14/8/09

Οι Τραπεζίτες είναι τα αφεντικά της Μαφίας


Η «πράσινη ανάπτυξη» της CIA και του ΝΑΤΟ, (ηρωίνη και χασίσι), στο Αφγανιστάν .

του Σπύρου Χατζάρα

Dennis Dayle, τέως κορυφαίος πράκτορας της DEA, στη Μέση Ανατολή:

«Στην ιστορία της 30-έτους θητείας μου στη δίωξη ναρκωτικών , οι σημαντικότεροι στόχοι των ερευνών μου, σχεδόν πάντα, δούλευαν για τη CIA.»

Το 2007, το Αφγανιστάν παρήγαγε το 93% της παγκόσμιας παραγωγής οπίου, σύμφωνα με τα στοιχεία του αμερικανικού Υπουργείο Εξωτερικών. Πριν επιτεθεί η «μεγάλη αμερικανική συμμαχία», στους Ταλιμπάν, οι «κακοί ισλαμιστές», είχαν απαγορεύσει την καλλιέργεια του οπίου. Το 2000, πριν την αμερικανική επέμβαση, το Αφγανιστάν παρήγαγε μόνο 180 τόνους οπίου.

Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Γραφείου των Ηνωμένων Εθνών, για τον ελέγχο των ναρκωτικών (UNODC), η «παράνομη» παραγωγή οπίου, απέφερε στο Αφγανιστάν, το 2007 , 4 δις δολάρια, που αντιπροσωπεύουν πάνω από το 50% του συνολικού αφγανικού ΑΕΠ , που υπολογίζεται σε 7.5 δις δολάρια. Η αξία εξαγωγής του οπίου, της μορφίνης και της ηρωίνης, σε τιμές συνόρων, στις γειτονικές χώρες για τους αφγανούς εμπόρους, (των Ταλιμπάν καιτου Καρζάι ), άξιζε 3.5 δις δολλάρια πέρυσι.

Στο Αφγανιστάν καλλιεργούνται 1.570.000 στρέμματα, με όπιο, που αποδίδουν
7.700-8500 τόνους, από τους οποίους μπορεί να παραχθούν 850 τόνοι ηρωίνης ,που θα γίνουν 1600 ή και περισσότερο,(ανάλογα με την καθαρότητα), μέχρι να φτάσουν στον «καταναλωτή» στα Εξάρχεια .

Η Ετήσια Έκθεση της Διεθνούς Επιτροπής του ΟΗΕ για τον Έλεγχο των Ναρκωτικών (INCB) αναφέρει ότι ,το 2007, η παραγωγή οπίου στο Αφγανιστάν έφτασε τους 8.300 τόνους. Δηλαδή, μέσα στην εφταετία 2000-2007 η παραγωγή αυξήθηκε κατά 4.511%. Με ταχείς ρυθμούς αυξάνεται και η καλλιέργεια κάνναβης, καθώς το 2006 καλλιεργήθηκαν 500.000 στρέμματα και το 2007 καλλιεργήθηκαν 700.000 στρέμματα.

Η καταστροφή των εργαστηρίων στο Αφγανιστάν ήταν πάντα μια προφανής επιλογή, των αμερικανικών δυνάμεων κατοχής, αλλά η Αμερική αρνήθηκε με πείσμα να το κάνει για πολιτικούς λόγους .

Η τιμή του οπίου « στην πόρτα του εργαστηρίου» στο Αφγανιστάν , είναι 100 αμερικανικά δολάρια το κιλό στην καλύτερη περίπτωση.

Για την παραγωγή ενός κιλού ηρωίνης χρειάζονται 10 κιλά οπίου. Η τιμή της αφγανικής ηρωίνης που εισπράττει ο «παραγωγός» στις « αγορές» των πέριξ χωρών είναι 2000 δολάρια το κιλό.

Η ηρωίνη δεν είναι πολύτιμη , επειδή το όπιο καλλιεργείται εύκολα, και η επεξεργασία του, για να μετατραπεί σε ηρωίνη είναι απλούστατη . Η ηρωίνη γίνεται ακριβή επειδή είναι παράνομη, και επειδή υπάρχουν «κίνδυνοι» που περιβάλλουν την παραγωγή και τη διανομή της.

Επειδή δεν γίνονται πια συλλήψεις φορτίων ,και έχει «πλημμυρίσει» η ευρωπαϊκή αγορά η «η λιανική» τιμή έχει πέσει δραματικά.

Σύμφωνα με στοιχεία από βρετανικές εφημερίδες, στο Ηνωμένο Βασίλειο από 54.000 δολάρια ανά κιλό το 1990 είχε πέσει σε 28.000 δολάρια το 2006. Η καθαρή ηρωίνη στην Βρετανία ,κάνει 71 δολάρια, από 157 δολάρια, το γραμμάριο, το 1990.

( συγνώμη για την παλαιότητα των στοιχείων, αλλά αντλώ τις πληροφορίες μου από τον τύπο και όχι από την αγορά).

Η κομμένη (30-50% καθαρή), πουλιέται σήμερα στους δρόμους του Λονδίνου 20-30 λίρες το γραμμάριο.

Είναι μια «αγορά» 120-160 δις δολαρίων τον χρόνο, από την οποία, όλοι, μόνο κερδίζουν.

Όπως είδαμε οι Αφγανοί, ( Ταλιμπάν και νομιμοφανές). Εισπράττουν 4 δισ. Οι εθνικές μαφίες πληρώνουν 28-30 δις στους διεθνείς διακινητές ,(«delivery», «προστάτες», των «χονδρέμποροι», «πολιτικοί προϊστάμενοι»). Τα υπόλοιπα 136 τα μοιράζονται, οι «τοπικές-εθνικές» μαφίες, και οι προστάτες τους, Αν υπολογίσουμε σε 20-25 % τα έσοδα του κυκλώματος διακίνησης ως τους δυστυχισμένους που κάνουν το «λιανοπούλι», και τις ζημιές (σποραδικές συλλήψεις), απομένουν 80-90 δις. καθαρά για τα «μεγάλα αφεντικά».


Ο έλεγχος της διακίνησης και του εμπορίου έχει περάσει σε μεγάλο βαθμό στα χέρια των μουσουλμάνων που έχουν εισέλθει στην Ευρώπη μέσω της λαθρομετανάστευσης. Στα μεγάλα αφεντικά περιλαμβάνονται η Αλ-Κάιντα,οι Ταλιμπάν και οι μυστικές υπηρεσίες του Πακιστάν και της Τουρκίας.

Πολλοί δημοσιογράφοι και ερευνητές όπως ο Καναδός Peter Dale Scott, έχουν αναφερθεί εκτενώς στη σχέση των μυστικών υπηρεσιών με το εμπόριο των ναρκωτικών και ιδίως με το τρίγωνο μυστικές υπηρεσίες , Ηνωμένων Πολιτειών- Πακιστάν- Τουρκίας΄.

Εξαιρετικής βαρύτητας είναι η συμβολή της τουρκόφωνης Σίμπιλ Εντμοντς (Sibel Deniz Edmonds), που απολύθηκε από το Εφ-Μπί-Άι , όταν κατήγγειλε υπηρεσιακά όσα η υπέπεσαν στην αντίληψή της, και η οποία έχει αποκαλύψει, τη συνεργασία των Πακιστανικών και Τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, υπο την άμεση καθοδήγηση των αμερικανικών. για την οργάνωση των διεθνών δικτύων διακίνησης της ηρωίνης του Αφγανιστάν.

Να λοιπόν από πού ήρθαν τα 18 δις που έστειλε ο Αλλάχ ,στην Τουρκία και τα οποία νομιμοποιήθηκαν, με την αγορά Τουρκικών Ομολόγων.

Αυτές οι «μυστηριώδεις» εισροές διαμόρφωσαν μια προστατευτική ασπίδα για την τουρκική λίρα, σε μία στιγμή που οι εισροές ξένων κεφαλαίων είχαν σταματήσει και η Τουρκία πλήρωνε μεγάλα ποσά για το χρέος της.

(-Όχι, για να ξέρουμε ποιος πληρώνει για τις καθημερινές παραβιάσεις στο Αιγαίο!)

Ο γενικός διευθυντής του UNODC , Antonio Maria Costa, δήλωσε ότι ,

« …χρήματα από το παράνομο εμπόριο ναρκωτικών χρησιμοποιήθηκαν για να ενισχύσουν τη ρευστότητα των τραπεζών μετά την εκδήλωση της τραπεζικής κρίσης».

Επειδή την διακίνηση και το εμπόριο τα ελέγχουν σε μεγάλο βαθμό οι «πιστοί», ένα μέρος των κερδών επιστρέφει μέσω του τραπεζικού συστήματος των χωρών του αραβικού Κόλπου, στο Αφγανιστάν, « για τον αγώνα», για τον, « ιερό σκοπό», σαν επιχορήγηση στους Ταλιμπάν.

Αυτό το ομολόγησε και ο Χόλμπρουκ, απεσταλμένος τώρα των ΗΠΑ Αφγανιστάν, που σε ενημέρωσή του στο αρχηγείου του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ανέφερε , ότι τα κέρδη από το εμπόριο ναρκωτικών από το Αφγανιστάν, αποτελεί μικρό μόνο μέρος των εσόδων των Ταλιμπάν.

Ο αιματοβαμμένος Ριχάρδος, πήγε ειδικά για να πεί αυτή την «ατάκα», την οποία τα «δημοσιογραφικά» Πρακτορεία ,έσπευσαν να διαδώσουν ανα την υφήλιο ,με την επισήμανση ότι, στο «Αφγανιστάν η καλλιέργεια οπίου έπαιζε παραδοσιακά σημαντικό ρόλο», ενώ πριν την άφιξη των δημοκρατικών βομβαρδιστικών των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, οι «Ταλιμπάν» είχαν εξαφανίσει την παραγωγή.
Το επικοινωνιακό κόλπο έγινε, επειδή όλος ο κόσμος ,ειδικά στην Αμερική έχει καταλάβει το τι γίνεται.
Και τι είπε ο Μάγος;

«Πολύ σημαντικότερη -χωρίς όμως να μπορεί να υπολογιστεί με ακρίβεια- είναι η οικονομική ενίσχυση που λαμβάνουν οι Ταλιμπάν από φίλα προσκείμενα άτομα σε χώρες του Περσικού Κόλπου».

Δηλαδή τα χρήματα από την ηρωίνη επιστρέφουν στον εξαγωγέα μέσω του, (υπό αμερικανική κηδεμονία), τραπεζικού συστήματος των χωρών του Κόλπου.
Και είχε δίκιο.Τά 4 δίς είναι λιγότερα από τα 7-8 που στέλνει πίσω, το ισλαμικό δίκτυο λαθρεμπόρων.

Αυτομάτως γεννώνται τα εξής εύλογα ερωτήματα.

-Για ποιο λόγο ακριβώς βρίσκονται το ΝΑΤΟ και οι Ηνωμένες Πολιτείες στο Αφγανιστάν;
- Αφού η ηρωίνη παράγεται σχεδόν νόμιμα ή τέλος πάντων υπό την ανοχή του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών, γιατί παριστάνουν ότι την καταδιώκουν;
-Για να κρατούν την τιμή ψηλά;
-Οι Έλληνες στρατιώτες που βρίσκονται στο Αφγανιστάν, με τις ευλογίες και του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ποιον «ανθρωπιστικό» ρόλο του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ επιτελούν; Του «επιτηρητή» - εκτός των υπολοίπων - της παραγωγής ηρωίνης;..

Θα συνεχίσω…




1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Κ.Χατζάρα στην ζωντανή επικοινωνία την 14.08.2009 ένας τηλεθεατής έθεσε το θέμα των αεροψεκασμών
Εδω και δύο μήνες γίνονται κατ'εξακολούθηση στη Β.Ελλάδα
http://www.youtube.com/watch?v=EOJ4z8yqa54&feature=related

με αποτέλεσμα την ταχύτατη αλλαγή του καιρού

102 χρόνια από την Μικρασιατική Προδοσία. Η κυβέρνηση των Προδοτών έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από 163 κομματόσκυλα συνεργάτες του Κεμάλ. Εξω από την Βουλή οι κλακαδόροι βασιλόφρονες ζητωκραυγαζαν "Ζητω ο Γούναρης"

Η κυβέρνηση Γούναρη επιβίωσε στις 19 Μαρτίου 1922, μιας ακόμη προσπάθειας Κοινοβουλευτικής ανατροπής της.  Τον Γενικό Συντονισμό της «Εθνική...