30/12/19

Mνημόσυνο στην «Τρύπα του Ταράτσα» στους Μολάους Λακωνίας για τους 39 εθνομάρτυρες που δολοφονήθηκαν άγρια από τους κομμουνιστοσυμμορίτες την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου το 1943

 Στους Μολάους επιτέθηκε στις 28/12/1943, το 8ο σύνταγμα του ΕΛΑΣ και μετά από 4ωρη μάχη με τους κατοίκους έπιασαν 400 και τελικά άφησαν ελεύθερους τους περισσότερους και οδήγησαν την Παρασκευή 31 Ιανουαρίου το 1943 τους 39 στο βάραθρο «τρύπα του ταράτσα» κοντά στα Νιάτα. 
Η «αφρόκρεμα» της τότε κωμόπολης δολοφονηθηκε δια κατακρημνισμού στο βάραθρο. Πρώτος ρίχτηκε στο βάραθρο και μάλιστα ζωντανός, ο τότε ιερέας των Μολάων Καριτσιώτης... 
Στο χθεσινό μνημόσυνο παρευρέθηκε αντιπροσωπεία της Ε.ΛΑ.ΣΥΝ. με επικεφαλής το μέλος του Συντονιστικού Συμβουλίου γιατρό Γιώργο Λουκάκο που κατέθεσε και στεφάνι εκ μέρους του Προέδρου της Ε.ΛΑ.ΣΥΝ. Γιάννη Λαγού και την υπεύθυνη της Τ.Ο. Λακωνίας Παναγιώτα Παναγάκου.
 Μεταξύ των παρόντων και ο εκδότης της Αδούλωτης Μάνης και μέλος της Ε.ΛΑ.ΣΥΝ. Γιώργος Δημακόγιαννης και ο ήρωας της Κύπρου Στρατηγός Ηλίας Γλεντζές. Στη συνέχεια οι συμμετέχοντες μετέβησαν, στον τόπο μαρτυρίου των 39 εθνομαρτύρων, στην «Τρύπα του Ταράτσα», όπου εψάλη τρισάγιο, έγινε προσκλητήριο νεκρών και ακολούθησε ο Εθνικός ύμνος από τους παρευρισκομένους.
Οι εκτελεσθέντες με απόφαση του «Λαϊκού Δικαστηρίου» ήσαν: 1. Καρυτσιώτης Νικ. – ιερέας 2. Λύρας Θεόδωρος 3. Φερδιανάκης Νικ. 4. Ζερβάκος Αντ. 5. Φουργιέζος Γρηγ. 6. Κωστάκος Λεων., 7. Καρυτσιώτης Ιωανν. 
8. Κοντοσταθάκος Ευθ. 9. Φριτζίλας Χρ. 10. Γραμματικάκης Δημ., 11.Λιβερδίσης Δημ. 12. Παντελής Κων. 13. Ζερβάκος Χρ. 14. Κωστάκος Εμμ. 15. Αντωνάκος Νικ. 16. Ζερβάκος Δημ. 17. Καναβάρος Σταμ. 18. Καναβάρος Νικ. 19. Κουτσογιάννης Ιωαν. 20. Κουτσογιαννόπουλος Γ. 21. Σκανδαλάκης Δημ. 22.Νικολινάκος Γεωργ. 23. Λυγερός Παν. 24. Έξαρχος Δημ. 25. Γιανναράκης Αντ. 26. Καλαμβόκης Ευαγ. 27. Νικολινάκος Γρηγ. 28. Δριβάκης Αντ. 29. Καλκανδής Σταυρ. 30. Κυριακάκος Παν. 31. Μανιατάκος Ιωανν. 32. Μανωλάκος Δημ. 33. Μπέμπης Γεωργ. 34. Ντέντες Παν. 35. Πιερράκος Στυλ. 36. Ρουμάνος Γεωργ. 37. Ρουμάνος Δημ. 38. Χριστακάκος Δημ. 39. Φουργιέζου Παν/τσα. 

Ο Γιώργος Λουκάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Εδώ στους Μολάους είμαστε εκπροσωπώντας την Εθνική Λαική Συνείδηση την Ε.ΛΑ.ΣΥΝ., για να τιμήσουμε και αυτή τη χρονιά τη μνήμη των 39 πατριωτών που δολοφονήθηκαν από τους διαχρονικούς εχθρούς του Έθνους.Οι κομμουνιστοσυμμορίτες εδώ στην Τρύπα του Ταράτσα έγραψαν μια ακόμα μαύρη σελίδα στο ποινικό τους μητρώο. Από τους Μολάους λοιπόν εμείς τους ξεκαθαρίζουμε πως δεν τους θεωρούμε πολιτικούς αντιπάλους. Τους θεωρούμε προδότες και εχθρούς του Έθνους και σαν τέτοιους θα τους αντιμετωπίσουμε όσες φορές κι αν χρειαστεί. Η Ε.ΛΑ.ΣΥΝ. και ο Πρόεδρος της Γιάννης Λαγός ευχόμαστε σε όλους τους συμπατριώτες μας, που πιστεύουν στην Ελλάδα και την Ορθοδοξία, μια χαρούμενη και εθνικιστική χρονιά. Η Ε.ΛΑ.ΣΥΝ. δεν θα κάνει βήμα πίσω και δεν πρόκειται να υποστείλει τη σημαία του αγώνα. Όλοι εμείς, με αιχμή του δόρατος τον Πρόεδρό μας Γιάννη Λαγό στο Ευρωκοινοβούλιο, θα συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα σε γη, αέρα και θάλασσα. ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ! “

Δεν υπάρχουν σχόλια: