26/7/09

«Άγνωστοι» διέρρηξαν και λεηλάτησαν το πολεμικό στρατηγείο της Εθνικής Φρουράς, που το άφησε αφύλαχτο ο Χριστόφιας!

Καθημερινές οι τουρκικές υπερπτήσεις και οι εικονικοί βομβαρδισμοί και στην Κύπρο!

Το στρατηγείο του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς, το οποίο θα λειτουργήσει σε περίπτωση σύρραξης , βρέθηκε παραβιασμένο και αποψιλωμένο από εξοπλισμό!
Αξιωματικοί της Εθνικής Φρουράς, στο πλαίσιο άσκησης, πήγαν επιθεώρηση και αντίκρισαν τις χοντρές μεταλλικές πόρτες κομμένες με οξυγόνο και από μέσα έλειπαν, κρεβάτια, γραφεία, συστήματα κλιματισμού, ακόμα και καλώδια απαραίτητα για την λειτουργία του στρατηγείου! Το πρώτο σοκ ακολούθησε και δεύτερο, όταν βρέθηκαν παραβιασμένες οι πόρτες του πολεμικού στρατηγείου του Πυροβολικού και το στρατηγείο λεηλατημένο!
Στην Εθνική Φρουρά διερωτήθηκαν πως έγινε αυτό, αφού και στις δύο περιπτώσεις τα πολεμικά στρατηγεία φυλάσσονταν από φρουρά, άλλοτε στρατονόμους, άλοτε λοκατζήδες. Το τρίτο σοκ ήταν όταν έμαθαν ότι από τότε που ανάλαβε η κυβέρνηση Χριστόφια τα μυστικά στρατηγεία έπαψαν να φρουρούνται!

Η Εθνική Φρουρά βρίσκεται στην κυριολεξία υπό διάλυση ! Η κυβέρνηση Χριστόφια από την πρώτη στιγμή της ανάληψης της εξουσίας, εφήρμοσε, τακτική απαξίωσης της ύπαρξης της Εθνικής Φρουράς και γενικά της αμυντικής θωράκισης της Κυπριακής Δημοκρατίας, και η πολιτική αυτή συνεχίζεται και εντείνεται. Στόχος η διάλυση της Εθνικής Φρουράς και η πλήρης αποσύνθεση του στρατεύματος!


Η υπόθεση καταγγέλθηκε και στην Αστυνομία που υποστηρίζει ότι τις διαρρήξεις έκαναν κοινοί κλέφτες. Αυτό όμως δεν έχει σημασία και δεν είναι παρήγορο, αν βρέθηκαν κάποιοι ανεγκέφαλοι ή εγκληματικά στοιχεία να διαρρήξουν τα νευραλγικής σημασίας στατηγεία.Το θέμα είναι ότι θα μπορούσε ο οποιοσδήποτε τούρκος ή πράκτορας τους να το κάνει και να γεμίσει τον χώρο με εκρηκτικά ή με κοριούς για να παρακολουθεί τα πάντα!

Το έγκλημα όμως συνεχίζεται!

Το 40% των πυρομαχικών της Εθνικής Φρουράς έχει είτε χρησιμοποιηθεί σε ασκήσεις, είτε έληξε ο χρόνος ζωής του, αλλά δεν έχει αναπληρωθεί! Ενώ, η πρακτική που ακολουθείται διεθνώς από όλους τους στρατούς του κόσμου, είναι να υπάρχει πέραν του 100% διαθεσιμότητα σε πυρομαχικά, στο δικό μας στρατό υπάρχει μόνο 60% και η κυβέρνηση Χριστόφια δεν δείχνει καμία διάθεση να καλύψει τις απώλειες!

Επίσης, δεν γίνονται παραγγελίες για προμήθεια ανταλλακτικών οπλικών συστημάτων, με αποτέλεσμα να εκδηλώνεται ο λεγόμενος κανιβαλισμός, δηλαδή για να φτιαχτεί ένα οπλικό σύστημα να ξηλώνονται άλλα και φυσικά να καταστρέφονται!
Επειδή οι ελλείψεις είναι πολλές και σε γενικό επίπεδο, προκαλείται η εύλογη υποψία, ότι η Εθνική Φρουρά αφήνεται έρμαιο στον χρόνο και τις ελλείψεις συνειδητά.

Μήπως κάποιοι κάτι ξέρουν περισσότερο από εμάς; Ας πούμε ότι επίκειται κλείσιμο του κυπριακού και θέλουν να εξοικονομήσουν πόρους, για να τους διαθέσουν σε λαϊκιστικές εξαγγελίες δήθεν μέτρων; Ή μήπως κάποιοι θέλουν μια Εθνική Φρουρά διαλυμένη, έτσι ώστε να προβάλουν το επιχείρημα της δήθεν αδυναμίας μας να αντισταθούμε σε τυχόν επίθεση, για να μας πείσουν ότι είμαστε η αδύνατη πλευρά και να δεχτούμε ότι μας σερβίρουν;


Σε διάστημα δεκαπέντε ημερών, έγιναν τριάντα εννέα (39) προσβολές από τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη, σε όλη την Κύπρο! (Προσβολή σημαίνει βύθιση για εικονικό βομβαρδισμό ή εικονικό πολυβολισμό!)

Ο αριθμός 39 δεν είναι καθόλου μικρός!

Οι προσβολές έγιναν για να μετρηθούν οι αντιστάσεις και αντιδράσεις της κυπριακής αεράμυνας και για να εξεταστεί αν τα ραντάρ μπορούν να παρεμβάλουν εμπόδια στις πτήσεις των τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών.

Πηγή http://pontiki.com.cy/index.php/1/3058.html






Δεν υπάρχουν σχόλια: