8/12/19

Ο δοτός Κούλης Μπίλντερμπεργκ και η «Πράσινη» ανεργία

Του Σπύρου Χατζάρα 

Ο υιός της αδελφής του, στο δρόμο για το Λονδίνο, πέρασε και από τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα στη Μαδρίτη. Ότι είπε εκεί δεν τα σκέφθηκε μόνος του. Ήταν «ραβασάκι» που του έδωσαν οι ανώτεροι του. Οι Αγορές. 

Ο Κούλης Μπίλντερμπεργκ είναι δοτός και δεν είναι αυτόφωτος πολιτικός. 
Το κλίμα , και το «μεταναστευτικό», είναι οι μεγάλες πολιτικές των προϊσταμένων του και τα περιθώρια ελιγμών του είναι πολύ περιορισμένα. Όπως είπε στη Μαδρίτη ο Κούλης , « η ενεργειακή μετάβαση και η δράση για το κλίμα δίνουν ελπίδα στη νέα γενιά και ενισχύουν την οικονομική ανάπτυξη».
 Η δράση για το κλίμα, και η νέα γενιά είναι η Γκρέτα. «Η εποχή του ρυπογόνου άνθρακα τελείωσε», είπε ο Κούλης και αυτό είναι το μέλλον της Μεγαλόπολης, της Πτολεμαΐδας, και των Λιγνιτωρυχείων μας. 
Η εποχή του άνθρακα για το Κόσσοβο δεν έληξε , αλλά εκέι θα παράγουν ρεύμα και θα μας το πουλάνε οι ωραίοι Ναζωραίοι που δεν πληρώνουν Κιότο στο Κόσσοβο όπως πληρώνουμε εμείς στο Ψωροελαδιστάν. 
«Αναμένουμε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να υποστηρίξει τη δίκαιη μετάβαση των περιοχών μας όπου γίνεται εξόρυξη λιγνίτη, παρέχοντας επαρκή χρηματοδότηση στις χώρες που ανταποκρίνονται στις προκλήσεις», είπε ο Κούλης Μπίλντερμπεργκ που περιμένει από τις «Αγορές» επενδύσεις πάνω από 40 δισ. για την επόμενη δεκαετία. 
«Οι δυνάμεις της αγοράς, που θα ενεργοποιηθούν από τα κατάλληλα κίνητρα, μπορούν να μεταμορφώσουν τους τρόπους παραγωγής μας» είπε ο Κούλης που τόνισε πως «η Ελλάδα, μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα για το πώς 
η ενεργειακή μετάβαση και η δράση για το κλίμα μπορούν να εμφυσήσουν ελπίδα στη νέα γενιά, να δημιουργήσουν «πράσινες» θέσεις εργασίας και να ενισχύσουν την οικονομική ανάπτυξη». 
Πράσινες θέσεις εργασίας και ελπίδα στους «χαζούς» ‘ανέργους που βλέπουν τους «πράσινους» μετανάστες αν καταφθάνουν κάθε ημέρα στα νησιά. 
Το μεταναστευτικό, το κλίμα, και η ενέργεια είναι «η ατζέντα» των «Αγορών», είναι το «συμβόλαιο» που πρέπει να φέρει εις πέρας. Το συμβόλαιο του Αλιέξη ήταν ο αγωγός τους Αζερμπαϊτζάν και η συμφωνία των Ψαράδων. Το Αιγαίο την υφαλοκρηπίδα και το Κυπριακό τα άφησε κληρονομιά στον Κούλη, που προσπαθεί να βρει λύσεις «καλής Γειτονίας» μέσα από την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. 
Και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είπε ότι «η οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα διαλόγου, με καλή πίστη με πλήρη σεβασμό στο Διεθνές Δίκαιο και πάντοτε στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας». 
Αυτά είναι τα ουσιαστικά. Τα άλλα, ο κηπουρός της οικογένειας στα αθλητικά, το «κοινωνικό μέρισμα», τα «μέτρα» για την επέτειο της πυρπόλησης της Αθήνας, η προανακριτική, η Νοβάρτις, ο Παπαγγελόπουλος είναι εντελώς δευτερεύοντα.

 Η λύση στα προβλήματα του Λαού και της Χώρας , δεν βρίσκεται στα αγορές και στην Μπίλντερμπεργκ αλλά στην ΕΘΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ των κοινωνικών δυνάμεων που εκφράστηκαν στο παρελθόν από την ΛΑΙΚΗ ΔΕΞΙΑ και το ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ, με συνθήματα την ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ, και την ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μπορείς να μας πεις σε παρακαλώ Χατζαρα ποιοι πρώην ή νυν βουλευτές και πολιτευτες του πασοκ και της ΝΔ ή άλλων κομμάτων αποτελούν το πατριωτικό πασοκ και την λαϊκή δεξιά; Θα σού είμαστε ευγνώμονες!!!

Ανώνυμος είπε...

κουτοπόνηρο ευγνώμον τρολλ που θες και ονόματα

Ανώνυμος είπε...

Πού την βλέπεις την κουτοπονηρια; Ζητάμε την άποψη του Χατζαρα για τον αν θεωρεί ότι υπάρχουν κάποιοι από τα σημερινά κόμματα που μπορούν να φερθούν τίμια και πατριωτικά! Η ερώτηση ήταν σαφής! Η... κουτοπονηρια πού κολλάει;

ΜΑΘΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΟΝΙΕΤΣΚ ΚΑΙ ΤΟ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΜΕΓΑΛΟ ΙΣΡΑΗΛ

H Ντονέτσκο-Κριβοροζσκαγια Σοβιετική Δημοκρατία   ήταν μια πολιτική οντότητα , στο έδαφος των λεκανών Ντονέτσ  και Krivoy Rog  .  Ανακηρυχ...