24/7/09

Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις «ψυχορραγούν» και η κυβέρνηση μοιράζει επιδοτήσεις έναντι ψήφων

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
24/7/09

Την ώρα που ορατός είναι πλέον ο κίνδυνος κλεισίματος για 17.000 μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, η κυβέρνηση μοιράζει επιδοτήσεις 250 εκατ. ευρώ σε γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς, λογιστές.
Σύμφωνα με έρευνα της εταιρίας Marc για λογαριασμό του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου της Αθήνας το τελευταίο εξάμηνο έχουν απολυθεί 18.000 εργαζόμενοι, ενώ επιπλέον 18.000 θέσεις εργασίας αναμένεται να χαθούν εντός του επόμενου εξαμήνου. Η μέση μείωση του τζίρου των μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων είναι της τάξης του 35,36% ενώ το προηγούμενο εξάμηνο η μείωση του τζίρου ήταν της τάξης του 33,2%. Ο χρόνος εξόφλησης παραγγελιών για το 56,4% των επιχειρήσεων ξεπερνά τους τρεις μήνες, ενώ η αναμονή ξεπερνά τους έξι μήνες για το 16,2% των επιχειρήσεων.
Σε αυτήν την κρίσιμη για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις συγκυρία, η κυβέρνηση θα δώσει επιδοτήσεις σε 50.000 επιστήμονες - ελεύθερους επαγγελματίες για να εκσυγχρονίσουν τα γραφεία τους. Και φυσικά η εκτίμηση που επικρατεί σε μερίδα του τύπου είναι ότι, ή κίνηση αυτή «έχει άρωμα εκλογών».

Κανείς δεν θα διαφωνούσε στην ενίσχυση με επιδοτήσεις, οποιασδήποτε κοινωνικής ομάδας. Την ώρα όμως που οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μας «ψυχορραγούν» θα περίμενε κανείς μέτρα και πρωτοβουλίες υπέρ τους και όχι πελατειακού, ψηφοθηρικού τύπου επιλογές.

Το Πανελλήνιο Μακεδονικό Μέτωπο, καλεί την κυβέρνηση να σκύψει αμέσως πάνω στο ολοένα και περισσότερο διογκούμενο πρόβλημα επιβίωσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Γιατί αυτές οι επιχειρήσεις, ήταν και θα πρέπει να παραμείνουν η ραχοκοκαλιά της οικονομίας μας.
www.pamme.eu
press@danagennisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 19η Μαρτίου στην Ιστορία

Η 19η Μαρτίου είναι η 79η ημέρα του  δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Απομένουν 287 μέρες μέχρι το τέλος του έτους. 1205. Έγινε ...