31/8/09

Αντι-τράστ εισαγγελείς και διδάκτορες για να ... απαλλάσουν νόμιμα;

Ο Δ.ΚΥΡΙΤΣΑΚΗΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΠΙΤΡ.ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

Όπως ορίζει η διαδικασία του ν. 3784/2009 για τον ορισμό μελών της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού επιλέγεται και διορίζεται από το Υπουργικό Συμβούλιο, ύστερα από πρόταση του Υπουργού Ανάπτυξης και γνώμη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και οι τέσσερις Εισηγητές επιλέγονται και διορίζονται από τον Υπουργό Ανάπτυξης, ύστερα από γνώμη της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής.
Τα λοιπά μέλη της Επιτροπής Ανταγωνισμού, τακτικά και αναπληρωματικά, διορίζονται με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης.
Σε ότι αφορά στα λοιπά τακτικά μέλη το υπουργείο προτείνει τους κ.κ..Νίκο Τραυλό, Βασίλη Νικολετόπουλο, Δημήτρη Δανηλάτο, Δημήτρη Αυγητίδη και αναπληρωματικά μέλη την κυρία Αδαμαντία Καλούδη και κ.κ. Αργύρη Οικονόμου, Φραγκίσκο Αρμάο, Μιχάλη Τσαγκατάκη και κυρία Πηνελόπη Παπανδροπούλου.
Ο Δημήτριος Κυριτσάκης είναι συνταξιούχος , Αντιπρόεδρος Αρείου Πάγου ε.τ..
Έχει διατελέσει Πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων. Υπήρξε Πρόεδρος και μέλος νομοπαρασκευαστικών επιτροπών. Με ενασχόληση στο παρελθόν σε θέματα εμπορικού δικαίου και πτωχεύσεων.
Ο Ανδρέας Μαρκάκης είναι Αρεοπαγίτης ε.τ.. Κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο Σπουδών (LLM) από το Πανεπιστήμιο McGill του Καναδά.
Ο Γιάννης Μπιτούνης είναι Χημικός Μηχανικός. Ανώτερο στέλεχος επιχειρήσεων επί πολλά χρόνια. Έχει διατελέσει Πρόεδρος του Συνδέσμου Εταιρειών Εμπορίας Πετρελαιοειδών Ελλάδος. Ο Ασημάκης Κομνηνός είναι Δικηγόρος. Κατέχει διδακτορικό από το European University Institute της Φλωρεντίας, και έχει μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης και του Cambridge, με ειδίκευση σε θέματα ανταγωνισμού.
Ο Δημήτρης Λουκάς είναι Νομικός. Κατέχει Μεταπτυχιακό τίτλο Σπουδών (LLM) από το Πανεπιστήμιο Columbia στις ΗΠΑ. Είναι στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
Ο Νίκος Τραυλός είναι Καθηγητής Οικονομίας με σπουδές στις ΗΠΑ. Έχει διδάξει στο Boston College, στο City University of New York, στο New York University, στο Πανεπιστήμιο Πειραιά και στο ALBA.
Ο Βασίλης Νικολετόπουλος είναι Μηχανολόγος - Ηλεκτρολόγος Μηχανικός με μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Stanford στις ΗΠΑ. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕΑ και έχει διατελέσει Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Μεταλλευτικών Επιχειρήσεων.
Ο Δημήτρης Δανηλάτος είναι Οικονομολόγος με σπουδές στο Πανεπιστήμιο της Λωζάννης στην Ελβετία. Έχει διατελέσει Γενικός Γραμματέας Βιομηχανίας και Εξωτερικού Εμπορίου.
Ο Δημήτρης Αυγητίδης είναι Επίκουρος Καθηγητής Εμπορικού Δικαίου στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Η Αδαμαντία Καλούδη είναι Διδάκτωρ Συνταγματικού Δικαίου. Ο Αργύρης Οικονόμου είναι επικεφαλής της Νομικής Υπηρεσίας της ΔΕΗ ΑΕ.
Ο Φραγκίσκος Αρμάος είναι ανώτερο στέλεχος επιχειρήσεων στο χώρο του λιανικού εμπορίου επί πολλά χρόνια.
Ο Μιχάλης Τσαγκατάκης είναι Δικηγόρος με ειδίκευση σε θέματα εμπορικού δικαίου.
Η Πηνελόπη Παπανδροπούλου είναι Διδάκτωρ Οικονομίας από το Πανεπιστήμιο των Βρυξελλών (ULB). Είναι στέλεχος της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...