ΚΙΝΗΜΑ21. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΚΙΝΗΜΑ21. Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

21/12/19

Οι Χριστιανοί απέναντι στην Κόκκινη πανούκλα

Στο Νίκσιτς, ξεκίνησε η μεγάλη Κληρικό Λαϊκή Συνέλευση, από την οποία οι συμμετέχοντες θα ζητήσουν από την κυβέρνηση του Μαυροβουνίου να αποσύρει την πρόταση του νόμου για την ελευθερία της θρησκείας και τη νομική θέση των εκκλησιών και των θρησκευτικών κοινοτήτων. Η Κληρικό Λαϊκή Συνέλευση άρχισε με την Θεία Λειτουργία στην εκκλησία του Αγίου Βασίλειου Οστρόσγκο, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος και μαζί του συλλειτούργησαν ο επίσκοπος Ράσκας-Πρίζρενης Θεοδόσιος ο Αθανάσιος του Μιλέσεβο, ο Ιωανίκειος Μπούτβας, ο επίσκοπος Σλαβονίας Γιόβαν , ο επίσκοπος Μπίχατς Σεργιος, ο Ερζεγοβίνης Δημήτριος και ο συνταξιούχος επίσκοπος Ερζεγοβίνης Αθανάσιος Γιέφτιτς. Παραβρέθηκαν δεκάδες κληρικοί και ιερείς.
Στο οροπέδιο γύρω από το ναό συγκεντρώθηκαν χιλιάδες πιστοί που έφτασαν σε οργανωμένες από όλο το Μαυροβούνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

34η Ημέρα του πολέμου του 40. Η Κατάληψη του Πόγραδετς. Εκδηλώθηκε η δυσφορία για το ανακάτεμα του Στρατού από τον Παπάγο. Ο Μεταξάς ζήτησε από το Παπάγο ταχεία Νίκη. Αποφασίστηκε επίσκεψη του Παπάγου στο Μέτωπο.

  Στις 30 Νοεμβρίου 1940, μετά την κατάληψη της Κορυτσάς και του Πόγραδετς, ο Μουσολίνι συγκάλεσε εκτάκτως το Υπουργικό του Συμβούλιο , εξήγ...