21/7/09

Κάνουν την κρίση ευκαιρία

Η ΝΔ δεν είναι κυβέρνηση! Είναι επενδυτική συμμορία!

Για δεύτερη συνεχή χρονιά οι τραπεζίτες αμφισβητούν έμπρακτα την υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης με την Ομοσπονδία των τραπεζοϋπαλλήλων.
Οι περισσότερες διοικήσεις θεωρούν «ξεπερασμένη και την κλαδική σύμβαση και την ΟΤΟΕ»,ακολουθόντας το ΔΝΤ, και την Παγκόσμια Διακυβέρνηση. Θεωρούν επαρκείς τις επιχειρησιακές συμβάσεις. Όμως, θα ήθελαν μόνο ατομικές συμβάσεις και διάλυση της ΟΤΟΕ, η οποία δεν θα μπορεί πλέον να κινητοποιήσει τον κλάδο.

Οι εργοδότες με επικεφαλής τις Τράπεζες επιχειρούν να καταργήσουν τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις. Αυτό που συμβαίνει με τις συμβάσεις στις τράπεζες είναι μία σκηνή από μια ταινία προσεχώς. Στις συνθήκες της «κρίσης» οι εργοδότες βρίσκουν την ευκαιρία να αναθεωρήσουν όλο το θεσμικό πλαίσιο ρύθμισης των εργασιακών σχέσεων . Η «κρίση» ρίχνει πολύ την τιμή και τα όρια της εργασίας. Να η ευκαιρία

Η ΓΣΕΕ θεωρεί «αιτία «πολέμου», ( Τώρα ξύπησαν;),την περιθωριοποίηση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων και την αμφισβήτηση του ρόλου και των αρμοδιοτήτων του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας.Ενδεικτικά,και αναφέρουν τις κλαδικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας στις Τράπεζες στο Καζίνο Λουτρακίου (Κοινοπραξία ΔΑΕΤ Α.Ε - Κλαμπ Οτέλ Λουτράκι ΑΕ), αλλά και στην ΕΡΤ για την αδρανοποίηση των διαδικασιών διαπραγμάτευσης γύρω από την υπογραφή των Νέων κλαδικών ΣΣΕ σε αυτούς τους εργασιακούς χώρους.
Η διοίκηση της ΓΣΕΕ, καταδικάζει απερίφραστα τις απαράδεκτες εργοδοτικές συμπεριφορές που επιχειρούν να αμφισβητήσουν τα Συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιωμάτων εργαζομένων στις ελεύθερες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και στο σύστημα διαιτησίας του ΟΜΕΔ (Ν1876/90).
«Απαιτούμε από τους εργοδότες και τις διοικήσεις των εταιρειών να αλλάξουν στάση και συμπεριφορά να ξεκινήσουν άμεσα διαπραγματεύσεις με τα συνδικάτα για τις ΣΣΕ αλλά και να μην αποτολμήσουν να βάλουν σε αμφισβήτηση το ρόλο και τις αρμοδιότητες του ΟΜΕΔ.» λέει η ΓΣΕΕ.

Αγωγή κατά της ΟΤΟΕ και του Οργανισμού Μεσολάβησης και Διαιτησίας (ΟΜΕΔ) κοινοποίησε ο ΣΕΒ. Η ΟΤΟΕ εκφράζει την έκπληξή της γιατί η αγωγή κοινοποιείται 8 μήνες μετά την κατάθεσή της από την Ελληνική Ενωση Τραπεζών και εννέα Τράπεζες.

Τα μέλη του προεδρείου της ΟΤΟΕ συνεχίζουν τις ενημερωτικές ενέργειες εν όψει των κινητοποιήσεων που προγραμματίζονται .Προγραμματίζεται αγωνιστική κινητοποίηση στις 20 Αυγούστου (ημέρα της δίκης των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε η Ε.Ε.Τ.), η μορφή, η ένταση και η χρονική διάρκεια της οποίας θα αποφασιστεί τις επόμενες ημέρες.

Μέχρι και ο Αλαφούζος διαφωνεί ,με την σκληρότητα των Τραπεζιτών, «Οι συλλογικές συμβάσεις είναι οι απλές, απλούστατες αξίες του αστικού πολιτισμού μας. Είναι άλλο πράγμα η αναπροσαρμογή τους και άλλο η κατάργησή τους»,γράφει η Καθημερινή.

Και δέκα δημόσια κτίρια-φιλέτα προς πώληση προσεχώς

Δέκα ακίνητα «φιλέτα» αλλά και μεγάλο αριθμό άλλων υποδομών σκοπεύει να βγάλει στο σφυρί το Δημόσιο μέσω του θεσμού του sale and lease back, αποκομίζοντας έσοδα τα οποία μπορούν να φθάσουν έως και το 1 δισ. ευρώ. Μέσω του νέου θεσμού το Δημόσιο μπορεί να πωλήσει σε ιδιώτες ακίνητα τα οποία χρησιμοποιούν δημόσιες υπηρεσίες -και βρίσκονται σε «νευραλγικά» σημεία του λεκανοπεδίου της Αττικής με υψηλές εμπορικές αξίες- και παράλληλα να τα επαναμισθώσει (με υψηλό τίμημα) για περίοδο έως και 30 χρόνια.

Επιπλέον όφελος για τον ιδιώτη είναι και το ότι μετά τη λήξη της μίσθωσης τα ακίνητα θα παραμείνουν στην κυριότητα των ιδιωτών εφόσον το Δημόσιο δεν επιθυμεί να τα επαναγοράσει.

Στον κατάλογο του υπουργείου Οικονομίας περιλαμβάνονται:

1. Το νέο κτίριο της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (ΥΠΕΕ) του υπουργείου Οικονομικών που βρίσκεται επί της οδού Πειραιώς.

2. Το υψηλών προδιαγραφών κτίριο της Γενικής Γραμματείας Πληροφορικών Συστημάτων (Γ.Γ.Π.Σ) στο Μοσχάτο.

3. Το ακίνητο το οποίο στεγάζει το νέο πολυτελές κτίριο της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας (ΕΣΥΕ) στον Πειραιά.

4. Το παλιό κτίριο του Χρηματιστηρίου Αξιών στην οδό Σοφοκλέους.

5. Το ακίνητο το οποίο στεγάζει το νέο κτίριο του υπουργείου Τύπου στην Λεωφόρο Συγγρού.

6. Το ακίνητο που έχει το Ελληνικό Δημόσιο στο Γουδί και αποτελεί προσωρινή κατοικία για τον ΟΔΔΥ.

7. Το υπουργείο Εξωτερικών που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης επί της Βασιλίσσης Σοφίας.

8. Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου στην πλατεία Κάνιγγος.

9. Το κτίριο του υπουργείου Μεταφορών επί της Μεσογείων.

10. Τα ακίνητα τα οποία στεγάζουν σήμερα τις κεντρικές υπηρεσίες των υπουργείων Πολιτισμού και Τουρισμού.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ΑΠΟ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΈΧΕΙ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ


Συνεργάτης της Παναθηναϊκής και Ελληνικής Φωνής βρέθηκε πρόσφατα στην Λευκωσία και μας έγραψε την εμπειρία που βίωσε.

Την προηγούμενη Τρίτη το απόγευμα, βρέθηκα στην Λευκωσία για μια υποχρέωση που είχα στο κέντρο της πόλης. Επειδή έφτασα αρκετή ώρα πριν το ραντεβού μου αποφάσισα να περπατήσω λίγο στην εμπορική οδό Λήδρας, που συνήθιζαμε με τους γονείς μου κατά τα παιδικά μου χρόνια να επισκεφτόμαστε τις εορτές.

Αυτό που αντίκρυσα στην Λήδρας δυστυχώς δεν ξύπνησε την νοσταλγία μέσα μου αλλά με γέμισε με αγανάκτηση. Αφού στάθμευσα το αυτοκίνητο μου στο δημοτικό χώρο σταύθμεσης μέσα στην τάφρο Ντα Βίλα, αποφάσισα να περπατήσω προς πλατεία Ελευθερίας μέσα στο όμορφο πάρκο που υπάρχει δίπλα από τον χώρο στάθμευσης. Το πάρκο αν και χώρος που θα μπορούσε να προσελκύσει αρκετούς πολίτες, δεν ήταν αρκετά καθαρό.

Φτάνοντας στην πλατεία Ελευθερίας κατευθήνθηκα προς την οδό Λήδρας. Στην αρχή της οδού υπάρχαν αρκετά άτομα, η συντριπτική πλειοψηφία τους αλλοδαποί. Περπατώντας επί της οδού, αν και σε περίοδο ξεπουλημάτων, αν και σε ώρα που τα καταστήματα ήταν ανοικτά, η κίνηση ήταν πολύ μικρή και με την πλειοψηφία του κόσμου να είναι αλλοδαποί, όχι όμως τουρίστες που έκαναν την βόλτα τους. Οι Έλληνες που περπατούσαν μπορούσαν να μετρηθούν στα δάκτυλα των χεριών μας, ενώ γύρω στα 20-30 άτομα τιμούσαν κάποιες γνωστές καφετέριες επί της οδού Λήδρας. Αυτό το γεγονός είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό για τους ιδιοκτήτες των μαγαζιών της περιοχής.

Αφού περπάτησα λίγη ώρα, έφτασα στο οδόφραγμα της οδού Λήδρας.(...)(σημ. ο Συνεργάτης μας αναφέρθηκε και σχετικά με το θέμα των οδοφραγμάτων αλλά το κείμενο αυτό θα το δημοσιεύσουμε εντός των ημερών σε κείμενο σχετικά με τα οδοφράγματα).

Μετά πήρα πορεία προς την εκκλησία της Φανερωμένης και τον δρόμο της επιστροφής από την οδό Ονασαγόρου. Στην οδό Ονασαγόρου διαπίστωσα με μεγάλη μου λύπη ότι η πλειοψηφία των καταστημάτων έχει κλείσει, μεταξύ αυτών και ιστορικά καταστήματα της οδού. Στον δρόμο αυτό δεν κυκλοφορούσε κανένας Έλληνας παρά μόνο αλλοδαποί, οι οποίοι κινούνταν ύποπτα.

Σε κάποιο σημείο της Ονασαγόρου κοντά στην πλατεία Ελευθερίας, γυναίκες προκλητικά ντυμένες, κυρίως Ασιατικής καταγωγής σε καλούσαν να τις ακολουθήσεις σε κάποια δωμάτια και να έχεις μαζί τους σεξουαλική επαφή έναντι αμοιβής!!! Το σοκαριστικό είναι ότι ο αριθμός των γυναικών αυτών ήταν διψήφιος!!!

Αργότερα στο ραντεβού μου, ο φίλος αφού του ανέφερα για την συγκλονιστική αυτή μου εμπειρία μου, μου ανέφερε ότι το πρόβλημα αυτό είναι μεγαλύτερο, ιδιαίτερα αν επισκεφτείς τις περιοχές της εντός των τοιχών Λευκωσίας και γύρω των δύο εμπορικών οδών που ανέφερα προηγουμένως.

Η έλλειψη χρόνου δυστυχώς δεν μου επέτρεψε να τις επισκεφτώ προχθές. Ελπίζω σύντομα να μπορέσω να επισκεφτώ και τους γύρω δρόμους αλλά και να έχω μαζί μου φωτογραφική μηχανή να παρουσιάσω και τα όσα είδα την Τρίτη.

Πραγματικά συγκλονίζουν τα όσα αναφέρει ο συνεργάτης μας. Εμείς αυτό το μήνυμα θα το προωθήσουμε στην Αστυνομία Κύπρου, στο Υπουργείο Εσωτερικών, στην Δήμαρχο Λευκωσίας και ελπίζουμε να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα και να καθαρίσει το ιστορικό κέντρο της Λευκωσίας από την βρωμιά και από την παρανομία...

Πηγή:enwtikos-13

Ανώνυμος είπε...

Ένα δωδεκάχρονο παιδάκι βλέποντας τις ειδήσεις ρωτάει τον μπαμπά του:


- Μπαμπά, τι είναι η πολιτική;
Ο πατέρας, που είναι φανερά ικανοποιημένος που ο γιος του δείχνει σημάδια ωρίμανσης, του απαντάει με ένα παράδειγμα:


- Κοίταξε παιδί μου... Μια χώρα είναι σαν μια οικογένεια. Πάρε για παράδειγμα τη δική μας. Η μαμά, είναι σαν την κυβέρνηση, κανονίζει τα πάντα μέσα στο σπίτι. Εγώ, ο πατέρας, είμαι σαν το μεγάλο κεφάλαιο, στηρίζω την οικονομία του σπιτιού. Η υπηρέτρια, είναι σαν την εργατική τάξη, κάνει όλες τις εργασίες που πρέπει να γίνουν.O πακιστανος λαθρομεταναστης στην δουλεψη μου ειναι για να με εξυπηρετει στις δουλειες μου. Εσύ, είσαι η κοινή γνώμη που παρατηρεί τα όσα συμβαίνουν γύρω της. Τέλος, το μωρό που έχουμε σπίτι συμβολίζει το μέλλoν της χώρας. Σκέψου τα όλα αυτά το βράδυ, και αύριο θα συζητήσουμε για τα συμπεράσματα που έβγαλες, εντάξει;


- Εντάξει μπαμπά, απαντάει ο μικρός, και σκεφτικός πηγαίνει στο κρεβάτι του. Στη διάρκεια της νύχτας και ενώ σκεφτόταν τα σοφά λόγια του πατέρα, ακούει κλάματα από την κούνια του μωρού.

Σηκώνεται πάνω, πλησιάζει την κούνια και βλέπει ότι το μωρό έχει λερωθεί.. Πηγαίνει στην κρεβατοκάμαρα να το πει στην μητέρα του, ανοίγει την πόρτα και βλέπει μόνο τη μητέρα του στο κρεβάτι να κοιμάται. Ο πατέρας άφαντος! Τον πιάνει πανικός! Από την μισάνοιχτη πόρτα του δωματίου υπηρεσίας, ακούει ύποπτους θορύβους...πλησιάζει, κοιτάει και βλέπει τον πατέρα του με την υπηρέτρια στα τέσσερα!Και τον λαθρομεταναστη να κραταει το φαναρι! Κάγκελο ο πιτσιρίκος!!!

- "Τι να κάνω;", σκέφτεται, "να ξυπνήσω την μαμά; θα δει τον μπαμπά με την υπηρέτρια,και τον πακιστανο απο πανω...
να διακόψω τον μπαμπά; ντρέπομαι, και ποιος θα αλλάξει το μωρό;;;, εγώ δεν ξέρω να το κάνω..."

Αποφασίζει, λοιπόν να κάνει την πάπια και πάει για ύπνο.

Το επόμενο μεσημέρι, μετά το φαγητό, λέει ο πατέρας στον γιο:
- Λοιπόν; Σκέφτηκες αυτά που σου είπα εχθές;
- Ναι πατέρα, τα σκέφτηκα.
- Και τι συμπέρασμα έβγαλες;
- Όταν η κυβέρνηση κοιμάται, το μεγάλο κεφάλαιο πηδάει την εργατική τάξη, οι λαθρομεταναστες του κρατουν το φαναρι,η κοινή γνώμη αδιαφορεί, και το μέλλον της χώρας είναι βυθισμένο στα σκατά!!

Ανώνυμος είπε...

Σοβαρά χτυπημένος ο Προϊστάμενος Αλλοδαπών Πάτρας στο Νοσοκομείο του Ρίου


Ανθρωποκυνηγητό έχει εξαπολύσει η Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη της επίθεσης στον Προϊστάμενο της Δ/νσης Αλλοδαπών Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος Γιάννη Σιδέρη.
Ο Γιάννης Σιδέρης δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι την ώρα που έμπενε στο αυτοκίνητό... του έξω από το γραφείο του, από άγνωστο άνδρα, ο οποίος διέφυγε με μηχανή προς άγνωστη κατεύθυνση. Αυτόπτες μάρτυρες έχουν ήδη δώσει στοιχεία για τη μοτοσυκλετα αλλά και την περιγραφή του δράστη.
Ο κ.Σιδέρης μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Ρίου όπου υπεβλήθη σε επέμβαση, αφού τα τραύματα που φέρει, κυρίως στο κεφάλι, φαινεται να είναι σοβαρά.

Οι Ρώσοι ταυτοποιήσαν τους Ουκρανούς . Χρήματα μεταφέρθηκαν από την Ουκρανία στους δράστες της τρομοκρατικής επίθεσης

  Η Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσίας ανακοίνωσε ότι   επιβεβαίωσε τις πληροφορίες σχετικά με την παραλαβή μεγάλων χρηματικών ποσών και κρυπτον...