27/7/09

ΝA MΠΕΙ ΦΡΑΓΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΟΥΑΣΙΓΚΤΩΝ

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΑ ΘΕΣΕΙ ΘΕΜΑ ΒΑΣΗΣ ΣΟΥΔΑΣ ΚΑΙ ΒΕΤΟ ΣΤΗΝ ΕΝΤΑΞΙΑΚΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ .ΧΑΛΑΡΗ ΚΑΙ ΟΥΔΕΤΕΡΗ Η ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΗΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ

Αθήνα 27-7-2009

Kορυφώθηκαν οι προκλήσεις της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στον χώρο του Ανατολικού Αιγαίου. Το απόγευμα της 22ας Ιουλίου εξι τουρκικά αεροπλάνα όχι μόνο μπήκαν απροειδοποίητα στο FIR Αθηνών, αλλά έφτασαν πάνω από τα κατοικημένα νησιά Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι και προχώρησαν σε εικονικούς βομβαρδισμούς . Ακολούθησαν αερομαχίες με ελληνικά αεροπλάνα.
Σύμφωνα με πηγές του ΓΕΑ, ο εικονικός βομβαρδισμός στο Αγαθονήσι ήταν ιδιαίτερα προκλητικός, έγινε από χαμηλό ύψος 300 μέτρων και σκόπευε στην κάμψη του ψυχολογικού φρονήματος των κατοίκων.

Είναι γνωστές οι βλέψεις της Άγκυρας στο Αιγαίο. Είναι επίσης γνωστή η σημασία που αποδίδουν ΗΠΑ και Βρετανία στον «στρατηγικό ρόλο» της Τουρκίας στην ευρύτερη περιοχή, γεγονός που έχει αποθρασύνει την τουρκική ηγεσία. Η έξαρση της τουρκικής επιθετικότητας πατάει πάνω στις υποχωρήσεις της ελληνικής ηγεσίας σε κυριαρχικά δικαιώματα στο Αιγαίο. Οι συνεχείς υποχωρήσεις της χώρας μας κορυφώνουν τον σωβινισμό της Άγκυρας, η οποία με τις ευλογίες των ΗΠΑ επιδιώκει βήμα-βήμα την διχοτόμηση του Αιγαίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κυβέρνηση συμμετείχε στις 21 Ιουλίου σε συνομιλίες στην Σμύρνη υπό την διεύθυνση νατοϊκού πτεράρχου για την κατάργηση του ελληνικού εναέριου χώρου μέσα στα πλαίσια της « διασύνδεσης των εναέριων χώρων Ελλάδας και Τουρκίας προς το συμφέρον της συμμαχίας»!

Ταυτόχρονα εντείνονται οι πιέσεις από Ουάσιγκτον και Λονδίνο για γρήγορη «λύση» του Κυπριακού, που ουσιαστικά επαναφέρει το επαίσχυντο και καταδικασμένο με το δημοψήφισμα του 2004 σχέδιο Ανάν , σύμφωνα με τις επιδιώξεις του ΝΑΤΟ στην περιοχή, και συντείνει στην διάσπαση του Ενιαίου Χώρου Κύπρος-Αιγαίο-Θράκη. Την ίδια στιγμή ο αγγλοαμερικανικός παράγοντας προσπαθεί να διευκολύνει την Τουρκία για να πάρει τον Δεκέμβριο του 2009 το πράσινο φως για την συνέχιση της ενταξιακής της πορείας στην Ε.Ε.

Φθάνει πια! Φθάσαμε στο σημείο 0!
Χρειάζεται αποφασιστική αντιμετώπιση της τουρκικής θρασύτητας και των αγγλοαμερικανικών επιδιώξεων που θίγουν άμεσα τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας και τα συμφέροντα του Ελληνισμού . Η κυβέρνηση να σταματήσει τις υποχωρήσεις. Πρέπει να τεθεί άμεσα θέμα Βάσης της Σούδας και εξόδου της χώρας από την νέα δομή του ΝΑΤΟ και να μπεί Βέτο στην ενταξιακή πορεία της Τουρκίας. Το ΔΗΚΚΙ έχει αρχίσει εξόρμηση μέσα στο καλοκαίρι με σκοπό να συμβάλλει στην ανάπτυξη ενός Πατριωτικού Αντιιμπεριαλιστικού Μετώπου, το οποίο είναι η μόνη λύση για να μπεί φρένο στις απαράδεκτες υποχωρήσεις κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης, η οποία κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση χωρίς να διαφοροποιείται επί της ουσίας στην υποχωρητική στρατηγική της.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΚΚΙ
Mail: info@dikki.org , press@dikki.org

Δεν υπάρχουν σχόλια: