1/7/09

Αλβανία:Μετά την “Κάλπη” συνεχίζεται για τρίτη μέρα, η μάχη της “Καταμέτρησης”

Ο νικητής των αλβανικών εκλογών θα αποφασιστεί την Τέταρτη μέρα από την usaid (και όχι μόνον).


Το Σοσιαλιστικό κόμμα προηγείτο την τρίτη το βράδυ, στην “Μάχη της καταμέτρησης”, στο 73% των ψήφων με 41% και ακολουθούσε το Δημοκρατικό κόμμα με 40%. Στις έδρες ο Μπερίσα είχε 69 και ο Ράμα 65. Την Τετάρτη και μέχρι στιγμής με καταμετρημένο το 84,5% των ψήφων, ο συνασπισμός του Μπερίσα εξασφάλιζε 46,5% έναντι 45,7% των Σοσιαλιστών του Εντι Ράμα. Οι τελευταίες εκτιμήσεις έδιναν στην “κεντροδεξιά” 71 έδρες σε σύνολο 140, έναντι 65 των Σοσιαλιστών.

Ο αγώνας της καταμέτρησης συντονίζεται από την USAID που εφαρμόζει “new counting technology”, (ίσως δοκιμασμένη στην Φλόριντα).

Η συμμετοχή στις εκλογές περιορίστηκε στο 42%, σύμφωνα με την κεντρική εφορευτική επιτροπή.

Ο γραμματέας της εκλογικής επιτροπής των Σοσιαλιστών, Καστριότ Ισλάμι, αμφισβήτησε τη νίκη του στρατοπέδου Μπερίσα, εκτιμώντας ότι το κόμμα του είχε ελπίδες να υπερισχύσει στα τελικά αποτελέσματα και απαιτώντας να συνεχιστεί η καταμέτρηση μέχρι το τελευταίο ψηφοδέλτιο. «Να σταματήσουν οι εικασίες και οι καταχρήσεις εξουσίας. Κύριε Μπερίσα, είτε θα εγγυηθείτε το αμερόληπτο της καταμέτρησης είτε θα χρεωθείτε προσωπικά την ευθύνη», πρόσθεσε ο Ισλάμι.

Η υψηλή αποχή των ψηφοφόρων, η εντελώς οριακή κοινοβουλευτική πλειοψηφία που φαίνεται να εξασφαλίζει το Δημοκρατικό Κόμμα και η αμφισβήτηση του αποτελέσματος από τους Σοσιαλιστές, οι οποίοι κάνουν λόγο για περιστατικά νοθείας και εκφοβισμού, προοιωνίζονται μια δύσκολη πρωθυπουργική θητεία για τον Σαλί Μπερίσα, εφ’ όσον τελικά σχηματίσει κυβέρνηση.

Οι δύο μεγάλοι πολιτικοί συνασπισμοί κατέβηκαν στις εκλογές της περασμένης Κυριακής με σχεδόν πανομοιότυπα πολιτικά προγράμματα, υποστηρίζοντας την υποψηφιότητα της Αλβανίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τις φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις στην οικονομία και τον εκσυγχρονισμό του αγροτικού τομέα. Μάλιστα, οι Σοσιαλιστές υπερθεμάτιζαν υπέρ της αίτησης βοήθειας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ενώ η κεντροδεξιά του Μπερίσα εμφανιζόταν επιφυλακτικότερη.

YΓ. Αλβανικές εκλογές!.Χα χαχχαχαχα!!!!! Ευρωπαική παρακολούθηση!! Αχαχαχαχαχαχα!!!!
Αλβανοί σοσιαλιστές!!!! Αχαχούχαχααααα!!!!!

Σπύρος Χατζάρας


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 28η Απριλίου στην Ιστορία

Η 28η Απριλίου είναι η 119η ημέρα του δίσεκτου 2024 . Απομένουν 247 ημέρες μερί τη λήξη του.  1069.  Πέθανε πρόωρα σε ηλικία 21 ετών στο Τρό...