26/8/09

O Χριστόφιας ξεπέρασε τον ενδοτικό εαυτό του.

Ο σημερινός Πρόεδρος της Κυπριακης Δημοκρατρίας με τις δηλώσεις του στο Συνεδριο Αποδήμων Κυπρίων ξεπέρασε τον ενδοτικό εαυτό του.
-Κυριε Χριστόφια γνωρίζετε οτι η χουντα των Αθηνων ηθελε την καταστροφη της Κυπρου με σχεδιο τυπου Ανναν.;
[Προφανως και το γνωρίζετε]
-Κυριε Χριστόφια τι κάνατε εσεις και το κόμμα σας[οπως και άλλες πολιτικες δυνάμεις στην Κυπρο] για να αποτρέψτε την εκδήλωση του πραξικοπήματος;
[προφανως τίποτα]
-Κυριε Χριστόφια τι κανατε για να αντισταθειτε στο πραξικόπημα;
[προφανως τίποτα][και κανετε και γιορτες αντίστασης σ'ημερα...]Ευτυχως που μερικοι αντιστάθηκαν και κυριως ο Βασσος Λυσσαριδης και σωσανε τη δημοκρατική πατριωτικη τιμη της Κυπρου και της Ελλάδας.
-Κυριε Χριαστόφια τι κανατε για να αντισταθειτε στην εισβολη οπως κανανε πολλοι και κυρίως οι Νεκροι που φτυσανε την προδοσία και ενω τα παντα ειχαν προδοθει έπεσαν ηρωικα για την τιμη της Κυπρου και της Ελλάδας;
[δεν θα απαντησουμε εμεις γιατι θα θελαμε να μας το πειτε εσεις]
-Κυριε Χριστόφια ο Κυπριακος Λαος σας έκανε Προεδρο για να επαναλαμβανετε τους ισχυρισμούς των Τουρκων;
[προφανεστατα οχι , σας εκανε Προεδρο γιατι τον απατησατε οτι θα εφαρμώσετε καλύτερα[αν ηταν δυνατον βέβαια..] την πολιτική του εθνικου ηγέτη Τασσου Παπαδόπουλου]
-Κυριε Χριστόφια τι ολιγότερον είπατε απο τον Σουηδο τον οποίον σπεύσατε -ΟΡΘΩς-να κατακεραυνώσετε;
-Κύριε Χριστόφια μηπως εισθε ασθενης και δεν ξερετε τι λέτε[μονον ενας ασθενης θα έκανε τέτοιες δηλώσεις] και δεσμεύετε την Κυπριακη Δημοκρατία με τέτοιες ανευθυνότητες;
Καλουμε ολα τα κομματα της Κυπρου [του ΑΚΕΛ συμπεριλαμβανομένου] να τοποθετηθουν επι των παραπανω απαραδέκτων δηλώσεων του κ.Χριστόφια και
-Φυσικά καλουμε την Ελληνική Κυβέρνηση και ολα τα πολιτικα κομματα της Ελλάδας να πράξουν το ίδιο,
Δημητρης Αλευρομαγειρος


Περιοδικό Άρδην

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΠΡΟΣΒΑΛΛΕΙ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ!
Τρίτη, 25 Αύγουστος 2009
Δε σου τα είπαν καλά ότι φταίει η Τουρκία κ. Σαρκοζί.
Εμείς της στρώσαμε το κόκκινο χαλί!


Ξεπέρασε στο Συνέδριο των Αποδήμων και τον ίδιο τον περσινό εαυτό του ο Δ. Χριστόφιας (θυμάστε την επίθεση που έκανε πέρσι εναντίον του Μητροπολίτη Πάφου και την έκρηξη θυμού του;). Φέτος ο Ευέλικτος (με την Τουρκία) Οδοστρωτήρας (με εμάς), χτύπησε ρέστα:

1) Έβαλε στο ίδιο καλάθι τους όσους διαφωνούν μαζί του στην ε/κ κοινότητα, με τον εκπρόσωπο του Αττίλα στην Κύπρο, "κάνοντας μια σύγκριση για τα όσα τον κατηγορεί ο κ. Ταλάτ για τις θέσεις του στο Κυπριακό, προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως παρόμοιες κατηγορίες δέχεται και από Ελληνοκύπριους. Απευθυνόμενος προς τους αποδήμους τους είπε "Διαλέξτε, πάρτε και κρίνετε." (απόσπασμα από το Φιλελεύθερο)

Μάλιστα! Είναι το ίδιο για τον Ευέλικτο (με την Τουρκία) Οδοστρωτήρα(με μας) Δ. Χριστόφια, οι εύλογες ανησυχίες των θυμάτων της κατοχής με τις "ανησυχίες" του εκπροσώπου της κατοχής!

2) Αποενοχοποίησε την Τουρκία και συνέβαλε για μια ακόμη φορά στον εγκλωβισμό μας στην ατέρμονη διαδικασία που ακολουθείται, θέλοντας να καλλιεργήσει την ψευδαίσθηση για "πρόοδο στις συνομιλίες" και για "συμφωνημένη βάση" των "διαπραγματέυσεων" (αν είναι συμφωνημένη η βάση κ. Χριστόφια, γιατί ο Ταλάτ προβάλλει τις θέσεις που προβάλλει;). Κατηγόρησε κάποιους με μαύρα γυαλιά που βλέπουν σκοτάδι.

Πως θα μπορέσουμε να κατηγορήσουμε την Τουρκία για τις απαράδεκτες θέσεις της στις διαπραγματεύσεις και πως θα μπορέσουμε να απεγκλωβιστούμε, όταν καλλιεργούμε την εικόνα (ανύπαρκτης) προόδου;

Εμείς δεν είδαμε την Τουρκία να υποχωρεί. Μόνο τον ίδιο το Δ. Χριστόφια.

Μάλλον ο Δ. Χριστόφιας πρέπει να βάλει γυαλιά, γιατί είναι προφανές ότι πάσχει από πολιτικό αστιγματισμό.

3) Για ακόμη μια φορά παρείχε συγχωροχάρτι στην Τουρκία με τη δήλωσή του να ζητήσουν οι κοινότητες συγνώμη η μία από την άλλη και η Τουρκία και από τις δύο, καθώς με την απύθμενης ανοησίας φράση:

"Στρώσαμε όμως το χαλί εμείς οι ίδιοι στην Τουρκία να εισβάλει και να κατακτήσει και να μην φεύγει από την Κύπρο. Αυτό δεν το ακούω να αναφέρεται από διάφορα βήματα. Και πρέπει επιτέλους να το λέμε και αυτό εάν θέλουμε να κερδίζουμε και συμπάθειες στη διεθνή κοινότητα."

Πρώτον κ. Χριστόφια, δε θα ζητήσουμε κανένα συγνώμη. Γιατί η ηγεσία της Ελληνοκυπριακής κοινότητας αλλά και οι νόμιμες αρχές της Κυπριακής Δημοκρατίας ουδέποτε επιδοκίμασαν τα εγκλήματα κάποιων περιθωριακών. Δεν αναλαμβάνουμε ευθύνες που δε μας αναλογούν κ. Χριστόφια. Δε δεχόμαστε ενοχοποίηση με το ζόρι και δε δεχόμαστε εξίσωση ευθυνών για τα εγκλήματα κάποιων εθνικιστών, που ούτε είχαν λαϊκή εντολή, ούτε μας εκπροσωπούσαν, ούτε τους επιδοκιμάσαμε ποτέ!

Συγνώμη πρέπει να πει ο Δ. Χριστόφιας στον Κυπριακό λαό, που τον προσβάλλει διαρκώς με την πρωτοφανή του ημιμάθεια και με τις φιλοτουρκικές δηλώσεις του!

Δεύτερον, κ. Χριστόφια, εμείς δεν στρώσαμε κανένα χαλί στην Τουρκία. Το πραξικόπημα το έκανε η χούντα και κάποιοι περιθωριακοί Ε/Κ και όχι ο κυπριακός λαός ή οι Ελληνοκύπριοι. Και ακόμη κι αν έγινε πραξικόπημα, ΔΕΝ είχε ΠΟΤΕ δικαίωμα η Τουρκία να εισβάλει. Το μόνο κόκκινο που της στρώθηκε ήταν το αίμα των χιλιάδων νεκρών μας. Των νεκρών μας που συνέχεια προσβάλλει ο Οδοστρωτήρας.

Τρίτον, ένα συγνώμη από την Τουρκία βεβαίως είναι αναγκαίο (εμείς το λέμε άλλωστε εδώ και καιρό ότι οφείλει αν απολογηθεί). Αλλά το συγνώμη της πρέπει να είναι ουσιαστικό. Να πάρει τα κατουρημένα της η φασιστική Τουρκία και να φύγει από την πατρίδα μας. Να αποζημιώσει τα θύματα της εισβολής. Να λογοδοτήσει για τους αγνοούμενους. Να αναλάβει πλήρως τις ευθύνες που της αναλογούν για το δράμα της Κύπρου. Που είναι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΕΣ!

Έχουμε από τον καιρό του Βασιλείου να δούμε τόσο αλαφροΐσκιωτες και από τον καιρό του Κληρίδη να δούμε τόσο γελοίες δηλώσεις.

Ποιος μας το παραλάλησε ότι θα φτάναμε κάποτε σε τέτοιο εξευτελισμό;

Κι όλα αυτά, μετά τις δηλώσεις ντροπής (ως να ήταν κανένας Πολωνός ουδέτερος, όπως γράφει και ο Άριστος στο Φιλελεύθερο σήμερα) που έκανε λίγες μέρες μετά την αποκάλυψη των νέων εγκλημάτων της Τουρκίας "Οι ακρότητες του πολέμου είναι καταδικαστέες απ' όπου κι αν προέρχονται". Πάλι, "όλοι φταίμε" κατά το Δ. Χριστόφια!

Έλεος! Όχι άλλη προσβολή στα θύματα της κατοχής Ευέλικτε Οδοστρωτήρα. Όχι άλλο κάρβουνο!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ

Σημείωση: Οι συναγωνιστές του Ποντικιού ετοίμασαν παρόμοια ανάρτηση (http://pontiki.com.cy/index.php/1/3148.html). Του τα λένε και αυτοί όπως του αξίζει! Να τι έγραψαν:

ΣΥΓΝΩΜΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΚΑΤΑΚΤΗΤΕΣ
ΟΤΑΝ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ της Δημοκρατίας από το επίσημο βήμα του Συνεδρίου Αποδήμων λέει να ζητήσουμε συγνώμη από τους Τούρκους κατακτητές, τι άλλο θα πρέπει άραγε να περιμένουμε;
ΕΒΓΑΛΕ εντελώς το προσωπείο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μιλώντας- εκτός του επίσημου κειμένου- στο Συνέδριο των Αποδήμων. Αντί να σταθεί στο ύψος του και να ενθαρρύνει τους απόδημούς μας να συνεχίσουν τις προσπάθειές τους για σωστή διαφώτιση μίλησε ωσάν να μιλούσε σε κάποιο ακτίβ της ΕΔΟΝ!
Ο αμετανόητος «κομμουνιστής» έριξε όλο το βάρος του στο πραξικόπημα και έδωσε- για μια ακόμη φορά-το άλλοθι στην Τουρκία.
Ιδού αυτούσιο το απόσπασμα της κατάπτυστης ομιλίας του:
''Στρώσαμε όμως το χαλί εμείς οι ίδιοι στην Τουρκία να εισβάλει και να κατακτήσει και να μην φεύγει από την Κύπρο. Αυτό δεν το ακούω να αναφέρεται από διάφορα βήματα. Και πρέπει επιτέλους να το λέμε και αυτό εάν θέλουμε να κερδίζουμε και συμπάθειες στη διεθνή κοινότητα''.
Ο διεθνής παράγοντας, είπε ο Πρόεδρος Χριστόφιας, γνωρίζει ότι έγινε χουντικό πραξικόπημα, ότι υπήρξε μια φασιστική οργάνωση, η ΕΟΚΑ Β, η οποία ανέτρεψε τον Αρχιεπίσκοπο Μακάριο και έστρωσε το χαλί στην Τουρκία.
''Αν δεν πούμε συγνώμη η μια κοινότητα στην άλλη για ότι έπραξε η μια κοινότητα στην άλλη και εάν δεν έρθει και η Τουρκία να μετανοήσει και να πει τη συγνώμη της για το έγκλημα σε βάρος ολόκληρου του κυπριακού λαού, και των Ε/κ και των Τ/κ, δεν θα δούμε χαϊρι και δεν θα πάμε μπροστά''.
Να ζητήσουμε λοιπόν συγνώμη από τον κατακτητή! Ιδού ποιος είναι ο Πρόεδρος που επέλεξε ο κυπριακός λαός να τον εκπροσωπεί για τα επόμενα τρία και κάτι χρόνια...
Ο Θεός να βάλει το χέρι του...

Δεν υπάρχουν σχόλια: