27/7/09

ΣΤΑΣΗ ΠΕΡΙΣΥΛΛΟΓΗΣ ή ΣΤΑΣΗ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΕΙΟΔΟΣΙΑΣ ;

Κάποιοι θα πουν πως ορισμένοι bloggers απερίσκεπτοι και κάποιοι κουραδόμαγκες της δεκάρας, εύκολα και ανέξοδα προτρέπουν την Ελληνική κυβέρνηση να τηρήσει μια πιο δυναμική στάση στο Αιγαίο απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα.

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
http://ellinikoforum.blogspot.com/2009/07/blog-post_4249.html


"Εύκολο να το λες (θα πουν). Δύσκολο όμως να το κάνεις αν έχεις επιφορτισθεί στους ώμους σου τις τύχες ενός ολόκληρου λαού. "

"Δύσκολο ν αποφασίσεις να βάλεις αυτό το λαό σε επικίνδυνες και απρόβλεπτες περιπέτειες."

ΣΩΣΤΟΟΟ ! ! !

Ίσως υπάρχουν και κάποιοι άλλοι με περισσευούμενο θράσος που ενδεχόμενα να επιχειρήσουν να γίνουν και περισσότερο προκλητικοί λέγοντας:
«Αν δηλαδή ήσουν εσύ ρε φίλε αυτός που θα έπρεπε να πάρει την ευθύνη, τι θα έκανες; Θα προσυπέγραφες μια δυναμικότερη αντίδραση αδιαφορώντας για το κόστος και τις συνέπειες; Εύκολο λοιπόν να το λες. Εύκολο και χωρίς κόστος. Δύσκολο όμως να το επιχειρήσεις αν περνούσε από το χέρι σου»

ΚΙ ΑΥΤΟ ΣΩΣΤΟΟΟ ! ! !

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή:


1. Το να αποφασίσουμε πως πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικά απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα έχει κόστος.
Το να καθόμαστε στη γωνιά υποτακτικοί και προσκυνημένοι καρπαζοεισπράκτορες της Άγκυρας δεν έχει κόστος;

Ας δούμε τι λένε τα νούμερα:
- 18.615 ώρες πτήσεων αναχαίτισης
- Πάνω από 280 εκατομμύρια ευρώ πτητικό κόστος
- Νεκροί πιλότοι στα περιβόητα «ατυχήματα».
- Κλονισμένη εθνική υπόσταση και περηφάνια.
- Γκρίζο και αμφισβητούμενο το μισό Αιγαίο.
- Προκλητικός περιορισμός της εθνικής δυνατότητας αξιοποίησης του φυσικού του ενεργειακού και όχι μόνο πλούτου προφανώς μέσα στα όρια της Ελληνικής επικράτειας

«Ναι αλλά. (επιμένουν οι βαθυστόχαστοι εγκρατειολάγνοι της καρπαζιάς) . δεν θέσαμε σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές. Δεν βάλαμε τη χώρα σε πολεμική περιπέτεια. Έχουμε ειρήνη και προσβλέπουμε σε ανάπτυξη κλπ κλπ κλπ κουραφεξαλολογία. Αν είχατε εσείς στα χέρια σας το τιμόνι αυτής της χώρας θα παίρνατε αυτό το ρίσκο?»

Συνεχίζουμε λοιπόν «εμείς» οι απερίσκεπτοι, ακραίοι και πολεμοχαρείς ελαφρόμυαλοι.

2. Αν είμαστε «εμείς» αυτοί που θα είχαν στα χέρια τους το τιμόνι αυτής της χώρας πριν απ όλα δε θα είχαμε αφήσει τα πράγματα να φτάσουν εκεί. Πιο συγκεκριμένα:

- Δε θα υπογράφαμε το έκτρωμα που ακούει στο όνομα «ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΗΣ ΜΑΔΡΙΤΗΣ» και κατά συνέπεια δεν θα είχαμε «νομιμοποιήσει» με αφελέστατες ή και ενδοτικές υπογραφές την τουρκική προκλητικότητα.

- Δε θα αντιδρούσαμε σαν «δαρμένα σκυλιά» στην πρώτη επιχείρηση πρόκλησης εκ μέρους των τούρκων, αλλά θα είχαμε φροντίσει από την πρώτη στιγμή να τους «σπάσουμε τον τσαμπουκά» κι αυτό γιατί κάθε υποχώρηση γεννά καινούριο θράσος και στο τέλος του κατήφορου είναι πάντα ο πάτος.

- Δε θα διαβεβαιώναμε σε όλους τους τόνους την «αλητεία του Αιγαίου» πως . «ότι και να κάνετε παιδιά εμείς μαζί σας είμαστε». Θα φροντίζαμε να ξέρουν από την πρώτη στιγμή πως θα μας βρίσκουν μπροστά τους σθεναρούς και αποφασισμένους να τους κάνουμε τη ζωή δύσκολη και στο Αιγαίο, και στην Ευρώπη και στους Νατοϊκούς σχεδιασμούς για να κατανοήσουν επαρκώς ότι η Ελλάδα δεν παίζει με την εθνική της κυριαρχία.

- Θα είχαμε φροντίσει αντί να «παίζουμε» διαρκώς αμυνόμενοι, να έχουμε περάσει στην «επίθεση» της άσκησης των θεσμοθετημένων μας δικαιωμάτων πείθοντας πως δεν είμαστε διατεθειμένοι να κάνουμε ούτε βήμα πίσω από τα κατοχυρωμένα μας δικαιώματα

Επομένως, δεν θα κάναμε τα ίδια «λάθη» και από την άποψη αυτή ξεκινάμε από μια εντελώς διαφορετική αφετηρία συλλογισμών.

Είναι διαφορετική η συλλογιστική μας γιατί δεν μπήκαμε ποτέ στη λογική της δουλοπρέπειας και του ενδοτισμού.

Δε θα φορτωθούμε ούτε και ως «υπόθεση εργασίας» την εγκληματική σε βάρος των εθνικών συμφερόντων πολιτική και τακτική που ακολουθήθηκε.

Οι σύμμαχοι και οι οχτροί μας θα είχαν εμπεδώσει επαρκώς πως η Ελλάδα δεν παίζει με τα δίκια της. Είναι μια δύναμη που ξέρει να κρατά το κεφάλι ψηλά και αταλάντευτα και ως εκ τούτου ΔΕ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΤΑΣΤΗΣΕΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΕΡΙΓΕΛΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΧΛΕΥΑΣΜΟΥ ΔΙΕΘΝΩΣ.

«Ναι αλλά. ( επιμένουν οι κατά συνείδηση προσκυνημένοι) καλώς ή κακώς υπήρξαν λάθη που έγιναν και δεν ήταν όλα δικά μας. Αυτό που έχει σημασία τώρα είναι να χειριστούμε το όλο ζήτημα προσεκτικά για να αποφύγουμε τις περαιτέρω περιπέτειες»

Όχι λεβέντες.
Ο μπαμπούλας του «κινδύνου» που επικαλείσθε, δεν είναι εξαγνιστήριο για τους εγκληματικούς σας σε βάρος της χώρας χειρισμούς.

3. Κάνατε πολλά και ανεπίτρεπτα που δεν πείθουν πλέον κανέναν πως η στάση σας είναι προϊόν περισυλλογής και ευθύνης. Ας αραδιάσουμε μερικά διότι πρέπει σ αυτό το λαό να σας παραδώσουμε «γυμνούς» όπως άλλωστε είστε:

- Η περισυλλογή και η ευθύνη σας ανάγκασε να δεχτείτε το Μιλόσοσκι στην Κέρκυρα με την γνωστή ανά την υφήλιο πλέον προκλητική πτήση ή ο ενδοτισμός σας?

- Η περισυλλογή και η ευθύνη σας επιβάλει να δέχεστε αδιαμαρτύρητα την υπονομευτική δραστηριότητα του τουρκικού προξενείου στην Κομοτηνή και στη Ρόδο ή η κατάφωρα δουλοπρεπής σας τακτική?

- Η περισυλλογή και η ευθύνη σας έκανε να μην ψελλίσετε ούτε μια λέξη για το δράμα του Βάσκο στα κολαστήρια των Σκοπίων - πράγμα που θα έπρεπε να είχατε αναδείξει ως κορυφαίο διπλωματικό και πολιτικό θέμα διεθνώς ή το σκυμμένο σας κεφάλι που αρνείται να δει τι γίνεται πέρα από τα κορδόνια των παπουτσιών σας?

- Η περισυλλογή και η ευθύνη σας έκανε να ανεχθείτε την τιμωρία των καταδρομέων στην Κύπρο επειδή τραγούδησαν πατριωτικά εμβατήρια η ο ανεπίτρεπτος υποτακτισμός σας?


Καμία περισυλλογή και καμία ευθύνη δε σας υποχρέωσε να κάνετε αυτά αλλά και δεκάδες άλλα που υπονόμευσαν δραστικά την εθνική μας αξιοπρέπεια.

4. Ποια άλλη χώρα στον κόσμο θα ανεχόταν να έχουν κάνει ξέφραγο αμπέλι την εθνική της κυριαρχία τα τούρκικα μαχητικά??? ΚΑΜΙΑ.

5. Αναρωτηθήκατε ποτέ τι θα έκανε η Τουρκία αν ένα Ελληνικό μαχητικό παραβίαζε έστω και μία φορά τον εθνικό της εναέριο χώρο???

6. ποιόν θα πείσετε αύριο στη διεθνή κοινότητα και για τα δίκια ποιάς χώρας όταν μήνες και χρόνια έχετε επιτρέψει οι παραβιάσεις των τούρκων να αποτελούν πλέον καθεστώς ενδεχομένως και . «κεκτημένο» των άσπονδων γειτόνων μας???

7. μπήκατε ποτέ στη λογική των Τούρκων προκειμένου να κατανοήσετε ποιόν απώτερο σχεδιασμό υπηρετεί η συγκεκριμένη τους τακτική για να αντιληφθείτε ποια θα έπρεπε να ήταν η εκ μέρους της Ελλάδας ενδεδειγμένη αντίδραση???

8. και τέλος. Ποιος σας είπε ότι θα αποφύγετε τελικά αυτό που υποτίθεται ότι φοβάστε όταν ήδη η τουρκική αεροπορία συγκεντρώνει αεροπορικές δυνάμεις στα κοντινά στο Αιγαίο αεροδρόμια???

Το σίγουρο είναι πως αν συνεχίσετε αυτή τη μίζερη και ενδοτική τακτική, κοντολογίς θα παραδώσετε τη χώρα παροπλισμένη κυρίως από την περηφάνια της, βορά στα αλλότρια σχέδια που κάνουν τους δικούς τους προγραμματισμούς για τα αυριανά Βαλκάνια.

ΕΙΣΤΕ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΞΕΤΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΠΟ ΤΗ ΘΛΙΒΕΡΗ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Παρα την επισημανση σε υπηρεσιακη ηγεσια του υπουργειου εξωτερικων
του κατωτερου σχολιου και λογω κωφευσης αυτης,ισως το γραφειο της υπουργου δειξει δεουσα ευαισθησια και κινητοποιηθει.

''Επειδη το υπηρεσιακο αυτοκινητο ειναι για υπηρεσιακες μετακινησεις και ουχι για μετακινησεις προσωπικες και ταξιδακια της συζυγου του καθε επικεφαλης,θα ηταν σκοπιμο να ζητησετε να σας σταλει ποιοι εχουν δηλωθει στις ασφαλιστικες εταιριες ως οδηγοι υπηρεσιας των εν λογω αυτοκινητων.
Τοτε θα διαπιστωσετε οτι φιγουραρουν ως οδηγοι του υπηρεσιακου οχηματος και συζυγοι-παιδια των επικεφαλης,με εξοδα και προσθετες αμοιβες αυτων πληρωμενα απο το δημοσιο ασφαλως.

Ευκολο και απλο(;) αιτημα.Θα το τολμησουν αραγε;''

Ανώνυμος είπε...

Παρα την επισημανση σε υπηρεσιακη ηγεσια του υπουργειου εξωτερικων
του κατωτερου σχολιου και λογω κωφευσης αυτης,ισως το γραφειο της υπουργου δειξει δεουσα ευαισθησια και κινητοποιηθει.

''Επειδη το υπηρεσιακο αυτοκινητο ειναι για υπηρεσιακες μετακινησεις και ουχι για μετακινησεις προσωπικες και ταξιδακια της συζυγου του καθε επικεφαλης,θα ηταν σκοπιμο να ζητησετε να σας σταλει ποιοι εχουν δηλωθει στις ασφαλιστικες εταιριες ως οδηγοι υπηρεσιας των εν λογω αυτοκινητων.
Τοτε θα διαπιστωσετε οτι φιγουραρουν ως οδηγοι του υπηρεσιακου οχηματος και συζυγοι-παιδια των επικεφαλης,με εξοδα και προσθετες αμοιβες αυτων πληρωμενα απο το δημοσιο ασφαλως.

Ευκολο και απλο(;) αιτημα.Θα το τολμησουν αραγε;''