29/8/09

Απελπισία.


Σάμος.


-Ανοίγεις το ραδιόφωνο και ακούς μόνο τουρκικούς σταθμούς.
-Ο εργολάβος , (η “εταιρία”), στρώνει σωλήνες για το αέριο. Συνεργείο 7 Αλβανοί και 2 Έλληνες Χειριστής μηχανήματος ο Αλβανός Αλμπι, που δεν έχει δίπλωμα ούτε για μηχανάκι,και που παραλίγο να σκότωνε μια γυναίκα που περνούσε τον δρόμο. Η αστυνομία που “ξέρει”, είπε στην “εταιρία” ,που έχει δόντι στην Ρηγίλλης να “προσέχει”, και κοιτάζει αλλού. Οι 4 από τους 7 Αλβανούς πάνε στη δουλειά με ΙΧ.

-Οι Αλβανοί στα κτήματα έχουν μεροκάματο 50-60 ευρώ. Ανασφάλιστοι και αφορολόγητοι . Την αποταμίευση την μεταφέρουν στην Αλβανία.
Με αυτά τα μεροκάματα και τις τιμές των αγροτικών προϊόντων, όλοι οι αγρότες μπαίνουν μέσα. Οι αφγανο-ιρακινοί που παίρνουν 20-30 ευρώ είναι εντελώς άχρηστοι και δεν τους παίρνει κανείς. Μόνο για πότισμα κάνουν.

-Οι νέοι αρχίζουν να πουλάνε τα αμπέλια για οικόπεδα.

(Οι Αλβανοί πάντως με 100 μεροκάματα έχουν πλήρη ασφαλιστική κάλυψη.Οι Έλληνες που είναι άνεργοι δεν έχουν γιατρό και φάρμακα).

Σπύρος Χατζάρας

5 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και να'ταν μόνο αυτά,ε Σπύρο; Τι καλά που θα ήταν.Πες για το ένα και μοναδικό πλοίο με προορισμό τη Σάμο με ταξίδι που διαρκεί δέκα ώρες! Πες για τα τούρκικα αεροπλάνα που αλωνίζουν πάνω από το νησί (και προφανώς και από το υπόλοιπο Αιγαίο),πες για τους Πακιστανούς λαθρομετανάστες που αρχίζουν να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο νησί (αν και όλοι οι σκουρόχρωμοι δηλώνουν πλέον "Πακιστανοί"),πες για τα στρατιωτικά φυλάκια και τα περισσότερα στρατόπεδα που έχουν εγκαταληφθεί,τι άλλο να πω δεν ξέρω, τα έχω χάσει με την όλη κατάσταση και την αδιαφορία όλων.Κουράγιο.
Χρήστος Παναγιωτόπουλος

Ανώνυμος είπε...

Και γιατι δε δουλευουν οι νεοι μονοι τους τα χωραφια και τα πουλανε;
Γιατι δεν θελουν να δουλεψουν και εμαθαν οτι η μονη δουλεια ειναι στο Δημοσιο.
Προς τι η απελπισια;Επειδη θα εξαφανισθει ενα εθνος τεμπεληδων;
Μα αυτο ειναι νομος της φυσης.

Ανώνυμος είπε...

TI NA ΠΕΙΣ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ? ΜΕΧΡΙ ΠΟΥ ΟΑ ΦΤΑΣΕΙ ΑΥΤΟ?

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΚΑΙ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΜΑΣ ΜΑΣ ΚΑΛΟΣΟΡΙΖΟΥΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΕ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΑΡΕΧΕΤΕ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΤΟΥΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΕΡΧΟΜΕΝΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Ανώνυμος είπε...

τα νοσοκομεια δεν εγιναν με 100 ενσημα.
3 γεννιες ελληνων δουλεψαν για αυτα.
και τωρα τον ιδρωτα των ελληνων τον καρπουνται οι λαθρομεταναστες
και οι λοιποι που εγιναν νομιμοι.
Μας ρωτησε κανεις?

γιαυτο φυγαμε απο την αριστερα.

τωρα μας λενε εθνικιστες και ρατσιστες.
Στα αρχ...δια μας.

ΠΛΗΘΩΝ Ο ΓΕΜΙΣΤΟΣ