30/9/10

H χώρα των θαυμάτων και των Επιτροπών (Κ. Μπετινάκης)

Διαδηλώστε μεν, ψηφίστε μας δε!!

http://www.styx.gr

Σε ποια άλλη χώρα της ΕΕ, είναι καθημερινή είδηση σε όλα τα δελτία ειδήσεων, η «οικονομική καταστροφή της», επί ένα χρόνο, έτσι για επικοινωνιακούς λόγους;

Αφού, επί ένα χρόνο παρακολουθούμε τον δραστήριο υπουργό Οικονομίας να πηγαινοέρχεται με ελαφρά πηδηματάκια, στις Βρυξέλλες και αλλού και να κανονίζει πόσα θα δανειστούμε και από ποιους, καλούμεθα κατόπιν να πληρώσουμε το πάπλωμα.

Επί ένα χρόνο, παρακολουθούμε, εκείνον που ήθελε να βγάλει το «Σ» από το ΠαΣοΚ, που παίζει και τον πρόεδρο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς (των Καπιταλιστών), που παρεμπιπτόντως είναι και πρωθυπουργός Εξωτερικών της χώρας, να ταξιδεύει στο Εξωτερικό για να υπεραμύνεται το ρόλο του σωτήρα, αφού τέλος πάντων έμαθε ότι «λεφτά δεν υπάρχουν», ενώ δεν ήξερε: Δεν ήξερε δεν ρώταγε;

Σε ποια άλλη χώρα μερίδα μισθωτών και όλοι οι συνταξιούχοι κλήθηκαν να πληρώσουν την κλοπή της κρατικής περιουσίας από εκείνους που δήθεν ορίζονταν να κυβερνήσουν, αλλά στην πραγματικότητα να πλουτίσουν;

Σε ποια χώρα η διασπάθιση του εθνικού πλούτου, η κλοπή των κόπων ενός λαού, παραπέμπονται σε εξεταστικές των πραγμάτων επιτροπές, και όλοι βγαίνουν λάδι;

Που ακούστηκε, το «σκάνδαλο των σκανδάλων» (της Μονής Βατοπεδίου, ας πούμε) να βγαίνει πως ήταν μια προσπάθεια να τηρηθεί η νομιμότητα και να μην διαταραχθεί η ισορροπία της ειρηνικής διαδοχής του ελληνικού κράτους από την Οθωμανική κυριαρχία με τα χρυσόβουλα. Και πως είχαν δίκηο και οι υπουργοί του ΠαΣοΚ και της ΝΔ, που ενεπλάκησαν για να επιλύσουν την υπόθεση ιδιοκτησίας της λίμνης Βιστωνίδας και των γύρω περιοχών, τόσο προς όφελος των κατοίκων, όσο και της μονής;

Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι μετά από δύο εξεταστικές και μια ανακριτική, ακόμα ψάχνουν στη Βουλή, να βρουν πόσα έχασε το ελληνικό δημόσιο, (αν τελικά έχασε) ενώ μια φούχτα δαιμόνιοι μοναχοί, κατόρθωναν να μεσολαβούν μεταξύ της μονής τους, του ύπερθεν εντολέα τους, και του πρωθυπουργικού γραφείου και να πηγαινοέρχονται στου Μαξίμου όπως Ομόνοια –Παγκράτι, με την «Αγία Ζώνη» παραμάσχαλα. Και να πληρώνει ο φιλόχρηστος λαός, χωρίς να παίρνει κι απόδειξη.

Με την ευκαιρία πότε θα βάλετε κύριε υπουργέ ταμειακές στα παγκάρια των εκκλησιών; Οι παπάδες έχουν φορολογική ασυλία;

Μία είναι η αλήθεια. Εκλέγουμε τους ψεύτες και τους κλέφτες, και δεν βάζουμε μυαλό όταν εκλέγουμε και πάλι τους ίδιους, και κυκλοφορούν με τις Μερτσεντέ, και τους αστυνομικούς –οικιακές βοηθούς, διαβάζουμε πόσο πλουτίσανε όλα αυτά τα χρόνια (ας είναι καλά το «πόθεν αίσχος») και στο τέλος δεν ανοίγει μύτη. Δεν έχουμε πάρει ακόμα, ούτε έναν με σάπιες ντομάτες, ούτε καν εκείνον που μας πετάει ξεδιάντροπα, κατάμουτρα το «μαζί τα φάγαμε».

Απόδειξη του πόσο μας υπολογίζουν, είναι ότι ταυτόχρονα ο ίδιος, δίνει αγώνα για να εκλεγεί δήμαρχος η σύζυγός του, για να δικαιωθεί το ρηθέν, ότι αυτοί που φέραμε να μας κυβερνήσουν τώρα απεχθάνονται την οικογενειοκρατία.

Καγχάζω, βλέποντας να κατηγορούν έναν δικτάτορα εκεί στα βάθη της Ανατολής,, να διορίζει στρατηγό, το νεαρό γιό του και την αδελφή του και να αποτελεί μείζον θέμα για τους παπαγάλους των Μέσων Μαζικής Αποβλάκωσης. Λες και στην χώρα αυτή, έχουμε ακούσει πολλά ονόματα να εναλλάσσονται στην εξουσία, πενήντα χρόνια τώρα, (ακόμα και μετά την απομάκρυνση της δυναστείας των Γλύκσμπουργκ), πέραν τριών: Καραμανλής, Παπανδρέου, και Μητσοτάκης. Και το Μητσοτακέικο, που πήγε να το παραγκωνίσει ο Σαμαράς, (άλλοτε εκλεχτός του), ετοιμάζει νέο κόμμα. Με το ένα μέλος της οικογένειας, μέσα και το άλλο εκτός ΝΔ.

Όπως επί γέρου Καραμανλή. Κυβερνούσε ο ένας με υπουργό τον αδελφό του. Κι ύστερα ο άλλος με υπουργό πάλι τον θείο. Όπως ο Γ. Παπανδρέου ο μικρός, ( κάποιοι τον λένε Πινόκιο γιατί μεγάλωσε η μύτη του), κυβερνά (λένε) με τη βοήθεια της Μαμάς και του αδελφού του. Ποιος τα πιστεύει όμως αυτά. (Ότι έχει μεγαλώσει η μύτη του).

Μα όλα αυτά είναι γνωστά. Τα λένε κάθε μέρα από την τηλεόραση.

Όπως εκείνο το «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο». Που είναι τόσο επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε.

Τον Αλογοσκούφη μην μου πειράξετε μόνο. Που χάρη στους προέδρους των ταμείων που είχε διορίσει μοίραζε αφειδώς τα αποθεματικά, στα τραπεζικά τοξικά ομόλογα. Κι όμως κι αυτό το ξεχάσαμε. Το Βατοπέδι μας μάρανε, που ουδείς έχει καταλάβει τι είδους σκάνδαλο υπήρξε. Αφήστε τον να διδάσκει στα παιδιά του κόσμου την σύγχρονη οικονομική διακυβέρνηση. Στον κόσμο που ζούμε τέτοια κόλπα χρειάζονται.

Αλλα για να πετάξω την μπάλα στην εξέδρα, μην ντραπεί κάποιος. Τα ίδια συμβαίνουν και αλλού. Παντού μάλλον. Στις ΗΠΑ κλαίνε ακόμα τα χρήματα που τους έφαγε η Λήμαν Μπρος. Στην Ευρώπη, που υπάρχει πιο ελευθερία, (από το απολυταρχικό καθεστώς που επέβαλε το πρόγραμμα εναντίον της τρομοκρατίας στις ΗΠΑ), οι ευρωπαίοι βγήκαν πάλι στους δρόμους κατά της λιτότητας. Ποιοι να τολμήσουν να κάνουν διαδήλωση στις ΗΠΑ. Τους πάνε μέσα για τρομοκράτες.

Πανευρωπαϊκή διαδήλωση στις Βρυξέλλες διοργάνωσε σήμερα, Ημέρα Δράσης των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, ενάντια στα μέτρα λιτότητας, που υιοθετούν οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συνδικάτων (ΕTUC).

Περίπου 100.000 διαδηλωτές, εκπρόσωποι 50 εργατικών συνδικάτων από όλη την Ευρώπη, κετέκλυσαν τους δρόμους των Βρυξελλών> Η ETUC κάνει λόγο για τη μεγαλύτερη διαδήλωση που έχει πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια στην ευρωπαϊκή πρωτεύουσα.

Στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής διαμαρτυρίας, σήμερα πραγματοποιήθηκαν διαδηλώσεις στην Πορτογαλία, την Ιταλία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Τσεχία, την Κύπρο, τη Σερβία, τη Ρουμανία, την Πολωνία, τη Γαλλία και την Ιρλανδία. Στην Ισπανία τα συνδκάτα έχουν κηρύξει γενική απεργία.

Στην Αθήνα η ΓΣΕΕ διοργάνώσεσυλλαλητήριο το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος. (Απουσίαζε μόνο το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ). Στις 10 το πρωί αντιπροσωπεία της συνομοσπονδίας και των συνδικαλιστικών οργανώσεων προχώρησαν σε παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Ευρωπαϊκής 'Ενωσης.

Στη Θεσσαλονίκη, το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ πραγματοποίησαν συλλαλητήριο, στο άγαλμα Βενιζέλου.

Προβλήματα αντιμετώπισε το επιβατικό κοινό της Αθήνας, λόγω των στάσεων εργασίας των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Τα τρόλεϊ και τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ ακινητοποιήθηκαν από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα, ενώ η στάση εργασίας στο Μετρό, τον Ηλεκτρικό Σιδηρόδρομο και το τραμ ήταν από τις 12 το μεσημέρι έως τις 4 το απόγευμα.

Πεντάωρη στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στον ΟΣΕ και τον προαστιακό.

Με προσωπικό ασφαλείας λειτούργησαν τα δημόσια νοσοκομεία, λόγω της απεργίας που κήρυξε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

Τρίωρη στάση εργασίας από τις 7.00 έως τις 10.00 πραγματοποίησαν οι λιμενεργάτες, οι οποίοι σε ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι "την ίδια μέρα όλοι οι εργαζόμενοι και οι πολίτες σε όλες τις χώρες της Ευρώπης κινητοποιούνται και διαδηλώνουν ενάντια στις αντεργατικές και νεοφιλελεύθερες πολιτικές των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ενωσης".

Η ΟΜΕ-ΟΤΕ πραγματοποιεί 24ωρη απεργία.

Κατά τα άλλα, στις κάλπες του Νοεμβρίου τα ίδια γνωστά κόμματα θα μας κάνουν πάλι υπερήφανους με τους υποψήφιους που κατεβάζουν, και καλούμαστε να τα επιβραβεύσουμε. Θα ψηφίσουμε λέει κατά ή υπέρ του μνημονίου. Λες και μας ρώτησαν για την κουστωδία από τους ξένους χαρτογιακάδες που κυβερνάνε, και που μας κουβάλησε ο Σωτήρας μας, ώστε να κάνει απερίσπαστος τα ταξιδάκια του στο εξωτερικό.

Η μαζί αυγατίσαμε τις καταθέσεις μας, με όλους τους προηγούμενους.

Η κάλπη, θα δείξει αν θέλουμε μία από τα ίδια και από τους επόμενους.


3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αδράνεια και προβληματικά μέτρα βλέπει η Greenpeace στην «πράσινη ανάπτυξη»

Την εκτίμησή της ότι η κρίση που πλήττει τη χώρα «δεν αντιμετωπίζεται ως ευκαιρία για προώθηση πολιτικών που μπορούν να προστατεύσουν το περιβάλλον και ταυτόχρονα να δημιουργήσουν χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας» εξέφρασε η οργάνωση Greenpeace.
Σε ανακοίνωσή της, ασκεί κριτική στην κυβέρνηση καταλογίζοντάς της «δειλά ή προβληματικά μέτρα (νόμος για τις ΑΠΕ), απόλυτη αδράνεια (αλιεία, μεταλλαγμένα) ή ακόμα και προσέλκυση επικίνδυνων επενδύσεων (μονάδα ηλεκτροπαραγωγής LPG στον Αστακό)».
«Οι εξαγγελίες και δεσμεύσεις της σημερινής κυβέρνησης, όπως διατυπώθηκαν προεκλογικά στο πλαίσιο της Πράσινης Ανάπτυξης, είχαν προκαλέσει αισιοδοξία για τη στροφή της εθνικής πολιτικής προς ένα μοντέλο ανάπτυξης που αντιμετωπίζει το περιβάλλον ως μέρος της λύσης και όχι ως εμπόδιο. Αποδείχθηκε όμως ότι στην πλειοψηφία των περιπτώσεων, η οικονομική κρίση ήταν η δικαιολογία για την απουσία των απαραίτητων τομών σε αυτή την κατεύθυνση, αντί να αποτελέσει αφορμή για θετικές αλλαγές», τόνισε ο Δημήτρης Ιμπραήμ, συντονιστής εκστρατειών στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace.

Ανώνυμος είπε...

ΕΞΩ ΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ .
ΕΞΩ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΟΚΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ ( Ε.Σ.Υ.) .
ΕΞΩ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΟΚΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ .
ΕΞΩ ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΟΚΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ .
Μόλις σταματήσει το ΠΑΣΟΚ να τους παρέχει ΤΖΑΜΠΑ τα νοσοκομεία στους κάθε λογής μετανάστες – λαθρομετανάστες αυτή την στιγμή έχει η Ελλάδα 6 (ΕΞΗ)εκατομμύρια και θα γίνουν 20 (ΕΙΚΟΣΙ ) εκατομμύρια μέχρι το 2020 ,( σύμφωνα με τις εντολές που έχουν και που πρέπει να τις εκτελέσουνε ) , δίνοντας τους επίσης ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ και ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ και ΣΠΙΤΙΑ , καταλαβαίνετε λοιπόν ότι για να τους δίνουμε όλα αυτά ΤΖΑΜΠΑ τα ΠΕΡΝΟΥΝΕ ΑΠΟ ΕΜΑΣ ΚΟΒΑΝΤΑΣ ΜΑΣ ΜΙΣΘΟΥΣ , ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ,ΑΥΞΗΣΗ ΦΟΡΟΛΟΓΙΑΣ , ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ ,ΚΑΙ ΕΥΔΑΠ ,ΚΑΙ ΣΥΓΚΟΙΝΩΝΙΕΣ (ΑΥΤΟΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ ) .
Γι αυτό το λόγο επιμένουμε και επιμένουμε στο θέμα αυτό .
Και πρέπει να επιμένουν όλοι στο τόσο σοβαρό ΕΘΝΙΚΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ .
ΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ , ΛΥΝΟΝΤΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ .
Αναλυτικά για τα νοσοκομεία :
ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ , ΕΠΙΣΚΕΨΗ , ΣΕ ΙΑΤΡΟ , ΦΑΡΜΑΚΑ
ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΡΕΥΝΑ ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ 500 ΕΥΡΩ .
ΓΙΑ ΝΟΣΗΛΕΙΑ ΚΑi ΕΧΧΕΙΡΙΣΗ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟΝ .
ΒΑΛΤΕ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ
500 ΕΥΡΩ ΕΙΣΟΔΟ Ο ΚΑΘΕ ΕΝΑΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΕΤΡΗΤΑ .
ΞΕΡΕΤΑΙ ΠΟΣΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΘΑ ΜΑΖΕYΕΤΑΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ;;;;;
ΤΟ ΕΛΛΕΙΜΑ ΛΥΘΗΚΕ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΔΟΦΟΡΑ ΤΑ ΝΟΣΟΚOΜΕΙΑ .
ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΑΛΑΚΕΣ ΕΛΛΗΝΕΣ .
500 (ΠΕΝΤΑΚΟΣΙΑ ) ΕΥΡΩ ΕΙΣΟΔΟ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΟΝ ΚΑΘΕ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΜΕΤΡΗΤΑ.
ΕΦΑΡΜΟΣΤΕ ΤΟ ΜΕΤΡΟ ΑΠΟ ΑΥΡΙΟ ΤΟ ΠΡΩΙ .
Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΔΙΟΤΙ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΥΝΑΙΧΕΙΖΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ
Ο ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ
ΟΥΤΕ ΑΥΤΟΣ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΤΣΟΥΡΜΟ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΜΕ ΤΑ ΛΙΓΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΛΘΟΥΝΕ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝΕ ΝΑ ΤΑ ΔΙΑΛΥΣΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΧΕΟΚΟΠΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ .
ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΝΕΙ ΤΑ 500 ΕΥΡΩ ΜΕΤΡΗΤΑ ΕΙΣΟΔΟ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΤΟΥ Ο ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ .
ΣΗΜΕΙΩΣΗΣ : ΕΙΔΗ ΜΑΣ ΤΑ ΕΧΟΥΝΕ ΡΗΜΑΞΕΙ ,ΤΑ ΕΧΟΥΝΕ ΧΡΕΩΚΟΠΕΙΣΙ ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ ΣΑΝ ΑΚΡΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΣΑΝ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΤΟΥΣ .
ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΙΣ ΠΡΕΣΒΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΡΟΞΕΝΕΙΑ ΤΟΥΣ , ΝΑ ΖΗΤΑΝΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝΕ , ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟΥΣ , ΑΝ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ .
ΤΕΡΜΑ Ο ΜΑΛΑΚΑΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΜΙΑ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝAΣΤΕΣ .

Ανώνυμος είπε...

ΟκτωΒρίου ρε παιδιά, τί Οκτωμβρίου, ήμαρτον πιά

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...