10/12/19

Οι Βούλγαροι σκάβουν για να βρουν το ελληνικό παρελθόν τους

Ανασκάπτουν την «καρδιά» της Φιλιππούπολης από το 1986. Φέτος βρήκαν ένα μαρμάρινο αγαλματίδιο της θεάς Κυβέλης, και μια μαρμάρινη πλάκα γραμμένη στα ελληνικά που είναι κομμάτι μιας αυτοκρατορικής επιστολής του Σεπτίμιος Σεβήρου που ήταν τοποθετημένη στη βόρια πλευρά της Αγοράς της Φιλιππούπολης, για να την βλέπουν όλοι, επειδή ο οποίος επέβαλε πρόστιμο στην πόλη, που στον αγώνα για το αυτοκρατορικό θρόνο, η υποστήριξε τον αντίπαλό του, τον Πεσκένιο Νίγηρα. 
Η επιστολή γράφτηκε σε απάντηση αιτήματος της πόλης και την έφεραν δύο απεσταλμένοι. Λόγω της έλλειψης ολόκληρου του κειμένου δεν γίνεται σαφές ποια ήταν η περίσταση αλλά αναφέρεται ένα πρόστιμο που πρέπει να πληρωθεί. Στο τέλος της επιστολής αναφέρεται και ένας πολίτης ο οποίος θα πλήρωνε το πρόστιμο.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Χατζάρα, τι μέρος του λόγου είναι αυτός ο Ελληνοαμερικανός "δημοσιογράφος" John Kountouris; Δημοσίευσε 2 άρθρα που υβρίζουν και συκοφαντούν τον πρόσφατα θανόντα ηγούμενο Εφραίμ της Αριζόνα! Εν τω μεταξύ, καταφέρεται συνεχώς κατά των Εβραίων, αλλά τώρα μαθαίνω ότι παραθερίζει στο Ισραήλ!

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ Χατζαρα, κάτσε να βάλουμε τα πράγματα κάτω με την λογική: η κατάσταση στην Ελλάδα φαίνεται να βγαίνει σε αδιέξοδο!Η Χρυσαυγή, για χ-ψ λόγους βγήκε(ή την έβγαλαν) από την Βουλή!Για κυβέρνηση,έτσι κι αλλιώς δεν την προοριζαν!Οι άλλοι συμπατριώτες(Φαηλος κ.τ.λ.),ανενεργοι! Για τον Βελο, δεν συζητάμε, στημένη τράπουλα! Άλλος χριστιανός-πατριώτης που έχει τα κότσια να αναμετρηθεί με το Θηρίο και να εμπνεύσει τον λαό, δεν φαίνεται στον ορίζοντα!Οι υπάρχουσες "κυβερνήσεις"(των Αθεατων) "σφάζουν" ανενόχλητες τον ελληνικό λαό! Οι στοες είναι "πουλημένες" εδώ και αιώνες στους εβραιους! Πού θα πάει αυτή η κατάσταση;Ένας-ένας θα πεθαίνουμε οι Ελληνες, ο κάθε ένας μόνος του και "σιωπηρά" και οι πιο τυχεροί που θ'αντεξουν λίγα χρόνια ακόμα θα υποθηκευσουν τα παιδιά τους και τα εγγόνια τους! Η μόνη λύση και προοπτική που εμείς βλέπουμε είναι να διαλυθεί το μπου... λο η Ε.Ε. μήπως τα κράτη ξαναγεννηθουν και πάρουν μπροστά οι "μηχανές τους"! Εσύ, τί προβλέπεις σε ο,τι αφορά την ύπαρξη της κωλο-ένωσης και, το σπουδαιότερο, έχεις κάτι "χειροπιαστό" να προτείνεις ώστε ο λαός να ενθουσιαστεί, να πιαστεί από αυτό και να ξεσηκωθεί; Διότι κάτι πρέπει να γίνει!