23/7/09

Άσπρος Πρόεδρος ,Μαύρος πρόεδρος, όλοι οι λυκοπρόεδροι μια γενιά

Ο Μπάιντεν στο χνάρια του Τσένει. Δημοκρατία βλέπουν τη Χούντα του Ισαακασβίλι.(Τα ίδια έλεγαν και για τον Παπα-Σια το '67)


«Η Γεωργία έκανε την αμετάκλητη επιλογή να οικοδομήσει ένα κράτος ελεύθερο και δημοκρατικό και να προσχωρήσει στην Ευρώπη και την Ατλαντική Συμμαχία», δήλωσε σήμερα στην Τιφλίδα ο Γεωργιανός πρόεδρος Μωυσής Ισαακ(ασβίλι) (Μιχαήλ Σαακασβίλι), υποδεχόμενος τον Αμερικανό αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Ο Ισαακ(ασβίλι) ευχαρίστησε τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος τάχθηκε υπέρ του σεβασμού της εδαφικής ακεραιότητας της Γεωργίας κατά την επίσκεψή του στις αρχές Ιουλίου στη Μόσχα. «Μια ιστορική αδικία διαπράχθηκε κατά της Γεωργίας ,έγιναν εθνικές εκκαθαρίσεις ανάλογες με αυτές του Νταρφούρ», δήλωσε ο Ισαακ(ασβίλι) ,πού επετέθη στην Ν.Οσετία τον Αύγουστο του 2008 ,για να προσφέρει στους Εβραίους τραπεζίτες της Ν.Υόρκης μια μεγάλη κρίση-διέξοδο στον Καύκασο, για να αποφύγουν την κατάρρευση της Lehman Brothers
Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν δήλωσε στην Τιφλίδα ότι επισκέπτεται τη χώρα αυτή για να δείξει ότι οι ΗΠΑ είναι στο πλευρό της Γεωργίας και ειπε: «η Γεωργία είναι Κράτος ελεύθερο και δημοκρατικό».(που ο κόσμος ωστόσο πεινάει και διαδηλώνει για την ανατροπή της Χούντας του Ισσακασβίλι).

Η Ρωσία ταυτόχρονα ανακοίνωσε ότι, θα λάβει «συγκεκριμένα μέτρα» για να εμποδίσει τον επανεξοπλισμό της Γεωργίας μετά τον πόλεμό της με τη Μόσχα, πέρυσι,όπωως μετέδωσε το Ιτάρ Τας επικαλούμενο το Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Γκριγκόρι Καράσιν. «Θα συνεχίσουμε να εμποδίζουμε τον επανεξοπλισμό του καθεστώτος του Σαακασβίλι και θα λάβουμε συγκεκριμένα μέτρα για να μην γίνει αυτό», πρόσθεσε ο Καράσιν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: