18/12/19

18 Δεκεμβρίου 1944. Όταν οι Άγγλοι παρέδωσαν στο ΚΚΕ τους πολιτικούς κρατούμενους των φυλακών Αβέρωφ για να σφαγούν

18 Δεκεμβρίου 1944. Κατά την 16η ημέρα του Κόκκινου Δεκέμβρη, και ενώ 
η ΟΠΛΑ συνέχιζε  τις εκτελέσεις στοχευμένων «αντιδραστικών», δόθηκε η διαταγή από την ηγεσία  του ΚΚΕ για την απαγωγή των Ομήρων. 

Τα ξημερώματα της 18ης Δεκεμβρίου, οι Άγγλοι κατέλαβαν το εργοστάσιο του Φιξ στην Συγγρού. Οι Ελασίτες υποχώρησαν αφήνοντας πίσω 20 νεκρούς. 
Από το Σύνταγμα Μακρυγιάννη βγήκαν δυνάμεις χωροφυλακής μαζί με βρετανούς αλεξιπτωτιστές, επί της οδού Δράκου και εκκαθάρισαν την περιοχή από τους κομμουνιστές τους οποίους απώθησαν πέραν του Αρδηττού ενώ αποκαταστάθηκε επαφή με τους Βρετανούς σου Φιξ. Πιάστηκαν περίπου 100 Ελασίτες αιχμάλωτοι. Αποκαταστάθηκε και η επικοινωνία με τις κυβερνητικές δυνάμεις στο Σύνταγμα. Οι κομμουνιστές στις 12.30 έριξαν 4 όλμους στο Σύνταγμα. Ο ΕΛΑΣ αμυνόταν στην πλατεία της Καλλιθέας και στο μέτωπο Νέο Φάληρο-Μοσχάτο-οδός Πειραιώς. 

Στις 2 το πρωί, οι κομμουνιστές επιτέθηκαν στις φυλακές Αβέρωφ, όπου κρατούντο 450 πολιτικοί κρατούμενοι, μεταξύ των οποίων , οι πρωθυπουργοί Ράλλης και Τσολάκογλου, ο Διοικητής της Γενικής Ασφάλειας Μπουραντάς, 
ο διοικητής των Ταγμάτων Ασφαλείας Πλυτζανόπουλος, ο υποστράτηγος Γεώργιος Μπάκος και άλλοι. Η φρουρά αποτελείτο από 100 χωροφύλακες, μια διμοιρία Άγγλων Αλεξιπτωτιστών και από 28 «δοσίλογους» που είχαν συλλάβει οι Αγγλοι στην Κοζάνη και οι οποίοι αποχαρακτηρίστηκαν την προηγούμενη και εξοπλίστηκαν  στις 17 Δεκεμβρίου. 

Οι Φυλακές Αβέρωφ ήσαν στη ζώνη ευθύνης της 3ης Ορεινής Ταξιαρχίας που είχε διώξει τους κομμουνιστές από τον συνοικισμό Κουντουριώτη, αλλά οι άγγλοι δεν επέτρεπαν στον Τσακαλώτο να διασχίσει την Λεωφόρο Αλεξάνδρας και έτσι  παρέμεναν στον Παναθηναϊκό και παρακολουθούσαν τα τεκτενόμενα.

Η επίθεση των Κομμουνιστών για σύλληψη και εκτέλεση των "προδοτών" έγινε κατόπιν πολιτικής συμφωνίας με τους Άγγλους, και για το λόγο αυτό , στις εκκλήσεις διά του ασυρμάτου του Άγγλου υπολοχαγού που διοικούσε την φρουρά, και τις οποίες τις άκουγαν όλοι, οι κρατούμενοι, το Κέντρο επιχειρήσεων του απαντούσε να «κρατήσει»,  διότι δεν υπήρχε εφεδρική δύναμη και να μην αναμένει ενίσχυση . Του έλεγαν δηλαδή να παραδοθεί. 

Τελικά στις 14.00, περίπου 12 ώρες μετά την έναρξη της επίθεσης του ΕΛΑΣ, δυο λόχοι της 3ηε Ορεινής υποστηριζόμενοι από 6 βρετανικά άρματα, ανέτρεψαν τους κομμουνιστές και άνοιξαν διάδρομο για να σωθεί η φρουρά και οι κρατούμενοι.

 Οι Άγγλοι μετέφεραν στο Παλιό Φάληρο 189 δοσίλογους. Πόσοι σκοτώθηκαν κανείς δεν υπολόγισε. Ένας αριθμός 59 νεκρών και εκτελεσμένων χωροφυλάκων είναι πιθανός. Φαίνεται ότι οι Άγγλοι τους ήθελαν όλους νεκρούς. 

Ο ΕΛΑΣ και η ΟΠΛΑ πάντως έπιασαν μερικούς από τους πολιτικούς κρατούμενους , (100–130) και στη συνεχεία τους εκτέλεσαν μαζί με τους χωροφύλακες που αιχμαλωτίστηκαν. 
Στο κεντρικό κτίριο των φυλακών, οι κομμουνιστές αιχμαλώτισαν το Μπάκο , και τους υφυπουργούς Γεώργιο Πειρουνάκη, και το συνδικαλιστή Νικόλαο Καλύβα. Τον Μπάκο τον σκότωσαν στο «Στεφάνι» στις 6 Ιανουαρίου 1945. 
Οι κομμουνιστές της ΟΠΛΑ τον έδεσαν από τα πόδια σε δυο άλογα τα οποία έτρεχαν αντίθετα και τον έσκισαν στη μέση, ενώ το πτώμα του βρέθηκε διαμελισμένο σε ένα πηγάδι στον Ασπρόπυργο. Τον Καλύβα τον εκτέλεσαν στις 24 Ιανουαρίου.

Η γνώμη μου είναι ότι ο Αγγλικό επιτελείο είχε συμφωνήσει με τον Πορφυρογένη στον όρο που είχε θέσει το  ΚΚΕ για παράδοση  στη "λαϊκή δικαιοσύνη"  των ταγματασφαλιτών.


Ο ΕΛΑΣ, που είχε κηρύξει τον πόλεμο και στους  Άγγλους επιτέθηκε και κατέλαβε τα ξενοδοχεία της Κηφισιάς Σεσίλ, Απέργη και Πεντελικόν, στα οποία διέμενε το προσωπικό της RAF. Αιχμαλωτίστηκαν συνολικά 50 αξιωματικοί και 500 σμηνίτες της RAF.

Έξω από την Αθήνα, ο Βελουχιώτης και ο Σαράφης επικεφαλής τεσσάρων Μεραρχιών του ΕΛΑΣ , (1η ,8η ,9η και 10η) έφτασαν στην Ήπειρο και επιτέθηκαν εναντίον του ΕΔΕΣ. Μέσα σε τέσσερις ημέρες νίκησαν τον ΕΔΕΣ που μέσω Πρέβεζας υποχώρησε με αγγλικά πλοία στη Κέρκυρα. 

Ο ΕΛΑΣ άρχισε να παίρνει μέτρα για τη δημιουργία «διαδρόμων ασφαλείας» για αποχώρηση προς το Βορρά, πράγμα που σημαίνει  ότι επί της ουσίας ΚΚΕ κα= και Άγγλοι είχαν συμφωνήσει για την εκκένωση της Αθήνας.

  ΥΓ. Οι τενεκέδες και ψεύτες απολογητές των κομμουνιστών αποκαλούν «ομήρους» τους αιχμαλώτους κομμουνιστές και Ελασίτες που τους έπιαναν οι Άγγλοι και τους οποίους προωθούσαν σε στρατόπεδα κρατουμένων (γερμανών) στην Β. Αφρική. (Ελ Τάμπα και Τομπρούκ). Οι κρατούμενοι Ελασίτες αιχμάλωτοι συνολικά ήσαν 5.000-6000. 


2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αλεξάντερ Σολζενίτσιν:
«Πρέπει να κατανοήσετε, οι κορυφαίοι Μπολσεβίκοι οι οποίοι κατέλαβαν την Ρωσία δεν ήσαν Ρώσοι. Μισούσαν τους Ρώσους. Μισούσαν τους Χριστιανούς. Οδηγούμενοι από εθνικό μίσος, βασάνισαν και κατέσφαξαν εκατομμύρια Ρώσων δίχως ένα ίχνος ανθρώπινης τύψης. Δεν είναι υπερβολή. Ο Μπολσεβικισμός διέπραξε την μεγαλύτερη ανθρώπινη σφαγή όλων των εποχών. Το γεγονός ότι ο περισσότερος κόσμος αγνοεί και αδιαφορεί για τούτο το τεράστιο έγκλημα είναι απόδειξη ότι τα παγκόσμια ΜΜΕ είναι στα χέρια των αυτουργών».

Ανώνυμος είπε...

«Το παράδειγμα της Ρωσίας αποτελεί και θα αποτελεί αιώνια, δίδαγμα του τι εστί Mαρξισμός στην πράξη: Μια βάρβαρη, απάνθρωπη, αντιχριστιανική ιδεολογία που αποκτηνώνει τον άνθρωπο και πολεμά ο,τι ιερότερο υπάρχει για αυτόν.Που εξαθλιώνει και ταπεινώνει ολόκληρα έθνη και που διαφθείρει ολόκληρες κοινωνίες».
Ήρθε η ώρα ,λοιπόν,να δηλώσουμε ξεκάθαρα και ανοιχτά στον κάθε ψευτο-χριστιανό και ψευτο-πατριώτη αριστερό “ιδεολόγο”, αφελή η χρήσιμο ηλίθιο,που εγκληματεί σε βάρος της εκκλησίας και του ελληνικού έθνους,υποστηρίζοντας με οποιονδήποτε τρόπο τον μαρξισμό,το αυτονόητο:
ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΜΑΡΞΙΣΤΗΣ
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

ΕΛΛΗΝΑΣ ΚΑΙ ΜΑΡΞΙΣΤΗΣ
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ

https://gegonotstomikroskpio.com/2017/11/το-κομμουνιστικό-ολοκαύτωμα-της-ρωσι/

Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...