25/7/09

Οι ανθέλληνες "προοδευτικοί" της Κύπρου

Στο διαδίκτυο, βρήκαν αποκούμπι οι ανθέλληνες της Κύπρου, όσοι δηλαδή κλείνουν πονηρά το μάτι στον Τούρκο εισβολέα μιλώντας για «καλλιέργεια κουλτούρας συμβίωσης» (με ποιον ρε καρντάσια, με τους εποίκους;). Και ο λόγος για «αποκούμπι», γιατί ο Ελληνισμός της Κύπρου αντιστέκεται στα σχέδια της εθνομηδενιστικής κυβέρνησης Χριστόφια, κάτι που διαπιστώνουν οι υπονομευτές του εθνικού κορμού: «Και είναι με λύπη που σημειώνω ότι ενώ σε όλες τις προηγμένες χώρες οι εκπαιδευτικοί θεωρούνται ως το πιο προοδευτικό κομμάτι της κοινωνίας, στην Κύπρο όχι απλώς είναι το αντίθετο αλλά πρωτοπορούν στον σκοταδισμό και τη συντήρηση.» Να' ναι καλά οι άνθρωποι!

Κύπριος απομίμηση Τζανετάκου, καλεί Ρεπούση
Τα παραπάνω μέσα στα εισαγωγικά, τα διαβάσαμε στο blog του Κύπριου δημοσιογράφου Μιχάλη Μιχαήλ, οπαδού του ΑΚΕΛ και πολέμιου της Εκκλησίας της Κύπρου. Στο blog του παραπάνω τύπου, όπου τα σχόλια επί των αναρτήσεών του που ενοχλούν διαγράφονται μονομιάς, «λιβανίζεται» αυτές τις ημέρες μια «πρωτοβουλία» μαθητών. Διαβάστε για να κρίνετε από μόνοι σας:
«Οι μαθητές και μαθήτριες του Γυμνασίου Παλουριώτισσας παρουσίασαν πρόσφατα μια αξιέπαινη και πρωτοπόρα εργασία. Μέσα στα πλαίσια της κατεύθυνσης του υπουργείου Παιδείας για τη δημιουργία Κουλτούρας Συμφιλίωσης, οι μαθητές και οι μαθήτριες του συγκεκριμένου γυμνασίου είχαν την ιδέα να δημιουργήσουν ένα ντοκιμαντέρ με θέμα τη συμβίωση ε/κυπρίων και τ/κυπρίων πριν από τα γεγονότα του 1974.»
Στο ίδιο blog, διαβάζουμε έναν ύμνο στον Τουρκοκύπριο Ισμέτ Βεχίτ Γκιουνέι, δημιουργό της κυπριακής σημαίας (του Μιχάλη δεν του κάνει η ελληνική εξάλλου...), όπως και το ότι ο συγγραφέας ετοιμάζει πόνημα με τίτλο "Ο Μαρξ και η Αρχαία Ελλάδα" (ώρα είναι να βγει ο Σωκράτης... μαρξιστής, ή να αποκληθούν οι αρχαίοι ημών πρόγονοι «αντιδραστικοί»!) και ότι έπεται και δεύτερο, με θέμα τίτλο «την ταραγμένη περίοδο 1955-59» (έτσι αποκαλεί την περίοδο του αντιαποικιακού και απελευθερωτικού αγώνα!) και τη διαμάχη της ΕΟΚΑ με το ΑΚΕΛ (πως λέμε η διαμάχη μεταξύ των δοσίλογων των Βρετανών και των συναγωνιστών των Παλληκαρίδη, Αυξεντίου και Καραολή). Α, πάλι καλά, γιατί είδαμε το Χριστόφια να καταθέτει στεφάνια σε τάφους αγωνιστών της ΕΟΚΑ και «μπερδευτήκαμε» λιγάκι είναι η αλήθεια...

Άνευ ορίων... η βλακεία τους

Άλλος ένας διαπρύσιος υποστηρικτής της «καλλιέργειας κουλτούρας συμβίωσης», ο κομμουνιστής «aneforiwn.blog» Τι διαβάζουμε εκεί; Πολλά και διάφορα «προοδευτικά». Καθίστε αναπαυτικά, έχει πλάκα: «η επανένωση του τόπου θα οδηγήσει και στην ουσιαστική πλέον επανένωση και των ανθρώπων (ελληνοκύπριων και τουρκοκυπρίων). Τούτο σημαίνει περιορισμό του εθνικισμού και ανοίγει τεράστιες προοπτικές για περαιτέρω ανάπτυξη του εργατικού κινήματος πάνω σε ενιαία πλέον κυπριακή βάση, κάτι που θα το κάνει πιο δυνατό στην διεκδίκηση ριζοσπαστικών κοινωνικών αλλαγών.» Ω, τι «προοδευτικός»!

Στο blog του, ο κύριος «άνευ ορίων» αναδημοσιεύει αποσπάσματα από συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Αλήθεια» ο διεθνολόγος κομμουνιστής και ειδικός σύμβουλος του Χριστόφια Τουμάζος Τσιελεπής, μέλος της ΚΕ του ΑΚΕΛ, αλλά και της «διαπραγματευτικής» (ωχ...) ομάδας για το Κυπριακό. Εκεί λοιπόν διαβάζουμε κάτι απίθανα και ενδοτικά του στυλ «το δίλημμα που έχουμε μπροστά μας είναι αν μας βολεύει η σημερινή κατάσταση ή αν θέλουμε να επανενώσουμε τον τόπο μας και, βεβαίως, για να τον επανενώσουμε χρειάζεται ένας συμβιβασμός. Ένας συμβιβασμός λογικός, ένας συμβιβασμός ισορροπημένος».
Τα πράγματα γίνονται παρακάτω πιο εμετικά: «η Ομοσπονδία είναι ο προσφερόμενος τρόπος για να επανενώσουμε τη χώρα και το λαό μας... Το ενιαίο κράτος είναι πλέον ανέφικτο μετά από όσα έχουν μεσολαβήσει, όχι μόνον διότι δεν θα το δεχτούν ποτέ οι Τ/κ και η Τουρκία, αλλά ούτε η διεθνής κοινότητα θα μας κατανοήσει.» Διψά για κατανόηση ο άνθρωπος! Κατανοήστε τον...

Πολύ «προοδευτικά» πράγματα

Να και η διαδικτυακή κυρία της παρέας! Κατά δήλωσή της, φιλόλογος στη μέση εκπαίδευση και συνδικαλίστρια. Ενδιαφέρεται, λέει, για τη νεότερη και σύγχρονη ιστορία. Η κυρία αυτή, μας παραδίδει μαθήματα συνταγματικού Δικαίου, με αφορμή την υπόθεση του κατά το «Πρώτο Θέμα», «Ρεπούση του Αιγαίου», δηλαδή τον αναπληρωτή καθηγητή Διδακτικής της Ιστορίας του Πανεπιστημίου του Αιγαίου, Γ. Κόκκινο. Τι λέει λοιπόν η κυρία Νεοκλέους;
«Η επίθεση ενάντια στο συνάδελφο αποσκοπεί στον εκφοβισμό όλων των πανεπιστημιακών και αμφισβητεί το πανεπιστήμιο ως χώρο ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Εντάσσεται σε μια ευρύτερη αυταρχική στροφή ενάντια στις ακαδημαϊκές ελευθερίες και το πανεπιστημιακό άσυλο, στην οποία πρωτοστατούν η κυβέρνηση αλλά και οι δυνάμεις της ακροδεξιάς... Τα τελευταία χρόνια γίνεται μια συστηματική προσπάθεια από πολιτικούς φορείς του ακροδεξιού και εθνικιστικού χώρου και από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης να ελεγχθούν επιστήμονες και πανεπιστημιακοί δάσκαλοι για τις απόψεις τους ή για το αντικείμενο της έρευνάς τους. Καταγγέλλονται όσοι δεν ευθυγραμμίζονται με τις θέσεις ενός μετώπου αυτόκλητων υπερασπιστών της "εθνικής ορθότητος".» Τι θέλει η κυρία αυτή, που ενοχλείται από την «εθνική ορθότητα»; Να επιβάλλει την «πολιτική ορθότητα». Και φυσικά, διαβάζουμε και τα γνωστά περί «ελεύθερης διακίνησης ιδεών», που φυσικά δεν ισχύουν για τους αντιεξουσιαστές και αριστεριστές που βρίσκουν άσυλο στα ιδρύματα τρομοκρατώντας το προσωπικό και τους φοιτητές. Για δες που οι εθνομηδενιστές της Κύπρου έχουν «άποψη» για τα τεκταινόμενα στην Ελλάδα!

Α, για να μην το ξεχάσουμε: η κ. Νεοκλέους, σε ανάρτησή της με τίτλο «Διώξεις εκπαιδευτικών για παιδαγωγικές δράσεις» (έτσι αποκαλούν τη διανομή αριστεριστικής και εθνομηδενιστικής ιδεολογικοπολιτικής ηρωίνης στα ανυπεράσπιστα παιδιά), τάσσεται με αναδημοσιεύσεις στο πλευρό της διωκόμενης ποινικά εκπαιδευτικού Στέλλας Πρωτονοταρίου, που διοργάνωσε παράνομα μαθήματα στη μητρική τους γλώσσα σε Αλβανούς μαθητές, με εγχειρίδια εξ Αλβανίας που έβριθαν ανθελληνικών αιτιάσεων, στο 132ο Δημοτικό των Αθηνών.

Να και η Μερόπη που ειρωνεύεται

Κι άλλη κυρία! Αναφερόμαστε σε εκείνη, γιατί την έχουν ως link όλοι όσοι στην Κύπρο διαδικτυακά συγκροτούν την εκεί αντεθνική κουστωδία. Και αυτό, μόνο τυχαίο δεν είναι... Σε ανάρτησή της λοιπόν με τίτλο «Οι κατάσκοποι και οι πατριώτες!», η κυρία αυτή ειρωνεύεται τον δημοσιογράφο Σπύρο Χατζάρα για εκπομπή του στον σταθμό «Blue Sky», όπου φιλοξενούσε τον εκπαιδευτικό Εμμανουήλ Γιουτλάκη, ο οποίος μίλησε εκεί για τη γνωστή υπόθεση του 132ου Δημοτικού Σχολείου και την καταγγελία που κατέθεσε κατά της εθνομηδενίστριας εκπαιδευτικού Στέλλας Πρωτονοταρίου. Διαβάστε και μην αποθαρρυνθείτε από το πολύ χαμηλό, εντελώς «κατινίστικο» επίπεδο και την πιο κραυγαλέα επίδειξη αριστεριστικής και συγχρόνως μικροαστικής αντίληψης που έχουμε δει στο διαδίκτυο εδώ και καιρό: «Ο "καλός" μας δε δημοσιογράφος μαζί με τον "καλό" μας εκπαιδευτικό ισχυρίζονταν ότι η πρώην Διευθύντρια προέβαινε σε ανθελληνικές ενέργειες (!) και ότι έβαλε στο σχολείο ....κατασκόπους (!) να διδάξουν Αλβανικά και άλλες γλώσσες. Έμεινα εμβρόντητη. Δεν περίμενα τόσο σκοταδισμό. Α, και ξέχασα να σας πω ότι ο "δημοσιογράφος" διαβεβαίωνε τον κ. Γιουτλάκη ότι το Γενάρη που θα ξαναγίνει, κατόπιν της αναβολής, η δίκη, θα φροντίσει αυτός να μαζευτούν έξω από το Δικαστήριο χιλιάδες "Έλληνες πατριώτες" να του συμπαρασταθούν (του Γιουτλάκη)! Ξέρετε τι σκέφτηκα. Συμπαράσταση θέλει ο κ. Γιουτλάκης ή μήπως λίγο γιαουρτάκια. Αστειεύομαι βέβαια, δεν πιστεύω να το πήρατε στα σοβαρά και να ετοιμάζετε τους κεσέδες!» Τώρα κυρία μου, το ποιος πρέπει να φάει γιαούρτια, αυτό ας το κρίνει το ευρύτερο κοινό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: