12/8/09

ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΝΤΑΙ ΝΕΕΣ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ ΤΟ 1974:


Αθήνα 11/08/2009
Εντείνονται οι πιέσεις για συμβιβασμό με τον τουρκικό επεκτατισμό και την απαίτηση να αναγνωριστούν ως γκρίζες ζώνες κατοικημένα η ακατοίκητα ελληνικά νησιά του Αιγαίου.

Απαράδεκτες οι θέσεις που διατυπώνει ο Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ

Με το νέο στοιχείο της ταυτοποίησης με την μέθοδο DNA των λειψάνων πέντε ελληνοκυπρίων, που αποδεδειγμένα είχαν πιαστεί αιχμάλωτοι από τους Τούρκους εισβολείς το ΄74 και της οικογένειας Μέτσιου, αποδείχθηκε ότι ο τουρκικός στρατός κατοχής προχώρησε σε εν ψυχρώ εκτελέσεις αιχμαλώτων. Άλλωστε είναι ο ίδιος στρατός που παρελαύνει προκλητικά κάθε χρόνο στις 20 Ιουλίου για να τιμήσει το «κατόρθωμα» της εισβολής και διατηρεί στην Σμύρνη, απέναντι από τα ελληνικά νησιά τις μεγαλύτερες αποβατικές δυνάμεις στον κόσμο!

Ωστόσο, ταυτόχρονα με τις νέες αποκαλύψεις για τις θηριωδίες του τουρκικού επεκτατισμού, στην Ελλάδα έχουμε πύκνωση των άρθρων σε γνωστές και μεγάλες εφημερίδες του οικονομικού-εκδοτικού κατεστημένου που ζητούν γενικό συμβιβασμό με την Τουρκία «γιατί είναι ισχυρή»!

Με τις παρεμβάσεις αυτές οι οποίες συνάδουν με την θέση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επίλεκτων στελεχών που έχουν την ευθύνη της εξωτερικής πολιτικής του ΠΑΣΟΚ όπως ο κ. Μπεγλίτης και καταγγέλλουν σε άρθρα τους «τα φοβικά αντανακλαστικά και την δαιμονοποίηση του διαλόγου με την Τουρκία», πιέζουν την κυβέρνηση να μην αντιδράσει τον Δεκέμβριο του 2009, όταν θα κριθεί η συνέχιση της πορείας της Τουρκίας προς την Ε.Ε.
Παρ΄ ότι είθισται η εκάστοτε αξιωματική αντιπολίτευση για λόγους εθνικού συμφέροντος να αντιδρά ισχυρότερα από την κυβέρνηση σε ζητήματα αμφισβήτησης εθνικής κυριαρχίας, εδώ έχουμε το φαινόμενο ο Γ. Παπανδρέου να «προειδοποιεί την κυβέρνηση να μην πέσει στην παγίδα της όξυνσης» σε περίπτωση που «η Τουρκία στήσει σκηνικό έντασης»! (24.7.2009)
Χρειάζεται πατριωτική αποφασιστική απάντηση στις προκλήσεις!
Η Ελλάδα να αρνηθεί την συνέχιση της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας και να θέσει θέμα βάσης της Σούδας!
Η πολιτική των συνεχών υποχωρήσεων εντείνει τα αδιέξοδα και μπορεί να οδηγήσει σε μη αναστρέψιμες καταστάσεις σε βάρος της χώρας μας ή σε τραγωδίες όπως αυτή του Κυπριακού!

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΚΚΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 19η Μαρτίου στην Ιστορία

Η 19η Μαρτίου είναι η 79η ημέρα του  δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Απομένουν 287 μέρες μέχρι το τέλος του έτους. 1205. Έγινε ...