29/7/09

Μοιράζουν επιδοτήσεις εκατομμυρίων ευρώ, αλλά παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στου Λαναρά


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

29/7/09

Την ώρα που η κυβέρνηση μοιράζει επιδοτήσεις εκατομμυρίων ευρώ, για aircondition, ψυγεία, μονώσεις ταρατσών, εξοπλισμούς γραφείων γιατρών, δικηγόρων κλπ, για 7ο μήνα παραμένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι του Λαναρά, παρά τις δεσμεύσεις πριν λίγο μόλις καιρό του κ. Παπαθανασίου για επίλυση του προβλήματος.

Συνεχίζοντας τις νεοφιλελεύθερες πρακτικές τους οι κυβερνώντες, επιμένουν να διογκώνουν το εξωτερικό χρέος της χώρας με αλλεπάλληλους ασύμφορους δανεισμούς για την ενίσχυση των καταναλωτικών αναγκών μερίδας πολιτών, ενώ εγκαταλείπεται στην τύχη του, το συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα των πολιτών για εργασία.

Βήμα-βήμα, η χώρα και οι πολίτες της, οδηγούνται σε διαρκώς εντεινόμενα αδιέξοδα, από την αδυναμία της κυβέρνησης να δώσει λύσεις στα πραγματικά προβλήματα του τόπου. Με αποτέλεσμα, άλλες 700 οικογένειες των εργαζομένων του Λαναρά, να αντιμετωπίζουν όχι πια το φάσμα της φτώχειας και της ανεργίας, αλλά και της πείνας αυτή τη φορά.

Το Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο, για μια ακόμη φορά καλεί την κυβέρνηση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της απέναντι στους εργαζόμενους του Λαναρά. Παράλληλα καλεί τον ελληνικό λαό, και ιδιαίτερα αυτόν της περιφέρειας που πλήττεται από την αποβιομηχάνιση και την εγκατάλειψη, να απαντήσει στις επόμενες εθνικές εκλογές, στηρίζοντας το δικό του κόμμα. Το ΠΑΜΜΕ, που σαν πολιτικό πρόθεμα έχει βάλει την ανατροπή του κλίματος ανισορροπίας της κοινωνικής συνοχής που επικρατεί, μεταξύ της βαθύπλουτης μειοψηφίας των κατοικοεδρευόντων στα Βόρεια Προάστια του αθηνοκεντρικού κράτους και της εγκαταλειμμένης περιφέρειας, δηλώνει παρόν και απέναντι στην επιχειρούμενη διάλυση του κοινωνικού μας ιστού.
www.pamme.eu
press@danagennisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: