21/12/19

Ο Μίλο έκλεισε το σύνορα και δεν επέτρεψε στους Σέρβους από τη Σερβία και τη Βοσνία Ερζεγοβίνη να πάνε στο Νίκσιτς

Το μέλος της Προεδρίας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης δήλωσε ότι η επιστροφή από τα σύνορα των πιστών από τη Σερβική Δημοκρατία και τη Βοσνία Ερζεγοβίνη που πήγαιναν στο Νίκσιτς , για την εκκλησιαστική Συνέλευση και την λειτουργία του Αγίου Βασιλείου Οστρογκ είναι ένα κακό μηνύμα όχι μόνο για τους πολίτες της Σέρπσκα αλλά και για την περιοχή. 
Η Επισκοπή της Μιλιέσεβα της Ορθόδοξης Σερβικής Εκκλησίας ανακοίνωσε ότι δεν επιτράπηκε στους ιερείς, τους μοναχούς και τους πιστούς από το Πριέπολιε που πήγαιναν να προσκυνήσουν τον Άγιο Βασιλείο του Οστρογκ στο Νίκσιτς, να εισέλθουν στο Μαυροβούνιο στις συνοριακές διαβάσεις ΡάντσεΠόλιε, Τσέμερνο και το Ντομπάκοβο. 
Η αστυνομία του Μίλο ισχυρίστηκε ότι το πλήθος που συγκεντρώθηκε στο Νίκσιτς ήταν 6000.
Η νομοπαρασκευαστική επιτροπή της Βουλής του Μαυροβουνίου διαπίστωσε ότι το νομοσχέδιο για την ελευθερία της θρησκείας και τη νομική θέση των θρησκευτικών κοινοτήτων, η οποία υποβλήθηκε από την κυβέρνηση του Μαυροβουνίου είναι αντισυνταγματικό .
Ο επικεφαλής του Σερβικού Εθνικού Συμβουλίου του Μαυροβουνίου ο Momčilo Βούκσανοβιτς δήλωσε ότι το Συμβούλιο είναι βέβαιο ότι ο Σέρβος πρόεδρος και η Σερβική διπλωματία θα κάνουν ό,τι μπορούν για να επιτύχουν μια δίκαιη λύση στις σχέσεις μεταξύ της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και του κράτους του Μαυροβουνίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...