20/8/09

Λύσεις προκάτ made in USA για το Παλαιστινιακό

Αμερικανοί εκπαιδεύουν Παλαιστίνιους αστυνομικούς
στα βασανιστήρια


Του Κώστα Μπετινάκης

Άφησαν και διέρρευσε στον αραβόφωνο Τύπο, η Σολομώντεια λύση για το Παλαιστινιακό. Εβραϊκής έμπνευσης προϊόν με αμερικανική μεσολάβηση και με κολαούζο τον πρόεδρο της Αιγύπτου.

Όπως γράφει η εκδιδόμενη στο Λονδίνο Al-Quds al-Arabi, ο πρόεδρος Μουμπάρακ, που πραγματοποιεί επίσκεψη στο Λευκό Οίκο «θα επικεντρωθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του στην επίλυση της αραβο-ισραηλινής διαμάχης, σε μια προσπάθεια, οι Παλαιστίνιοι που τους απαγορεύεται να επιστρέψουν στα πατρώα εδάφη, να απεμπολήσουν το δικαίωμά τους με χρηματικό αντάλλαγμα. Το κερασάκι στην τούρτα θα είναι, πως η Ιερουσαλήμ θα γίνει ταυτόχρονα πρωτεύουσα και των Παλαιστίνιων, που θα έχουν δικαίωμα σε «αποστρατικοποιημένο κράτος». (Δεν διευκρινίζεται πάντως, ποιος θα "προθυμοποιηθεί" να πληρώσει τις αποζημιώσεις - σε όσους ζουν ακόμα φυσικά)…
Ούτε λόγος να γίνεται, αλλά το Ισραήλ φυσικά, ως μπαμπούλας της περιοχής (το χωροφύλακας των ΗΠΑ δεν αρκεί) θα διατηρήσει ανέπαφο το πανίσχυρο οπλοστάσιό του).
Σύμφωνα με την αποκάλυψη της αραβόφωνης εφημερίδας στην «ειρηνευτική πρόταση πακέτο» (που θα κάνει να πουν τα Αμερικανικά παπαγαλάκια πως «άλλη μια ευκαιρία χάθηκε αν δεν την αποδεχτούν οι Παλαιστίνιοι») θα πρέπει να απαλειφθεί από τα παλαιστινιακά αιτήματα κάθε σκέψη για επιστροφή του Ισραήλ στα προ του 1967 σύνορα.
Μαντέψτε ποιοι θα κληθούν να επιβλέψουν την εφαρμογή του κομμένου και ραμμένου στα ισραηλινά μέτρα σχεδίου: ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζίμυ Κάρτερ (που άλλα μας έλεγε στο βιβλίο του), ο πρώην υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Μπέικερ και ο πρώην σύμβουλος για θέματα εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Μπεν Σκόουκροφτ (που είχε υπηρετήσει στις διακυβερνήσεις Φορντ και Μπους (πατρός).
Ο Μουμπάρακ, που βρίσκεται από χτες (Δευτέρα) στις ΗΠΑ συναντήθηκε ήδη με την υπουργό Εξωτερικών Χίλαρυ Κλίντον, τον πρεδρικό σύμβουλο για θέματα Εθνικής Ασφάλειας Τζέιμς Τζόνς και συναντήσθηκε επίσης με ποιους άλλους από την ηγεσία του εβραϊκού λόμπι στις ΗΠΑ…(ουδέν σχόλιον!). Οι αναλυτές πάντως, διευκρίνιζαν πως η συνάντηση αυτή είχε σχέση με την προσπάθεια αποκατάστασης των σχέσεων Μουμπάρακ με την κυβέρνηση Νετανιάου στο Ισραήλ. Σχέσεις που είχαν ψυχρανθεί επειδή ο Μουμπάρακ δεν είχε δώσει άδεια διάπλου του Σουέζ σε ισραηλινά υποβρύχια.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν καθώς βλέπουν το φως της δημοσιότητας ειδήσεις, όπως: «Τι ακριβώς συνέβη στις εκλογές της Αλ Φατάχ; Η CIA έχει εκπαιδεύσει την παλαιστινιακή ηγεσία που εκλέχτηκε».
Στην ιστοσελίδα "Counterpunch" διαβάζουμε:
Ο Τζορτζ Μπους ( ο νεότερος) αναφερόμενος στον Παλαιστίνιο υπεύθυνο Ασφάλειας Μοχάμαντ Νταλάν, στις 4 Ιουνίου 2003, είχε πει «Είναι δικός μας ο τύπος».

Είναι γνωστό πως η αμερικανική κυβέρνηση ανακατεύεται στις εσωτερικές υποθέσεις των Παλαστίνιων τουλάχιστον από το 2003, σε μια προσπάθεια να μετατρέψει το εθνικό κίνημα των Παλαιστίνιων από «απελευθερωτικό» σε πολιτικό σχηματισμό προσαρμοσμένο σ’ αυτό που αποκαλείται «κανόνες ασφαλείας του Ισραήλ».
Εκεί έρριξαν με ένταση τις πολιτικές, ασφαλίτικες και διπλωματικές προσπάθειες οι ΗΠΑ, προκειμένου να απομονώσουν την Χαμάς που είχε σαρώσει στις εκλογές του Ιανουαρίου 2006 και να επαναφέρουν στην εξουσία την «φιλοαμερικανική» Φατάχ με την ιστορία των 44 χρόνων…
Η Κεντρική Επιτροπή της Φατάχ –που ως το 2006 είχε την πλειοψηφία στους Παλαιστίνιους- με επικεφαλής τον Αραφάτ, το 1988 είχε πάρει την στρατηγική απόφαση να διαπραγματευθεί πολιτικό διακανονισμό με το Ισραήλ, αποδεχόμενη τις ΗΠΑ ως κύριο μεσολαβητή. (Κούνια που τους κούναγε…). Ύστερα ήρθε η κοροϊδία των συμφωνιών του Όσλο του 1993 και ο μύθος της Παλαιστινιακής Αρχής, το 1994. Κάποτε όμως οι Παλαιστίνιοι διαπίστωσαν πως όλοι οι Αμερικανοί μεσολαβητές- είτε ήταν συντηρητικοί είτε δημοκρατικοί στην εξουσία, έπαιρναν σαφώς φιλοϊσραηλινή στάση.
Από το 2006 ως και μισό το 2007 το Στέητα Ντηπάρτμεντ χρησιμοποίησε όλες τις διπλωματικές του δυνάμεις για να ανατρέψει την κυβέρνηση της Χαμάς. Τον Απρίλιο του 2008, δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Vanity Fair, πως υπόμνημα Αμερικανού διπλωμάτη που κατά λάθος εγκαταλείφθηκε σε γραφείο αξιωματούχου της Παλαιστινιακής Αρχής στη Ραμάλα, αναφέρεται σε απαίτηση αμερικανών διπλωματών προς τον Αμπάς «να διαλύσει την κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας και να τα βάλει με τη Χαμάς».
Στο ίδιο δημοσίευμα, αναφέρεται πως ο νεοσυντηρητικός και υποδιευθυντής του NBC Έλιοτ Έιμπραμς, σχεδίαζε πραξικόπημα στην Γάζα μαζί με τον πρώην υπουργό Ασφάλειας Μοχάμαντ Νταλάν την Άνοιξη του 2007. Είχε δεδομένη τη συνεργασία του Ισραήλ, κάποιων αραβικών κρατών όπως τα Ηνωμένα Εμιράτα και η Ιορδανία. Για το λόγο αυτό, είχαν δοθεί στον Νταλάν (γράφει ο David Rose στο Vanity Fair) κάπου $30 εκατομμύρια . Σ΄αυτά περιλαμβάνονταν εκπαίδευση 500 αστυνομικών, ειδικό πρόγραμμα αποσταθεροποίησης στην Γάζα, και πρόγραμμα βασανιστηρίων για μέλη της Χαμάς και άλλων Ισλαμιστών. Ο Νταλάν, είχε παραδεχτεί στον Ρόουζ, πως επιδίωκε σύγκρουση με την Χαμάς, «αλλά όπως έχουν τα πράγματα δεν έχουμε τη δυνατότητα».
Η ισραηλινή εφημερίδα «Haaretz» έγραφε στις 7 Ιουνίου 2007 πως η Ουάσιγκτον είχε ζητήσει την άδεια της ισραηλινής κυβέρνησης να εγκρίνει την διάθεση ενός μεγάλου φορτίου όπλων από την Αίγυπτο, στο οποίο περιλαμβάνονταν δεκάδες θωρακισμένα οχήματα, εκατοντάδες αυτοφερόμενες αντιαρματικές ρουκέτες και εκτοξευτήρες χειροβομβίδων, καθώ ςκαι εκατομμύρια γεμιστήρων μικρών όπλων. «Τα όπλα αυτά επρόκειτο να χρησιμοποιηθούν από την Παλαιστινιακή αρχή εναντίον της Χαμάς, όταν ο Αμπάς λάμβανε ορισμένες πολιτικές αποφάσεις, (πχ ικανοποιώντας ισραηλινά αιτήματα για έναν πολιτικό διακανονισμό) και σχηματίζοντας κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης».
Ο σύμβουλος του αντιπροέδρου Ντικ Τσέινυ, David Wurmser, είχε δηλώσει στο περιοδικό, «μου φαίνεται πως εκείνο που συνέβη δεν ήταν πραξικόπημα της Χαμάς, αλλά απόπειρα πραξικοπήματος από την Φατάχ, που αδειάστηκε από την Χαμάς, πριν συμβεί καν».

Μια ακόμα απόπειρα ήταν κάτω από την επίβλεψη του αμερικανικού Πενταγώνου με επικεφαλής τον υποστράτηγο Keith Dayton ο οποίος μιλώντας στο εβραϊκό «think tank» Washington Institute on Near East Policy (WINEP) το Μάιο 2009, είπε πως το υπουργείο Άμυνας και ο ίδιος ως αρμόδιος συντονιστής από το Δεκέμβριο 2005 έχει αναλάβει την αρμοδιότητα «μεταρρύθμισης των παλαιστινιακών υπηρεσιών ασφαλείας».
Από το 2007 το Κογκρέσο είχε εγκρίνει στον Ντέυτον $161 εκατομμύρια για την εφαρμογή του σχεδίου του. Έχει εγκριθεί ακόμα ένα κονδύλι $209 εκατομμυρίων που έχει λαμβάνειν για το 2009 και το 2010. Για το πρόγραμμα αυτό ο Ντέυτον έχει πάρει τα συγχαρητήρια του Ισραήλ. Έχει γίνει γνωστό πως έτσι έχουν συλληφθεί πλέον των 1.000 στελεχών της Χαμάς και της Ισλαμικής Τζιχάντ, από την Παλαιστινιακή αρχή, έχουν βασανιστεί, και οι περισσότεροι έχουν εξαφανιστεί, μόνο την χρονιά που πέρασε.
Ο ίδιος έχει δηλώσει πως τον περασμένο ενάμιση χρόνο, «έχει παρατηρηθεί μία παλαιστινιακή εκκαθαριστική επιχείρηση στην Δυτική Όχθη» καθώς και ότι κατά την διάρκεια του πολέμου των 22 ημερών στην Γάζα, εκπαιδευμένοι από τις ΗΠΑ Παλαιστίνιοι αστυνομικοί απέτρεψαν από τη Δυτική Όχθη να ενισχυθούν οι Παλαιστίνιοι που δέχονταν την άγρια επίθεση του ισραηλινού στρατού.
Τόσο η Διεθνής Αμνηστία και άλλες οργανώσεις υπεράσπισης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έχουν διαμαρτυρηθεί και έχουν απαιτήσει να τερματιστούν οι μέθοδοι καταστολής που χρησιμοποιούν οι αρχές στην Δυτική Όχθη και να προστατευθούν τα δικαιώματα όσων φυλακίζονται.
Στα 14 νέα μέλη που εκλέχτηκαν στο πρόσφατο συνέδριο της Φατάχ, τρία είναι πρώην υπεύθυνοι ασφάλειας, στενά συνεργαζόμενοι με τη CIA: Οι Dahlan, Rujoub, και Tawfiq Tirawi που είναι υπεύθυνος στην αστυνομική ακαδημία της Ιεριχούς υπό την επίβλεψη του υποστράτηγου Ντέυτον.

ΥΓ. Κι εμείς επιμένουμε στην διαμεσολάβηση των ΗΠΑ στο «Μακεδονικό» και το «Κυπριακό

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Fidel ο παλουκωτής είπε...

Ο Χατζάρας στον πούτσο καβάλα κοιμάται κι ονειρεύεται. Θέλει πολύ θράσος η ίδια η κουράδα να κατηγορεί κάποιον ότι είναι βουτηγμένος στα σκατά...

21 Αύγουστος 2009 10:39 πμ

H ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΕΔΩ


http://www.apomesa.info/2009/07/limit-down.html

Ανώνυμος είπε...

μας εκαψαν

Ανώνυμος είπε...

Όλα τα ιστορικά προβλήματα, στην βάση τους, έχουν να κάνουν με ανθρώπινα συναισθήματα, συλλογικά ή ατομικά. Όποια "δίκαιη" ή "άδικη" λύση και αν δωθεί , θα είναι προσωρινή. Δεν υπάρχει ισλαμιστής, από το Μαρόκο μέχρι την Ινδονησία που να δεχθεί να είναι "φιλοξενούμενος" στην Ιερουσαλήμ, όπως επίσης δεν υπάρχει ιουδαίος που να δεχθεί να μοιραστεί την Ιερουσαλήμ. Σε όλα τα άλλα μπορεί κάποια στιγμή να βρεθεί κάποια κοινώς αποδεκτή λύση. Συνεπώς, μόνο αν "μεταβληθούν" οι λέξεις "ιουδαίος" και "ισλαμιστής" μπορούν να υπάρξουν θεωρητικά τουλάχιστον οι προοπτικές για κάτι ελπιδοφόρο...Μία μεταβολή γνήσια και ελεύθερη....
Είναι γεγονός, ότι σε παγκόσμια κλίμακα κάποια κέντρα επιδιώκουν να μεταβάλουν τις παραπάνω λέξεις, όπως και ένα σωρό άλλες. Πχ. "Ελληνας", "Τούρκος", "Ἁβγανός", "Ἑσκιμώος", "Πόντιος", κάθε λέξη-ταυτότητα. Η βλακώδης αντίληψη ότι χωρίς ταυτότητες, ή τουλάχιστον εξασθενημένες, θα ξεμπερδέψουν και από τα προβλήματα που υποστηρίζουν ότι γεννούν αυτές.... Γεω-πολιτισμικός κομπογιαννιτισμός....πάνω στα κεφάλια των φουκαράδων της Γης.

Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...