ΚΙΝΗΜΑ21. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΚΙΝΗΜΑ21. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

9/12/19

Αθλητισμός και πολιτική. Κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Η κυριαρχούμενη από τη διαφθορά και το βαθύ Κράτος Δικαίου εκτελεστική επιτροπή της WADA αποφάσισε να αποκλείσει τη Ρωσία από τα παγκόσμια πρωτάθλημα και τους Ολυμπιακούς Αγώνες, για τα επόμενα τέσσερα χρόνια. Ομοίως, η Ρωσία χάνει το δικαίωμά να φιλοξενεί διεθνείς αθλητικές διοργανώσεις . Η εκτελεστική επιτροπή της WADA έκρινε ότι ο ρωσικός οργανισμός αντι-ντόπινγκ δεν είναι σύμφωνος με τον κώδικα αντι-ντόπινγκ.
 Η Επιτροπή  Συμμόρφωσης , είχε εισηγηθεί την τιμωρία της Ρωσίας, επικαλούμενη ότι είχαν παραποιηθεί δεδομένα από εξετάσεις Ρώσων αθλητών σε εργαστήριο στη Μόσχα, χαρακτηρίζοντας τον ρωσικό οργανισμό αντι-ντόπινγκ (RUSADA) ως «μη συμβατό» με τον κώδικα αντί-ντόπινγκ . Πάντως, η Επιτροπή παραδέχτηκε πως ο ρωσικός οργανισμός, που αναδιοργανώθηκε μετά τις κατηγορίες για ντόπινγκ που του αποδόθηκαν το 2018 κι είχαν ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό από τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς της Πιονγκτσάνγκ, δεν παραβίασε κάποιον κανονισμό. Πλέον η ρωσική υπηρεσία έχει 21 μέρες διορία να προσφύγει στο Ανώτατο Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS).
 Με βάση την απόφαση που έχει ληφθεί, η συμμετοχή της Ρωσίας σε μεγάλες διοργανώσεις όπως το Euro 2020 (όπου φιλοξενεί και όμιλο στην Αγία Πετρούπολη), το Μουντιάλ του 2022, τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 ή το προσεχές Προολυμπιακό Τουρνουά Μπάσκετ τίθενται σε κίνδυνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η αποκαατάσταση από τον Στάλιν του Πατριαρχείου της Μόσχας μετά από 26 χρόνια τροτσκιστικού διωγμού

H Συνάντηση του Στάλιν με τους ιεράρχες της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσίας. Στις 4 Σεπτεμβρίου 1943, ο Στάλιν εξέφρασε την επιθυμία να συναν...