26/8/09

Ο ΧΡΙΣΤΟΦΙΑΣΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ¨ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΤΟΥ» ΓΙΑ ΕΝΑ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΘΩΚΟ;


Αγαπητοί φίλοι,
η πληροφορία και μόνο σοκάρει.
Μετά το πρώτο σοκ διερωτάται κανείς, ΓΙΑΤΙ;
Κι' επειδή την απάντηση, αν δεν αντιδράσουμε, θα τη δώσει κάποια στιγμή η ιστορία,
έκρινα πως πρέπει να διατυπώσω τις παρατηρήσεις μου με την ελπίδα πως αυτό θα κάνουν και όσοι δεν θέλουν και αυτή η ιστορία του κυπριακού Λαού και στη συνέχεια ολόκληρου του Ελληνισμού να γραφτεί όπως τη σχεδίασαν οι τύραννοι και οι ηγεμόνες.
Ο κυπριακός Λαός, όπως και κάθε Λαός δικαιούται και υποχρεούται να γράφει ο ίδιος την ιστορία του.

Του Κώστα Λάμπου

www.globala.blogspot.com

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χριστόφιας φέρεται να έχει, από του βήματος του Συνεδρίου των Απόδημων Κυπρίων, δηλώσει τα παρακάτω:
‘’Αν δεν πούμε συγνώμη η μια κοινότητα στην άλλη για ότι έπραξε η μια κοινότητα στην άλλη και εάν δεν έρθει και η Τουρκία να μετανοήσει και να πει τη συγνώμη της για το έγκλημα σε βάρος ολόκληρου του κυπριακού λαού, και των Ελληνοκυπρίων και των Τουρκοκυπρίων, δεν θα δούμε χαϊρι και δεν θα πάμε μπροστά’1’.
Αν αποδίδονται σωστά αυτές οι δηλώσεις τότε ως Έλληνας και πρώτιστα ως ένας άνθρωπος κάτοικος αυτού του πλανήτη, δικαιούμαι και υποχρεούμαι να κάνω τις παρακάτω παρητηρήσεις:
Παρατήρηση πρώτη: Αντιλαμβάνεται ο κ. Χριστόφιας ότι με τις αποδιδόμενες σ’ αυτόν δηλώσεις του, υποβαθμίζει το θέμα, από αμερικανονατοϊκή ιμπεριαλιστική επέμβαση και στρατιωτική κατοχή σε «υπόθεση των δύο Κοινοτήτων» και ότι με τη λογική του αυτή δικαιολογεί την τουρκική επιχείρηση «Αττίλας» και όλα τα εγκλήματά του κατά του κυπριακού Λαού και κατά της ανθρωπότητας;
Παρατήρηση δεύτερη: Αντιλαμβάνεται ο κ. Χριστόφιας, ο οποίος δεν ήρθε από το πουθενά, αλλά προέρχεται από τη μεγαλύτερη πολιτική δύναμη της Κυπριακής Δημοκρατίας, η οποία με εντολή του κυπριακού Λαού δεκαετίες τώρα, ως ο ισχυρότερος εταίρος σε όλες τις πριν και μετά το αμερικανονατοϊκό πραξικόπημα του 1974, συμμαχικές κυβερνήσεις, ήταν και ο ουσιαστικός κυβερνήτης της Κύπρου, ότι με αυτές τις δηλώσεις του, ομολογεί πως το κόμμα του ως η ισχυρότερη σινισώσα των κυπριακών κυβερνήσεων «έπραξε» εγκλήματα σε βάρος των τουρκοκυπρίων συμπολιτών του, πράγμα για το οποίο δεν φαίνεται να συμφωνεί ο κυπριακός Λαός και δεν υπάρχουν αξιόπιστες ιστορικές μαρτυρίες;
Παρατήρηση Τρίτη: Τους Αμερικανούς, το ΝΑΤΟ, τον Κίσιγγερ και τόσους άλλους "συμμάχους" που κρύβονταν, τότε και συνεχίζουν να κρύβονται ακόμα και σήμερα, πίσω από τα θλιβερά πρακτοράκια Ιωαννίδη (και των συμπρωταγωνιστών του της αμερικανονατοϊκής χούντας) και Σαμψών, αλλά επειδή ήταν τόσο μικρά στο μπόι, τους είχε δει ολόκληρη η ανθρωπότητα, ο "σύντροφος" Χριστόφιας δεν τους είδε, δε ρώταγε όμως τον κυπριακό και τον ελληνικό Λαό να του το θυμίσουν;
Παρατήρηση τέταρτη: Με τέτοιoυς "κομμουνιστές" υπηρέτες του Κεφαλαίου και πλύστρες του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού η Κύπρος, το αντιιμπεριαλιστικό προπύργιοo του Ελληνισμού, κινδυνεύει. Ας ελπίσουμε πως κι' αυτή τη φορά ο Μεγάλος Κυπριακός Λαός θα σώσει για μιά ακόμα φορά την Κύπρο, αλλά και την τιμή της παραπαίουσας αμερικανολάγνας Ελλάδας, της ναυαγισμένης αμερικανόπληκτης Ευρωπαϊκής Ένωσης και της ομπαμοζαλισμένης Ανθρωπότητας.
Στο μεταξύ εμείς οι Ελλαδίτες ας ξαναβάλουμε το Κυπριακό Ζήτημα στην κορυφή των προτεραιοτήτων των πολιτικών επιλογών μας, γιατί η ενότητα του Κυπριακού Λαού, η ακεραιότητα και η ανεξαρτησία της Κυπριακής Δημοκρατίας είναι προϋπόθεση για την ενότητα, την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία της Ελλάδας και του Ελληνισμού.
Παρατήρηση πέμπτη: Είναι τόσο αφαλής ο κ. Χριστοφιας ώστε να πιστεύει πως αν κάποια στιγμή αποφασίσουν, πράγμα που χρειάζσται πολύ μεγάλη φαντασία, αυτός και ο Ταλάτ να ζητήσουν αμοιβαία συγνώμην, τότε αυτόματα θα αποχωρήσουν οι δυνάμεις του Αττίλα, θα ζητήσει συγνώμην ο Ταγίπ Ερντογάν και το βαθύ κράτος της Τουρκίας για τα εγκλήματα που διέπραξαν, θα υποχωρήσουν οι αμερικάνοι και το ΝΑΤΟ που θέλουν την Κύπρο, το αβύθιστο αεροπλανοφόραο, για να υποστηρίζουν τα συμφέροντά τους στην ευρύτερη περιοχή και θα αποχωρήσουν οι αγγλικές βάσεις, κύρια αυτές, από το μαρτυρικό νησί και νομίζει πως υπάρχουν πολλοί στην Κύπρο και στον υπόλοιπο κόσμο που θα πιστέψουν αυτό το παραμύθι;
Παρατήρηση έκτη: Αν ο κ. Χριστόφιας δεν διαψεύσει αυτές τις δηλώσεις του ή δεν τις ανασκευάσει, διαψεύδοντας, όπως συνήθως γίνεται σε τέτοιες γκάφες, τους δημοσιογράφους, τότε δικαιούμαστε να υποθέσουμε πως ο κ. Χριστόφιας έχει αποδεχθεί το «νέο Σχέδιο Ανάν», (που οι αμερικανονατοϊκές δυνάμεις, μαζί και τα πολιτικά χαϊβάνια της Ελλάδας, προωθούν από την επομένη του Δημοψηφίσματος του ΟΧΙ και προτίθενται, σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν στον τύπο, να επαναφέρουν στο άμεσο μέλλον), και με τέτοιες δηλώσεις επιχειρεί να εξοφλήσει το προεδρικό του γραμμάτιο, και να προετοιμάσει τον κυπριακό Ελληνισμό να αποδεχτεί «την υποβάθμιση του ανεξάρτητου κυπριακού κράτους σε επαρχία» της αυτοκρατορίας των μονοπωλίων, έγκλημα το οποίο δεν δέχτηκε να διαπράξει ο Τάσος Παπαδόπουλος και γι’ αυτό έχασε την Προεδρία.
Παρατήρηση έβδομη: Όταν ένας Πρόεδρος ενός πανάρχαιου και ιστορικού Λαού, όπως ο Κυπριακός Λαός ανταλλάσσει την ακεραιότητα και την ανεξαρτησία αυτού του Λαού με ένα προεδρικό θώκο, τότε διερωτώμαι αν η θεμιτή φιλοδοξία του καθενός να «σώσει» τον τόπο του ή και τον κόσμο, μπορεί να φτάνει μέχρι αυτού του βαθμού της απαξίωσης αυτού του Λαού, οπότε και το ζητούμενο είναι τι θα «πράξει» σε αυτή την περίπτωση ο Κυπριακός Λαός. «Οψώμεθα ες Φιλίππους»!
ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΝΕΟ ΟΥΜΑΝΙΣΜΟ:

www.infonewhumanism.blogspot.com

prodial21@gmail.com

___________________________________________________________

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 19η Μαρτίου στην Ιστορία

Η 19η Μαρτίου είναι η 79η ημέρα του  δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Απομένουν 287 μέρες μέχρι το τέλος του έτους. 1205. Έγινε ...