27/7/09

Ναμπούκο ΟΛΑ (For ever), στη Βουλγαρία

Του Σπύρου Χατζάρα

Η νέα Βουλγαρική κυβέρνηση έχει ήδη υποβάλει σχέδιο νόμου για την αναστολή κατασκευής του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολης και έχει ήδη επιβάλει προσωρινό «μορατόριουμ» στον αγωγό φυσικού αερίου South Stream και το πυρηνικό εργοστάσιο στο Μπέλενε!

H «πανεθνική» συσπείρωση περί τον αγωγό Ναμπούκο , εξασφάλισε ψήφο εμπιστοσύνης από τη βουλγαρική Βουλή, στην κυβέρνηση μειοψηφίας του GERB-(Ναμπούκο2) , υπό τον (τέως μπράβο νυκτερινών κέντρων), Μπόικο Μπορίσοφ, που έλαβε 162 ψήφους υπέρ, 77 κατά και ένας δήλωσε, «άκυρο-λευκό, δεν ξέρω δεν απαντώ».
Εκτός του GERB (116 βουλευτές), την κυβέρνηση Μπορίσοφ στήριξαν, το κόμμα «Ατάκα» του Βόλεν Σιντέροφ («Επίθεση» με 21 βουλευτές), ο «Γαλάζιος Συνασπισμός» των Ιβάν Κόστοφ και Μάρτιν Ντιμιτρόφ» (15 βουλευτές) και το κόμμα «Τάξη, Νομιμότητα, Δικαιοσύνη» του Γιάνε Γιάνεφ (10 βουλευτές).
Κατά ψήφισαν οι βουλευτές του προηγούμενου κυβερνητικού συνασπισμού, (Ναμπούκο 1) 39 του Σοσιαλιστικού Κόμματος και 38 βουλευτές του τουρκικού Κινήματος Δικαιωμάτων και Ελευθεριών.

Στη νέα κυβέρνηση, το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου οικονομικών θα αναλάβει ο Σιμεόν Τζιάνκοφ, οικονομολόγος και πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος της Παγκόσμιας Τράπεζας, ενώ το υπουργείο Εσωτερικών θα περάσει στα «χέρια» του προέδρου του κόμματος, Τσβέταν Τσβετάνοφ. Το υπουργείο εξωτερικών αναλαμβάνει η Ρούμιανα Γιέλεβα και υπουργείο Αμύνης ο Νικολάι Μλαντένοφ.
Η μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος στο δήμο της Σόφιας, Γιορντάνκα Φαντάκοβα, θα είναι η νέα υπουργός Παιδείας, το υπουργείο Οικονομίας, Ενέργειας και Τουρισμού θα αναλάβει ο Τράιτσο Τράικοφ, ο γλύπτης Βεζντί Ρασίντοφ θα είναι ο νέος υπουργός Πολιτισμού, και η εισαγγελέας Μαργκαρίτα Πόποβα υπουργείος Δικαιοσύνης. Ο μέχρι πρότινος δήμαρχος της Βράτσα, Τότιου Μλαντένοφ, θα είναι ο νέος υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.Το υπουργείο Υγείας αναλαμβάνει ο χειρουργός, Μπόζινταρ Νάνεφ, ενώ το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης ο Ρόσεν Πλεβνέλιεφ.

Όπως αναφέρει το βουλγαρικό πρακτορείο «Novinite» η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση του GERB είναι πιθανόν να ακυρώσει το έργο του πετρελαιαγωγού Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη.

«Δεν θεωρούμε ότι υπάρχει λογική βάση στο project Μπουργκάς-Αλεξανδρούπολη και δεν έχουμε πρόθεση να υλοποιήσουμε έργα που από μόνα τους καταλήγουν σε αδιέξοδο», φέρεται να έχει δηλώσει στο βουλγαρικό κρατικό ραδιόφωνο ο νέος υπουργός Ανάπτυξης κ. Ρόσεν Πλεβνελίεφ.

Στην Αθήνα, κυβερνητικοί παπαγάλοι, προσπαθούν να υποβαθμίσουν την σημασία τής είδησης για τα ελληνικά συμφέροντα, κάνοντας λόγο για «μπλόφα» τής νεοφώτιστης δεξιάς κυβέρνησης τής Βουλγαρίας, προκειμένου να διαπραγματευτεί οικονομικά το σύνολο των ενεργειακών έργων.

Ο Ναμπούκο-Χατζηδάκης σε μία (επικοινωνιακή) κίνηση αντιπερισπασμού, κατέθεσε επειγόντως στο θερινό τμήμα τής βουλής νομοσχέδιο για την υλοποίηση τού έργου !
(Ο πρέσβης Δαβίδ, δεν θα θυμώσει γιατί ξέρει ότι πρόκειται περί ελληνικής μπλόφας)
Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη συσταθεί από της Ελλάα τη Βουλγαρία και τη Ρωσία ως φορέας κατασκευής και εκμετάλλευσης του αγωγού η διεθνής εταιρεία TRANS-BALKAN PIPELINE BV.

ΥΓ.Τα στελέχη της Παγκόσμιας Τράπεζας έχουν ρέντα στα Βαλκάνια. Στη Σερβία πρωθυπουργός ο Τσβέτκοβιτς. Τσάρος της Οικονομίας ο Σιμεόν Τζιάνκοφ στην Βουλγαρία.Ρέντα έχουν και οι Μπράβοι.Πρωθυπουργός στα Σκόπια ο Γκρουέφσκι, και στη Σόφια ο Μπορίσοφ. Ας το λάβει υπόψη του ο κ.Βλαστός

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παρα την επισημανση σε υπηρεσιακη ηγεσια του υπουργειου εξωτερικων
του κατωτερου σχολιου και λογω κωφευσης αυτης,ισως το γραφειο της υπουργου δειξει δεουσα ευαισθησια και κινητοποιηθει.

''Επειδη το υπηρεσιακο αυτοκινητο ειναι για υπηρεσιακες μετακινησεις και ουχι για μετακινησεις προσωπικες και ταξιδακια της συζυγου του καθε επικεφαλης,θα ηταν σκοπιμο να ζητησετε να σας σταλει ποιοι εχουν δηλωθει στις ασφαλιστικες εταιριες ως οδηγοι υπηρεσιας των εν λογω αυτοκινητων.
Τοτε θα διαπιστωσετε οτι φιγουραρουν ως οδηγοι του υπηρεσιακου οχηματος και συζυγοι-παιδια των επικεφαλης,με εξοδα και προσθετες αμοιβες αυτων πληρωμενα απο το δημοσιο ασφαλως.

Ευκολο και απλο(;) αιτημα.Θα το τολμησουν αραγε;''

Ανώνυμος είπε...

Κύριε Χατζάρα, γιατί δεν έβγαλες τσιμουδιά για όσα σου έγραψε χθες ο "Ιός" της "Ελευθεροτυπίας";

Σπύρος Χατζάρας είπε...

Ουτε διαβάζω ούτε αγοράζω την "Πρακτοροτυπία".
Τώρα που μου το ειπες, θα ψάξω στο ιντερνετ να μάθω τι έγραψε ο χαφιεδο-ιός.

Χατζάρας

Stelina είπε...

Κύριε Χατζάρα, ο "ΙΟΣ" έγραψε τα εξής για εσάς: "Θα περίμενε κανείς, αυτή η χοντροκομμένη προπαγάνδα να αντιμετωπιστεί με τη δέουσα ειρωνεία. Αμ δε! Η ουγγροεβραϊκή καταγωγή του Σόρος φαίνεται πως αρκεί, ως «αποδεικτικό στοιχείο» στις όχθες του Ατλαντικού για την υποτιθέμενη διεθνή «συνωμοσία» κατά των «πατριωτών» απανταχού της υδρογείου.
«Η πρώτη πόλη που έκαψαν οι κουκουλοφόροι της παγκόσμιας διακυβέρνησης και του Indymedia, ήταν το Seattle το 1999», μας πληροφορεί χαρακτηριστικά στο μπλογκ του ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Σπύρος Χατζάρας, πριν μας διαβεβαιώσει πως ο ίδιος «ιδιωτικός στρατός της Sheri Herndon, του Open Society Institute, του Ford Foundation, του Glaser Foundation, και του Tides Foundation επιτέθηκε στην Αθήνα τον Δεκέμβρη του 2008». Για να καταλήξει (19/7/09), στη συγκλονιστική αποκάλυψη πως «οι Εβραιοαριστεροί του Σόρος [είναι οι] πρωταγωνιστές του επαγγελματικού αντιρατσισμού» εν Ελλάδι"
Αλλά μπήτε ο ίδιος στο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=67162
για να έχετε σφαιρική αντίληψη. Και περιμένουμε να δημοσιεύσετε την απάντησή σας, γιατί πολύ σας γουστάρουμε και σας παρακολουθούμε ανελλιπώς

Ανώνυμος είπε...

καλως τα παιδια του ιου της γριπης της δημοκρατιας.αφου μας,σας διαβαζουν,τωρα αρχιζει η τελικη επιθεση.

θα τρεξουν πολυ.

θα αρχισει να βγαινει λοιπον βρωμα που θα ανοιξει τον δρομο των φυλακων η ..της αυτοεξοριας.

Ανώνυμος είπε...

όταν κάποιος δυσφημείται από τούς 'ιούς' τότε σίγουρα είναι σέ καλό δρόμο!δέν είναι διαπόμπευσις.είναι παράσημον. συνεχίστε νά ξεμπροστιάζετε τά διάφορα σκουλήκια.ο Θεός νά σάς χαρίζει υγίεια καί φώτισιν.
Π.

Ανώνυμος είπε...

ΜΗΝ ΕΊΣΑΙ ΜΩΡΕ ΚΟΛΛΗΜΈΝΟΣ, ΜΟΝΟΠΛΕΥΡΑ ΟΛΑ, ΣΤΗ ΡΩΣΙΑ ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΡΙΤΙΚΑΡΕΙΣ????

Ανώνυμος είπε...

Διάβασα όλο το κείμενο των κυρίων(;)του ιού της Ελευθεροτυπίας και πραγματικά συγχαίρω τον εαυτό μου για την αυτοσυγκράτηση που έδειξα(θυμήθηκα βέβαια και πόσο μου κόστισε η οθόνη!).

Εκτός του ότι δεν αναφέρει τις στοχοποιήσεις ατόμων απο μέλη του indymedia,με προφανή σκοπό τον ξυλοδαρμό τους κλπ,προσπαθεί να δείξει ότι είναι φυσικό(!),να υπάρχουν τέτοια sites σε δωρεάν servers απο το Πανεπιστήμιο και ότι δίνει ειδήσεις που τα καθιερωμένα ΜΜΕ δεν αναδυκνείουν(συγνώμη αλλά και τα blogs δεν βγάζουν ειδήσεις που τα ΜΜΕ εντέχνως αποσιωποιούν;).

Αναφέρει την ιστορία,που αρχίζει με το Σηάτλ το 1999(μόνο που εκεί πολέμαγαν εναντίον της Νέας Τάξης,αυτό ξέχασε να το αναφέρει και επίσης ότι το Σηάτλ ήταν μια προβοκάτσια των αμερικάνικων αρχών...Δείτε την ταινία:Η εξέγερση ή αλλιώς the batlle of seattle).

Φυσικά αναφέρει τις ιστοσελίδες όπως θερμοπύλαι κλπ,με μεγάλη δόση ειρωνίας...Τι περίεργο!
(Για τον Βάσκο Γκλιγκόροφ,εφ'όσον είναι αντιφασίστες,γιατί δεν έγραψαν ούτε μια γραμμή για την εξαφάνισή του και την πιθανή δολοφονία του απο μπράβους του Γκρουέφσκι;Γιατί δεν τους έχουν δοθεί τέτοιες εντολές...)

Φυσικά αναιρεί τις όποιες σχέσεις έχει το indymedia γενικά σαν είδος,με τον ΑΡΙΣΤΕΡΟ George Soros...Για ποιό λόγο το κάνει αυτό;Μειώνει όλα τα στοιχεία που υπάρχουν γι'αυτό το θέμα.Περίεργο,ε;

Τέλος,αναφέρεται στο group που έχει δημιουργηθεί στην ιστοσελίδα(υπό την αιγίδα της CIA,μην το ξεχνάμε),Facebook.Είναι το γνωστό:Λουκέτο τώρα στο indymedia.
Τι κάνει ο Ιός,λοιπόν;Αναφέρεται ειρωνικά και υποτιμητικά,στα μέλη του group και αραδιάζει τα όποια στοιχεία έχουν κοινοποιήσει στην ιστοσελίδα.
Για ποιό λόγο το κάνει;Τι προσπαθεί να πετύχει;Ποιός του έδωσε το δικαίωμα να σχολιάζει υποτιμητικά ανθρώπους που ούτε καν γνωρίζει και να παραθέτει στοιχεία σε μια εφημερίδα,χωρίς την άδεια τους;Δεν πληρώνονται απο την εν λόγω εφημερίδα,για να γράφουν ό,τι γράφουν;Άρα πληρώνονται,για να ασκούν προπαγάνδα και να λένε πόσο καλός είναι ο Διάβολος...

Το πιο ευχάριστο(ή δυσάρεστο αν γελάτε με τις ανοησίες του Ιού),είναι ότι πάνε διακοπές και επανέρχονται-δυστυχώς ή ευτυχώς-τον Σεπτέμβριο!

Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...