21/7/09

Σε ξενοδοχείο στον Καβρό οι λαθρομετανάστες που εντοπίστηκαν νότια των Χανίων!!!!

Σε ξενοδοχείο στον Καβρό Χανιων μεταφέρθηκαν το μεσημέρι οι 41 από τους συνολικά 45 λαθρομετανάστες που είχαν εντοπισθεί χθες το βράδυ σε ακτή στα νότια παράλια του νομού Χανίων.

Αργά χθες το απόγευμα κάτοικοι της Κουντούρας εντόπισαν 20 από αυτούς να περιφέρονται σε βραχώδη ακτή. Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι Αρχές και λίγο μετά αστυνομικοί και λιμενικοί εντόπισαν την ομάδα των 20.

Σε συνεννόηση με το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και το Δήμο Πελεκάνου αποφασίσθηκε να μεταφερθούν προσωρινά στο δημοτικό σχολείο Κουντούρας. Εκεί τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και τους δόθηκε νερό και τροφή.

Όπως είπαν, τους είχε αποβιβάσει στην περιοχή ένα άσπρο ιστιοφόρο σκάφος το οποίο αργά το βράδυ εντοπίσθηκε ανοικτά του Ακρωτηρίου «Κριός» και οδηγήθηκε στο λιμάνι της Παλαιόχωρας.

Όπως διαπιστώθηκε, στο σκάφος, μήκους 15 μέτρων, επέβαιναν άλλα 25 άτομα τα οποία επίσης οδηγήθηκαν στο δημοτικό σχολείο Κουντούρας.

Μεταξύ των 45 ήταν και δύο γυναίκες, η μια εκ των οποίων δήλωσε ότι είναι σε κατάσταση εγκυμοσύνης. Οι δύο γυναίκες οδηγήθηκαν για την παροχή πρώτων βοηθειών στο κέντρο υγείας Κανδάνου, ενώ η έγκυος το πρωί μεταφέρθηκε για νοσηλεία στο νοσοκομείο Χανίων.

Οι λαθρομετανάστες βρίσκονται σε καλή κατάσταση. Δήλωσαν πως ξεκίνησαν πριν από 4 ημέρες από την Αττάλεια της Τουρκίας με προορισμό την Ιταλία.

Οι λιμενικές αρχές συνέλαβαν δύο άτομα που φέρονται ως οι διακινητές των λαθρομεταναστών.

Το σκάφος που τους μετέφερε και έφερε γερμανική σημαία, ήταν νηολογίου Αμβούργου.

Άνδρες της ΕΛΑΣ θα εξετάσουν έναν - έναν τους λαθρομετανάστες προκειμένου μέσα από τις διαδικασίες που ο νόμος προβλέπει να αποφασισθεί η τύχη τους.


Δελτίο11.Τη "λυπητερή" βεβαίως πληρώνει , ο "ηλίθιος Έλληνας φορολογούμενος".

1 σχόλιο:

Michael είπε...

Χωρίς υπερβολή το "δελτίο των 11" είναι ένα από τα καλύτερα blogs στο ίντερνετ. Σπύρο συνέχισε απτόητος.

Ημέρες Προδοσίας . 26 Απριλίου 1941. Η 181η ημέρα που η Ελλάδα βρισκόταν σε πόλεμο και 21η ημέρα της Γερμανικής Επίθεσης. Οι Γερμανοί εφθασαν στον Μαραθώνα. Κατέλαβαν τον Ισθμό, την Ναύπακτο και την Πάτρα

Λίγο μετά το χάραμα  της 26ης Απριλίου, Γερμανοί αλεξιπτωτιστές έπεσαν στην νότια πλευρά της γέφυρας του Ισθμού που φυλασσόταν από μερικά άρ...