13/8/09

Εκρηκτικό το κλίμα στο ΠΑΣΟΚ απο την κάλυψη σε Κ.Γείτονα - Τι λέει το Non Paper για τα 10 εκ.ευρώ σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ απο το c4i

http://orfni.blogspot.com/


Η πλήρης κάλυψη που έδωσε ο Γ.Παπανδρέου στον Κ.Γείτονα ήδη προκαλεί "τριγμούς" στο ΠΑΣΟΚ και έντονο θυμό σε πολλά στελέχη, που δεν αποκλείεται τις επόμενες ημέρες να αντιδράσουν έντονα και...θεαματικά(όπως πληροφορούμαστε).
Περισσότερα απο 10 εκ.ευρω ΜΟΝΟ για μια "δουλειά" όπως είναι το c4i - όπως ισχυρίζεται η Siemens μεσω του Μιχ.Χριστοφοράκου - είναι πολλά λεφτά και ενδεικτικό για το τι συνέβαινε και συμβαίνει...γενικότερα. Στελέχη όπως ο Ε.Βενιζέλος εικάζεται σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις οτι θα πάρουν θέση, αρκετά διαφορετική απο την επίσημη
....

Με την ευκαιρία δημοσιεύουμε και το Non Paper που διέρρευσε στα Μέσα Ενημέρωσης η κυβέρνηση - για τον λόγο της γερμανικής «καταδίκης» σε φυλάκιση 1 χρόνου με αναστολή και 750 χιλ.ευρώ πρόστιμο στον Χριστοφοράκο:
Στο ένταλμα των δικαστικών αρχών αναφέρονται, μεταξύ άλλων, τα εξής:


«Συμφωνήσατε, λοιπόν, σε διάφορες συζητήσεις το αργότερο κατά τα τέλη του 2003 με τους ταμίες των μεγάλων κομμάτων στην Ελλάδα, με τον Κώστα Γείτονα του ΠΑΣΟΚ, τον τέως Αντιπρόεδρο του Κοινοβουλίου, ο οποίος μέσω του κόμματός όπως και πριν είχε επιρροή επί των υφισταμένων υπηρεσιών και με τον κύριο Βαρθολομαίο της Νέας Δημοκρατίας, ότι θα παρείχατε στα από αυτούς εκπροσωπούμενα κόμματα χρήματα της τάξεως συνολικά το λιγότερο διψήφιου νούμερου εκατομμυρίων ευρώ. Τα χρήματα θα έπρεπε να φθάσουν ισότιμα στα ταμεία των κομμάτων Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ και από εκεί ενδεχομένως να μοιρασθούν περαιτέρω. Για τον σκοπό αυτό, οι δύο ταμίες, όπως από κοινού είχατε συμφωνήσει, θα ασκούσε ο καθένας κομματικά επί των δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι ανήκαν στο δικό τους κόμμα την απαιτούμενη επιρροή, ώστε να παρακινήσουν τους υπαλλήλους αυτούς, την κρίση τους περί της απόφασης παραλαβής κατά τέτοιον τρόπο να χρησιμοποιούν, ώστε σε περιπτώσεις αμφιβολίας να αποφασίζουν υπέρ της εταιρίας Siemens ενδεχομένως και ενάντια στο καθήκον τους. Σύμφωνα με τον από κοινού με τον κ. Γείτονα και τον κ. Βαρθολομαίο τεθέντα σκοπό σας, επετεύχθη αυτό στο χρονικό διάστημα που ακολούθησε και ο κ. Γείτονας και ο κ. Βαρθολομαίος άσκησαν σύμφωνα με την συμφωνηθείσα τακτική επί των αποφασιζόντων δημοσίων υπαλλήλων την του κόμματος του καθενός επιρροή.
Οι αποφασίζοντες δημόσιοι υπάλληλοι το πήραν τουλάχιστον απόφαση, ότι ως αντάλλαγμα για την ευμενή και ενδεχομένως αντίθετη στα καθήκοντά τους ενέργεια κάθε φορά θα εφοδίαζαν οικονομικά το κόμμα του οποίου ήσαν μέλη»......

...."Για την εκτέλεση των πληρωμών στα δύο κόμματα χρησιμοποιήσατε την εταιρία FAIRWAYS LTD του κ. Λέτσα, του οποίου η οικογένεια είχε στενές σχέσεις με την Siemens. Ο τελεσιδίκως καταδικασθείς Siekachek έστειλε από τα στη διάθεσή του υφιστάμενα "μαύρα ταμεία" τα ακόλουθα εμβάσματα στον ελβετικό λογαριασμό της FAIRWAYS LTD:

Την 05.08.2004 ένα ποσόν 250.000 ευρώ - από την Tamarind,
Την 06.08.2004 ένα ποσόν 250.000 ευρώ - από την Electronic Technology,
Την 02.09.2004 ένα ποσόν 250.000 ευρώ - από την Weavind
Tην 02.09.2004 ένα ποσόν 250.000 ευρώ - από την Electronic Technology,
Την 07.09.2004 ένα ποσόν 250.000 ευρώ - από την Electronic Technology,
Την 16.09.2004 ένα ποσόν 250.000 ευρώ - από την Weavind,
και την 07.10.2004 ένα ποσόν 250.000 - από την Weavind.

Από τα χρήματα αυτά τουλάχιστον 200.000 ευρώ προωθήθηκαν σε σας σε κάποιο μη εξακριβωμένο χρονικό σημείο μετά τα εμβάσματα αυτά.

Σύμφωνα με την συμφωνηθείσα με τους ταμίες των δύο μεγάλων ελληνικών κομμάτων τακτική παραδώσατε σε χρονικό σημείο μη επαρκώς εξακριβωμένο μέχρι το έτος 2005/2006 τα χρήματα στον κ. Βαρθολομαίο, τον επικεφαλής οικονομικού της Νέας Δημοκρατίας και τον κ. Κώστα Γείτονα του ΠΑΣΟΚ. Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τελειωτική παραλαβή του έργου C4Ι" .
Έτσι στο ένταλμα των γερμανικών αρχών ο κ. Χριστοφοράκος είναι κατηγορούμενος για "δύο πραγματικώς συρρέουσες περιπτώσεις δωροδοκίας φορέων δημόσιου λειτουργήματος ενός άλλου κράτους μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά συναυτουργία"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 19η Μαρτίου στην Ιστορία

Η 19η Μαρτίου είναι η 79η ημέρα του  δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Απομένουν 287 μέρες μέχρι το τέλος του έτους. 1205. Έγινε ...