13/12/19

Με εθελουσία-φερετζέ Ζούλας και Γαμπρίτσος αδειάζουν την ΕΡΤ από δημοσιογράφους

ΔΕΝ ΜΕΙΩΝΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΟ - ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ

 Μόνο τα ΜΑΤ δεν έφερε ο Πρόεδρος της ΕΡΤ για να «μαζέψουν» συνδικαλιστές της ΕΣΗΕΑ, που..τόλμησαν να αντιδράσουν στις ανακρίβειες και στο χθεσινό αλαζονικό παραλήρημα της διοίκησης στο τέταρτο όροφο του ραδιομέγαρου, με κάποιους πρόθυμους από το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ όμως να συναινούν. 
Το πρώτο δείγμα γραφής βέβαια ήταν λίγες μέρες νωρίτερα με την πρεμιέρα της νέας εκπομπής λόγου στις Δέκα το βράδυ, με φιλοξενούμενο τον διοικητή της Τράπεζας Ελλάδος που ως υπουργός υπέγραψε το Μαύρο. 
Το πρόγραμμα ανέφερε εκείνη την Δευτέρα προβολή της ταινίας-σοκ: «Εγώ ο Ντάνιελ Μπλέικ» του Κέν Λόουτζ. O πρόεδρος την έκοψε και έπαιξε Στουρνάρα. Έτσι ο διοικητής «σκότωσε» σίγουρα τον άνεργο πριν προλάβει να πεθάνει ( στη ταινία ) στα ουρητήρια του Λονδίνου.
 Η νέα ΕΡΤ έδωσε το στίγμα της.
 Η επιστροφή στις μαύρες μέρες Σαμαρά για την ΕΡΤ από το ντουέτο Ζούλα-Γαμπρίτσου, που αναφέρεται στο γραφείο του Πρωθυπουργού, είναι ολοφάνερη. Έρχονται , με τον ένα ή άλλο τρόπο, απολύσεις και περικοπές στις δομές της, στο κέντρο αλλά και στην περιφέρεια και συνθήκες απασχόλησης για εργαζόμενους υπό διαρκή απειλή. 
Τουλάχιστον 300 άτομα κόβονται με το καλημέρα σας, επειδή δήθεν περισσεύουν. 
Οι περισσότεροι, παραδέχτηκαν κυνικά, είναι δημοσιογράφοι. 
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όλα αυτά και για πολλά άλλα ο πρώην αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΑ και εκπρόσωπος της ΚΕΔ, Δημήτρης Τσαλαπάτης, κατήγγειλε τις πρακτικές αυτές και αποχώρησε , μένοντας όμως μέχρι αργά στο ραδιομέγαρο με τους συναδέλφους. 
Tι ακριβώς όμως προβλέπει το σχέδιο τους για την ΕΡΤ; 

1.Πετάνε στο δρόμο όπως φαίνεται με συνοπτικές διαδικασίες τον κόσμο βαφτίζοντας την απόλυση δήθεν …. ανανέωση, ή με άλλοθι αόριστες τεχνολογικές εφαρμογές. Συγχωνεύουν 7 περιφερειακούς σταθμούς, ώστε από 19 να μείνουν 11 ή και λιγότεροι, ανάλογα με το παζάρι που γίνεται με περιφερειάρχες και δημάρχους της ΝΔ. 
2.Δεν δηλώνουν τι ΕΡΤ θέλουν. Δύσκολα κρύβουν όμως ότι στήνουν το δικό τους μαγαζί και σε όποιον γουστάρει. Το άνοιγμα σε reality και άλλα τέτοια «απορρίμματα» δεν φαίνεται να είναι μακριά. 
Το ίδιο και τα συμβόλαια για αθλητικά , μοντέλα και στοιχήματα. Υπάρχει η πατέντα του Cosmote με τον Σκαι . Έχει ενδιαφέρον η συνέχεια στην αυριανή συνάντηση των προέδρων των ενώσεων στη ΠΟΕΣΥ. 
3.Γενικεύουν , όπως δήλωσαν χωρίς να ντρέπονται, τις εργολαβίες εξωτερικών παραγωγών στις ειδήσεις και στις εκπομπές λόγου, με άλλοθι ότι υπήρχε και πριν, προφανώς για να εξασφαλίσουν μεροκάματα που ήδη φθάνουν 258 ευρώ την ημέρα(…!) σε «star system» της δικής τους επιλογής. 
4.Την ίδια ώρα οι μισθοί των δημοσιογράφων στην ΕΡΤ είναι καθηλωμένοι στη σύμβαση του 2008 Και αυτές όμως τις έκοψε, λίγο πριν το λουκέτο, κατά 30% η ΚΥΑ του Κεδίκογλου, την οποία παρέτεινε πριν τις εκλογές ο Κρέτσος!... 5.Εμφάνισαν τις αποφάσεις τους αυτές, όπως και το νέο οργανόγραμμα ως δεδομένα, απέκλεισαν κάθε συζήτηση , μιλώντας με όρους αγοράς, που προκάλεσαν ενόχληση ακόμη και σε κάποιο συνήθως πρόθυμο της πλειοψηφίας στο ΔΣ ΕΣΗΕΑ. 
Θλιβερή παρουσία η κυρία από το προεδρείο που εργάζεται στην ΕΡΤ .Πανηγύρισε για τις απολύσεις-με φερετζέ εθελουσίας (…!) , με τους εργοδότες να τρίβουν τα χέρια τους και την Αντωνιάδου να μην ξέρει πώς να τα μαζέψει με τις δικές της.
 6.Συνεχίζουν να κόβουν από το συμψηφισμό, που αφορά τις αποδοχές για τις μέρες του Μαύρου, τα επιδόματα- βοηθήματα ανεργίας και αμοιβές για παράλληλη η περιστασιακή απασχόληση που προβλέπει η ΚΥΑ του Τσακαλώτου. Διατηρούν «ματωμένο πλεόνασμα» από τα λεφτά των εργαζομένων και των δημοσιογραφικών ταμείων που βρήκαν από τους προηγούμενους.
 7.Κρύβουν βέβαια ότι η ειδική εκκαθάριση οφείλει στους εργαζόμενους για την περίοδο 2012-13 δέκα εκατομμύρια ευρώ!..Και ότι με τους πρόθυμους του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ κάνουν συζήτηση για κούρεμα!....
 8.Στέλνουν πελάτες στις εταιρίες σταθερής κινητής για νέες συνδέσεις στο διαδίκτυο αφού «σπρώχνουν» στο web Tv, όταν αυτά περιλαμβάνονται στις υποχρεώσεις της ΕΡΤ για την οποία οι πολίτες πληρώνουν ανταποδοτικό τέλος. 9.Σε ερώτηση του εκπροσώπου της ΚΕΔ στη συνάντηση, διέψευσαν κατηγορηματικά ότι θα μειωθεί το ανταποδοτικό τέλος που καταβάλλουν οι οικιακοί καταναλωτές ηλεκτρικού ρεύματος που είχε υποσχεθεί ο Πρωθυπουργός. 10.Προφανώς για να έχουν να πληρώνουν εργολαβίες , να καλύπτουν τις τρύπες που τους έχει αφήσει η ΔΕΗ ( 2018:99,8 εκ. ευρώ) και να εξασφαλίσουν το καινούργιο τους κοστούμι. Και εφόσον «ντύνονται καλύτερα» τι άλλο θέλουν. 
Θα τους εγκρίνει και ο Νιόνιος!...που άφησε έτσι το «αποτύπωμα» του στο Σκάι για τον πρωθυπουργό, ο οποίος είναι πλέον και ο μέτοχος της νέας ΕΡΤ. 
Τι δεν καταλάβετε συνάδελφοι, είχατε αυταπάτες; 

Κίνηση Επαγγελματιών Δημοσιογράφων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 19η Μαρτίου στην Ιστορία

Η 19η Μαρτίου είναι η 79η ημέρα του  δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Απομένουν 287 μέρες μέχρι το τέλος του έτους. 1205. Έγινε ...