25/7/09

Που πας χωρίς την μάσκα;

Του Δημήτρη Τσαλαπάτη


Από την μια κοντεύουν να μας στείλουν με την γρίπη τους , σε σημείο που κι αν ακόμα φεύγεις για διακοπές, μια βόλτα στο φαρμακείο είναι στο πρόγραμμα, γιατί με όσα σου σερβίρουν , που να πας χωρίς την μάσκα σου .
Από την άλλη στήνεται από τώρα σκηνικό για τον ιό από το Φθινόπωρο , με κλειστά , λέει , σχολεία και ράντζα ακόμα και στις εντατικές, αφού και οι συνταγματολόγοι, εγκαίρως, φρόντισαν να μας διαφωτίσουν για τις πολιτικές εξελίξεις .
Η πρόταση - λύση βέβαια μιας άλλης πολιτικής , για τα νοικοκυριά που βρίσκονται στο κόκκινο με τα φέσια στις Τράπεζες, δεν άγγιξε τον κόσμο , που έτσι ή αλλιώς πάλι με δανεικά θα βγαινε στις παραλίες.
Κάπως έτσι η ζωή συνεχίζεται με τον λαό στην σέντρα απλώς να πληρώνει:
- Το καπέλο στην τιμή της βενζίνης, που μόνο στα διυλιστήρια ( σε σχέση με τις διεθνείς τιμές) ξεπερνάει το 40% . Ποιός όμως να μιλήσει αφού οι δυό μεγάλοι με την πολιτική τους πούλησαν τα ΕΛΠΕ και οι πιο μικροί καταγγέλλουν το μονοπώλιο που δημιουργήθηκε.
- Την έκτατη εισφορά που καλούνται να πληρώσουν μόνο φυσικά πρόσωπα (μισθωτοί συνταξιούχοι επαγγελματίες) , γιατί οι εταιρείες μένουν απ έξω , πληρώνοντας ακόμη αναδρομικά ακόμη και φόρο για τον φόρο που κατέβαλαν το 2007 .
- Τον καινούργιο κεφαλικό φόρο, για όποιον κρατήσει το παλιό του Ι.Χ. και την αβάντα στους εισαγωγείς, αν θελήσει να το αλλάξει για να μπαίνει στον δακτύλιο .
Με την Ελλάδα να αναστενάζει, ακόμη και σήμερα, επέτειο της αποκατάστασης της Δημοκρατίας και τους πολίτες να μην παζαρεύουν την αξιοπρέπεια τους.
Υ.Γ. Με αυτές τις πολιτικές .

Δεν υπάρχουν σχόλια: