ΚΙΝΗΜΑ21. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΚΙΝΗΜΑ21. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

23/7/09

ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΜΕ ΕΙΚΟΝΙΚΟΥΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΝΗΣΙΩΝ ΑΠΟ ΧΑΜΗΛΟ ΥΨΟΣ.

Αθήνα 23.7.09

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ΒΑΖΟΝΤΑΣ ΒΕΤΟ ΣΤΙΣ ΕΝΤΑΞΙΑΚΕΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΙΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.

Εδώ και 10 ημέρες υπάρχουν συνεχείς προκλήσεις της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στον χώρο του Ανατολικού Αιγαίου. Το απόγευμα της 22ας Ιουλίου έξι τουρκικά αεροπλάνα μπήκαν απροειδοποίητα στο F.I.R Αθηνών και έκαναν εικονικούς βομβαρδισμούς στο Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι. Ακολούθησαν αερομαχίες με ελληνικά αεροπλάνα. Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΑ, ο εικονικός βομβαρδισμός στο Αγαθονήσι ήταν ιδιαίτερα προκλητικός, έγινε από χαμηλό ύψος 300 μέτρων και σκόπευε στην κάμψη του ψυχολογικού φρονήματος των κατοίκων.

Είναι γνωστές οι βλέψεις της Αγκυρας στο Αιγαίο. Είναι επίσης γνωστή η σημασία που αποδίδουν ΗΠΑ και Βρετανία στον «στρατηγικό ρόλο» της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή, γεγονός που έχει αποθρασύνει την τουρκική ηγεσία. Η έξαρση της τουρκικής επιθετικότητας πατάει επάνω στις υποχωρήσεις της ελληνικής ηγεσίας σε κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο. Οι συνεχείς υποχωρήσεις της χώρας μας κορυφώνουν τον σωβινισμό της Άγκυρας, η οποία με τις ευλογίες των ΗΠΑ επιδιώκει βήμα-βήμα την διαμόρφωση ενός νέου καθεστώτος στο Αιγαίο Η κυβέρνηση πρέπει να ασκήσει ΑΜΕΣΑ βέτο στην συνέχιση των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΚΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 29η Ιανουαρίου στην Ιστορία

Η 29η Ιανουαρίου είναι η 29η ημέρα του Γρηγοριανoύ ημερολογίου. Απομένουν 336 ημέρες μέχρι το τέλος του έτους 474.  Μετά το θάνατο του Αυτοκ...