25/7/09

Η οθωμανική τάξη επιστέφει στα Βαλκάνια

Turkish Foreign Minister Says Turkey Aims To Build Future Together

NOVI PRAZAR (A.A) - 24.07.2009 - The Turkish foreign minister said on Friday that Turkey aimed to build future together with Balkan countries.
Turkey's Foreign Minister Ahmet Davutoglu said that Turkey had historical responsibility to Balkan nations, and therefore would do what it had to do to fulfil that responsibility.

"The requirement of this responsibility is to bring all countries closer to each other, ensure lasting stability in the Balkans, minimize the separation among nations that had lived side-by-side for centuries, and to build future altogether," Davutoglu told AA correspondent in Novi Prazar, Sanjak.

Davutoglu said Turkey was positive to Serbia's willingness to become a strategic partner with itself.

"Turkey sees creating a regional consciousness and common destiny in the Balkans very fruitful," Davutoglu also said.

Davutoglu said the Balkans should be turned into a region of security, freedom, peace, stability and welfare to avoid agonies experienced in 1990s.

The Turkish minister underlined importance of Bosnia-Herzegovina's territorial integrity and stability.

Also, Davutoglu said that Serbia proposed Turkey to carry out giant projects within its borders, particularly in Sanjak.

Davutoglu said that Serbia also proposed to set up an Islam culture center in Belgrade, and that he welcomed and accepted that proposal.

The minister defined his visit as historic, and said he was the first Turkish minister visiting Sanjak maybe a century later.

Davutoglu said the behaviors he came across during his time in Sanjak and his impression of his meetings with political leaders indicated that the people of Sanjak were still loyal to Turkey.

"We will do everything for their welfare and happiness, and I hope Sanjak will be the rising region of the Balkans," he said.

Davutoglu also hoped Sanjak would continue to be a bridge of friendship between Turkey and Serbia.

The Turkish minister later flew to Belgrade by helicopter, from where he will proceed to Montenegro.

Sanjak is located in the centre of the Balkan Peninsula in present day Serbia and Montenegro. Serbia controls six municipalities of Sanjak while Montenegro runs five. Once part of the Ottoman Empire, it covers a geographically diverse area stretching 8,687 square kilometers. It borders Bosnia and Herzegovina in the northwest, Kosovo in the southeast and Albania to the south. The capital of Sanjak is Novi Prazar.

Bosnians are highly populated in Sanjak region. (BRC)



6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΞΕΦΡΑΓΟ ΑΜΠΕΛΙ - ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΧΩΡΙΣ ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ!

1.

19-07-2009 και ώρα 09.00 συνελήφθησαν στην περιοχή Κουτσούμπα Σύμης, από αστυνομικούς του Α.Τ Σύμης είκοσι τρεις (23) λαθρομετανάστες.Επίσης συνελήφθη ένας (1) διακινητής υπήκοος Τουρκίας,ο οποίος κρατείται στο Υπολιμεναρχείο Σύμης και ο οποίος μόλις τους είχε αποβιβάσει με πλωτό σκάφος, το οποίο κατασχέθηκε.

2.
19-07-2009 και ώρα 01.50 συνελήφθησαν στο Φαρμακονήσι Λέρου, από αστυνομικούς του Α.Τ Λέρου εικοσιένα (21) λαθρομετανάστες και ένας (1) διακινητής υπήκοος Τουρκίας.Σκάφος μεταφοράς και μηχανή αυτού κατασχέθηκαν.

3.
Την ίδια ημέρα και ώρα 06.50 συνελήφθησαν στο Φαρμακονήσι Λέρου, από αστυνομικούς του Α.Τ Λέρου δεκαοχτώ (18) λαθρομετανάστες και ένας (1) διακινητής υπήκοος Παλαιστίνης.Κατασχέθηκε ένα (1) σκάφος μεταφοράς. Προανάκριση διενεργεί το Α.Τ Λέρου.

Ανωτέρω τρείς (3) διακινητές (ένας (1) Σύμης και δύο (2) Α.Τ Λέρου) με τις εις βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες παραπέμπονται κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Ρόδου και Κω αντίστοιχα, για παράβαση του νέου Νόμου (άρθρο 48 παρ. 4 εδαφ. Β του Ν. 3772/09 από 10-07-09), ο οποίος χαρακτηρίζει τη διακίνηση λαθρομεταναστών εκ κερδοσκοπίας, κατ΄επάγγελμα ή κατά συνήθεια ως κακούργημα και επισύρει ποινή κάθειρξης τουλάχιστον δέκα (10) ετών και χρηματική ποινή τριάντα χιλιάδων (30.000) έως εξήντα χιλιάδων (60.000) Ευρώ για κάθε μεταφερόμενο πρόσωπο.

Πηγή http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=2182&Itemid=436&lang=

4.
Την 21-7-2009 και ώρα 11.00, στην Σαγιάδα Θεσπρωτίας, αστυνομικοί του Β΄ Τ.Σ.Φ. Φιλιατών συνέλαβαν έναν (1) αλλοδαπό,ο οποίος μετέφερε προς το εσωτερικό της χώρας, με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του,μία (1) αλλοδαπή που στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, με τελικό προορισμό την Αθήνα, έναντι χρηματικής αμοιβής. Ο διακινητής και η αλλοδαπή, η οποία επίσης συνελήφθη, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημ/κών Θεσπρωτίας, ενώ το όχημα κατασχέθηκε από το Β΄ Τ.Σ.Φ. Φιλιατών, που διενεργεί την προανάκριση.

Πηγή http://www.arta-news.gr/v2/index.php?option=com_content&task=view&id=5144&Itemid=57

5.
Σύλληψη τούρκου διακινητή και 65 λαθρομεταναστών
(21/07/2009)

Μια μηχανοκίνητη λέμβος με 65 παράνομους μετανάστες εντοπίστηκε χθες το πρωί στη θαλάσσια περιοχή Άκρα Μήθυμνας της Λέσβου από πλωτό περιπολικό του Λιμεναρχείου. Οι λαθρομετανάστες μαζί με τον 24χρονο Τούρκο διακινητή τους, μόλις αντιλήφθηκαν την παρουσία του πλωτού περιπολικού κατέστρεψαν τη λέμβο τους. Σύμφωνα με όσα δήλωσαν, είχαν ξεκινήσει από τα απέναντι τουρκικά παράλια. Προανάκριση διενεργεί η Λιμενική Αρχή Μυτιλήνης.

Πηγή http://news.ert.gr/local/localmapDet.asp?id=466228

Ανώνυμος είπε...

Σύλληψη κυκλώματος πλαστογράφων από το Μπαγκλαντές

Βραδινές ώρες της 21-07-09, από Αστυνομικούς του Τ.Α. Γλυφάδας, στη Γλυφάδα και στα Σεπόλια Αττικής, συνελήφθησαν επτά (7) αλλοδαποί, ηλικίας από 41, 33, 33, 32, 29, 22 και 18 ετών, υπήκοοι Μπαγκλαντές,για πλαστογραφία και παραβάσεις του νόμου «περί Αλλοδαπών».

Από την έρευνα προέκυψε ότι οι ανωτέρω δράστες είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και κατασκεύαζαν πλαστές σφραγίδες και εντυπώματα, που χρησιμοποιούσαν για να εκδίδουν πλαστά Διαβατήρια.Στη συνέχεια εφοδίαζαν με αυτά ομοεθνείς τους, που παρέμεναν παράνομα στη χώρα μας, προκειμένου ορισμένοι από αυτούς να μετακινηθούν σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες.

Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος πλαστών σφραγίδων, εντυπωμάτων και εγγράφων αλλοδαπών.

Οι συλληφθέντες, με την σχηματισθείσα σε βάρος τους δικογραφία, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών.

Πηγή http://www.astynomia.gr/index.php?option=ozo_content&perform=view&id=2187&Itemid=437&lang=

Ανώνυμος είπε...

Ανθρωπιστικό υλικό… για
αντιεξουσιαστές

η διεθνης του..σορος-αντιφα.

ΜΚΟ Η ΚΑΛΗ ΝΟΙΚΟΚΥΡΑ
ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΡΧΙΚΙΑ!

Επί ποδός βρίσκονται οι αρχές της Λέσβου εν όψει του διεθνούς κάμπινγκ που οργανώνουν αναρχικοί και αντιεξουσιαστές απ’ όλο τον κόσμο, σε ένδειξη συμπαράστασης στους παράνομους μετανάστες. Εκπλήξεις έκρυβαν, μάλιστα, έρευνες για τον εντοπισμό του έντυπου υλικού της διοργάνωσης, καθώς τέτοιο υλικό βρέθηκε κρυμμένο μέσα σε επτά δέματα που προορίζονταν για… ανθρωπιστική βοήθεια στους πρόσφυγες, είχε ζητηθεί δε να τα ξεφορτώσουν από το πλοίο της γραμμής… στελέχη του Λιμενικού Σώματος!

Η συνάντηση κάμπινγκ με την ονομασία «No Border Lesvos 2009» θα πραγματοποιηθεί στην παραλία της Χαραμίδας και ανακοινώθηκε για πρώτη φορά τον περασμένο Μάρτιο, ενώ υπάρχει μεγάλη κινητικότητα στο διαδίκτυο για τη διοργάνωσή της. Η δημοσιοποίηση της συνάντησης έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στις Αρχές της Λέσβου που κυριολεκτικά δε γνωρίζουν τι μπορεί να περιμένουν από μια τέτοια διοργάνωση και τι τροπή μπορεί να πάρουν οι «δράσεις» που έχουν εντάξει στο πρόγραμμά τους σε συγκεκριμένα σημεία, και ειδικότερα στο λιμεναρχείο Μυτιλήνης, στα πλοία της Frontex και στο Κέντρο Υποδοχής της Παγανής.

Κάποιες πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν ότι μπορεί να φθάσουν και τα 3.000 τα άτομα που θα φθάσουν στο νησί για να συμμετάσχουν στο κάμπινγκ, με περισσότερους από τη Γαλλία και τη Γερμανία.

Η συγκέντρωση πληροφοριών είναι πολύ δύσκολη υπόθεση, αφού οι διοργανωτές έχουν καταστήσει σαφές προς κάθε κατεύθυνση ότι δε θέλουν καμμιά συνεργασία με φορείς και κόμματα (ακόμη και αυτά της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς), με αποτέλεσμα να είναι δύσκολη η διοχέτευση στοιχείων.

Ανώνυμος είπε...

Τα επτά πακέτα…

Πάντως, αυτές τις ημέρες, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, διωκτικές αρχές εντόπισαν και μπλόκαραν ποσότητα έντυπου υλικού των αναρχικών για την εκδήλωση, η οποία έφθασε με πλοίο της γραμμής στο λιμάνι.
Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι το υλικό που εντόπισαν οι Αρχές ήταν κρυμμένο μέσα σε πακέτα που είχαν αποσταλεί από την Αθήνα (από άνθρωπο που εργαζόταν μέχρι πρότινος σε φορέα της αυτοδιοίκησης με αντικείμενο τους πρόσφυγες) και προοριζόταν ως «ανθρωπιστική βοήθεια για του πρόσφυγες»! Το υλικό ξεφορτώθηκε από το πλοίο με τη συνδρομή ανδρών του Λιμενικού Σώματος, πλην όμως κατά την εκφόρτωση το ένα πακέτο άνοιξε, με αποτέλεσμα να διαπιστωθεί το περιεχόμενό του. Κι ενώ η εκφόρτωση έγινε και τα πακέτα τοποθετήθηκαν στην άκρη του λιμανιού, κανείς έως τα τώρα δεν τα παρέλαβε!

Το βέβαιο είναι, πάντως, ότι αυτή ήταν η πρώτη «υπόγεια σύγκρουση» των Αρχών με τους διοργανωτές του κάμπινγκ, σύγκρουση που ανεβάζει τους τόνους και δημιουργεί «κλίμα» εν όψει της διοργάνωσης.

Σε ένα οκτάλεπτο βίντεο που προβάλλεται στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης, υπάρχουν πολλές πληροφορίες και εικόνες που έχουν τραβηχτεί μέσα από το Κέντρο Υποδοχής της Παγανής, αλλά και πάνω από τα σκάφη του Λιμενικού (!), και προβάλλουν τις συνθήκες διαβίωσης των αλλοδαπών εκεί, αλλά και τις επιχειρήσεις αποτροπής που οργανώνει το Λιμενικό.

Οι διοργανωτές είναι πλήρως ενημερωμένοι για την κατάσταση στο νησί και καυτηριάζουν την πολιτική που ακολουθείται από τις Αρχές με την πολύμηνη κράτηση στην Παγανή, αλλά και τις αποτροπές που γίνονται στα σύνορα, θέτοντας σε κίνδυνο τις ζωές των παράνομων μεταναστών. Με τίτλο «Η καταστολή δεν έχει θέση στο δικό μας πλοίο…», το Συντονιστικό της διοργάνωσης «No Border Lesvos 09» αναπτύσσει τους λόγους της διοργάνωσης της συνάντησης στη Λέσβο, η οποία δέχθηκε πέρυσι το μεγαλύτερο αριθμό μεταναστών από τα απέναντι τουρκικά παράλια.

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΗΝ ΜΕΤΑΓΩΓΗ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΕ ΚΕΝΤΡΟ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ



http://eglimatikotita.blogspot.com/2009/07/blog-post_25.html

Ανώνυμος είπε...

PAX OTTOMANA,ότι έκανε ο Βενιζέλος στον σουλτάνο κάνει τώρα το ντονμέ κατεστημένο στους νεοσουλτάνους που μας κυβερνούν,εκμεταλλεύεται τις διεθνείς συγκυρίες και τα συμφέροντα των ΗΠΑ (περιούσιων) στην περιοχή για να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα και σε συνδιασμό με την ανικανότητα και τον καιροσκοπισμό των επιγόνων το μέλλον προβλέπεται δυσοίωνο.Οι δηλώσεις του Δαυϊδογλου δεν είναι καθόλου τυχαίες και θα έπρεπε να αγωνιούν οι κυβερνώντες και να βρουν λύσεις αντί να αγωνιούμε εμείς, αλλά μάλλον οι προτεραιότητες του καθενός είναι διαφορετικές.Ελπίζω οι θυσίες των προγόνων μας για την ελευθερία να μην πάνε χαμένες γιατί θα έχουμε διαπράξει μεγάλη ύβρη.Χρήστος Παναγιωτόπουλος