4/12/19

H έφοδος στα χειμερινά ανάκτορα τον Δεκέμβρη του 44.

Για μια ακόμα φορά η κουστωδία των ρουφιάνων της «Επικοινωνίας», και οι Κόκκινοι ψευτο-ιστορικοί επανέλαβαν την προπαγάνδα για τους «αθώους κομμουνιστές», που δέχθηκαν «απρόκλητη επίθεση» στο συλλ-αλητήριο του Συντάγματος, υπηρετώντας την πλαστή «εκδοχή» του «αυθόρμητου ξεσπάσματος», της «λαϊκής αγανάκτησης».

Εβδομήντα πέντε  μετά, εξακολουθούν να πουλάνε τα ίδια παραμύθια μάνδολες για να κρύψουν από τους χαζούς οπαδούς τους ότι η «Επανάσταση» είχε σχεδιαστεί από το Κόμμα και τη SOE, που γνώριζαν πολύ καλά και ποιοι και γιατί πυροβόλησαν πρώτοι τον «λαό. Όπως «κατέθεσε» ο αυτόπτης Ζαμπέτας, ο «λαός» όρμισε «για να τους λιανίσει».

H «έφοδος στα χειμερινά ανάκτορα», το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία και την Αστυνομική Διεύθυνση που ήταν απέναντι, αποτελεί αναμφισβήτητο γεγονός.


Η κουστωδία των ρουφιάνων της «Επικοινωνίας», και οι Κόκκινοι ψευτο-ιστορικοί για 75 χρόνια δεν κατάφεραν να μας πουν ποιοι πότε και πού, αποφάσισαν την ένοπλη κατάληψη της εξουσίας, στις 2 Δεκεμβρίου 1944.

Το "καλά εξοπλισμένο" και εμπειροπόλεμο 2ο σύνταγμα του ΕΛΑΣ που το διοικούσε ο ταγματάρχης Μιχάλης Παπαζήσης, λόγω απουσίας του Καπετάνιου Νικηφόρου, (Δημήτρης Δημητρίου) , τα μεσάνυχτα της 3/12/1944 είχε φθάσει στη Φιλοθέη της Αττικής. Το πότε δόθηκε η εντολή εισόδου του Συντάγματος στην Αθήνα ακόμη δεν μας έχουν αποκαλκύψει οι Κόκκινοι ψευτο-ιστορικοί.
Το 2ο σύνταγμα του ΕΛΑΣ, έπεσε πάνω  σε Βρετανούς που με βάση την εντολή Σκόμπι της 1ης Δεκεμβρίου τους αφόπλισαν.
Ο ταγματάρχης Παπαζήσης ανέλαβε την ευθύνη και εδωσε την διαταγή παράδοσης  διότι δεν είχε εντολές εμπλοκής με Βρετανικές δυνάμεις και έλειπε ο Νικηφόρος.
Στη Συνέχεια η Κεντρική Επιτροπή του ΕΛΑΣ έβγαλε διαταγή  απαγόρευσης ως εσχάτη προδοσία της παράδοσης σε Βρετανικές δυνάμεις.
Αλλά, ακόμα δεν έχουν διασταυρωθεί οι ημερομηνίες των «σημάτων» του ΕΛΑΣ με τις εντολές μετακίνησης των ανταρτικών Σωμάτων της Πελοποννήσου στην Αθήνα. Μόνο από αυτό το στοιχείο τα πράγματα θα ήταν αυταπόδεικτα.

Όμως το πραγματικό ερώτημα, γιατί οι Άγγλοι, δεν συνέλαβαν την κομμουνιστική ηγεσία, στις 2 Δεκεμβρίου, παραμένει αναπάντητο.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ισως, λεω ισως, να ηταν καλυτερα τα πραγματα σημερα αν ειχαν επικρατησει οι κοκκινοι φασιστες. Το κουκουαε θα ηταν εκτος νομου και οποιος δηλωνε αριστερος η καρπαζια θα πηγαινε συννεφο...