεξανδρούπολη, ενώ οι εκτιμήσεις είναι ότι δεν πρόκειται για ένα απλό άτομο που φωτογράφιζε από τα δεκάδες που συλλαμβάνονται κατά μήκος του Έβρου στην διάρκεια της χρονιάς, Τούρκους, Βούλγαρους, ή Φιλανδούς και οι οποίοι καταδικάζονται σε φυλακίσεις κι απελαύνονται, αλλά για διαφορετικού μεγέθους κατάσκοπο που δρούσε στην περιοχή.
Υπάρχει επίσης βάσιμη υποψία ότι ήταν μέρος ενός κυκλώματος ανθρώπων που υπολογίζονται στα 100, οι οποίοι συστηματικά εργαζόταν για την Τουρκία με υποδείξεις και πρόγραμμα γνωστών κέντρων αποσταθεροποίησης της ευαίσθητης Θράκης.
Η χαρακτηριστική του φράση «δούλευα για την μητέρα πατρίδα μου την Τουρκία», τα λέει όλα.

Μελαχροινή Μαρτίδου
http://www.xronos.gr/articles/detail.php?ID=47939


ΜΕΓΑΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΚΥΠΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΣΥΛΛΗΨΗΣ ΤΟΥ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΥ ΣΤΗΝ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗ

Μεγάλα ερωτηματικά προκαλεί το γεγονός της σύλληψης στην Σαμοθράκη του μουσουλμάνου φωτογράφου, ο οποίος είχε στην κατοχή του φωτογραφικό υλικό που απεικόνιζε λεπτομέρειες στρατιωτικών-αμυντικών συστημάτων της χώρας μας, οι οποίες δεν μπορούν να ανιχνευθούν από δορυφορικά συστήματα.

Τα ερωτηματικά προκαλούνται, όχι από αυτό καθ’ εαυτό το γεγονός, αλλά από τον χρόνο κατά τον οποίο συνέβη. Συγκεκριμένα, ενώ φαίνεται ότι ήταν από καιρό γνωστή η δράση του φωτογράφου, χρειάστηκε να ξεπεραστεί κάθε όριο από την προκλητική δραστηριότητα της Τουρκίας στο Αιγαίο, για να προχωρήσει η κυβέρνηση στην σύλληψή του.


Φαίνεται πως η πολιτική του καλοπιάσματος και ουσιαστικά της στήριξης και ενίσχυσης του σωβινιστικού καθεστώτος της Άγκυρας, την οποία, με τις ευλογίες των ΗΠΑ, ακολουθεί η κυβέρνηση, την έχει φέρει σε τέτοιο σημείο, ώστε να θυσιάζει τα πάντα στο όνομα της λεγόμενης ελληνοτουρκικής προσέγγισης.

Η αυταπάτη της πολιτικής του κατευνασμού και της δήθεν ελληνοτουρκικής συνεργασίας στα πλαίσια του ΝΑΤΟ μπορεί να οδηγήσει σε πολύ δυσάρεστες εξελίξεις για την εθνική κυριαρχία και το μέλλον της χώρας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΚΚΙ


Δεν υπάρχουν σχόλια: