1/7/09

ΕΕ-Κυβέρνηση-και Αντιπολίτευση κοροϊδεύουν τον ελληνικό λαό για τους λαθρομετανάστες.

Το μήνυμα του Μπαρό προς τον ελληνικό λαό ήταν ότι πρέπει,«να καταλάβει πως πρέπει να παρέχει άσυλο στους μετανάστες».
Αυτό ήρθε να μας πεί, και για αυτό τον έφεραν.Η απόφαση έχει ληφθεί αλλού και σε προγενέστερο χρόνο.
Ο Παυλόπουλος επειδή δεν επαρκει το ΕΣΥ για τις ανάγκες των λαθρομεταναστών ανακοίνωσε την κατασκευή Κέντρου Υγείας αποκλειστικά για τους λαθρομετανάστες στον Εβρο.
Παράλληλα δόθηκε πράσινο φως στην χορήγηση ασύλου σε όλους, αφού κρίθηκε νόμιμο από το Συμβούλιο της Επικρατείας το σχέδιο Π.Δ. που τροποποιεί το καθεστώς εξέτασης των αιτήσεων χορήγησης ασύλου,
Το σημείο τριβής αφορά τη μείωση των βαθμών κρίσης των αιτήσεων από δύο σε ένα, ενώ προβλέπεται επίσης ότι τις απορριπτικές αποφάσεις των αρμοδίων οργάνων θα μπορούν να προσβάλουν οι ενδιαφερόμενοι αλλοδαποί ενώπιον του ΣτΕ.
Έτσι, αρμόδιοι να αποφανθούν σε πρώτο και τελευταίο βαθμό θα είναι οι διευθυντές των Διευθύνσεων Αλλοδαπών Αττικής και Θεσσαλονίκης, και οι διευθυντές των λοιπών Αστυνομικών Διευθύνσεων της χώρας με γνωμοδότηση ειδικών επιτροπών.
-Τώρα τις άδειες ασύλου θα τις εδίδουν απευθείας οι Κουρτοβίκιοι.


Τις "ελλείψεις της Ελλάδας σε ό,τι αφορά τις συνθήκες κράτησης ατόμων από αστυνομικές και λιμενικές αρχές, αλλά και τις συνθήκες υποδοχής των λαθρομεταναστών", υπογραμμίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Πρόληψης των Βασανιστηρίων (CPT) του Συμβουλίου της Ευρώπης, σε σχετική έκθεση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.


Ελλείψεις στην υποδοχή των λαθρομεταναστών!!!

Η απόφαση των περιούσιων προβλέπει υποδοχή και όχι αναχαίτηση.!!!

Σχετικά με τις συνθήκες κράτησης, τα μέλη της αποστολής αναγνωρίζουν ότι «έχουν γίνει μερικά μέτρια βήματα προόδου». Σε ό,τι αφορά την κακομεταχείριση, καταγράφουν ότι «εξακολουθεί να μην υπάρχει δομημένος και συστηματικός τρόπος αντιμετώπισης του φαινομένου».

Σχετικά με τις συνθήκες υποδοχής και κράτησης των λαθρομεταναστών από τις αστυνομικές και λιμενικές αρχές, η Επιτροπή υπογραμμίζει ότι «στη μεγάλη πλειοψηφία οι συνθήκες αυτές στην Ελλάδα είναι απαράδεκτες».
Οι προτεινόμενες νέες εγκαταστάσεις στη Λέσβο και την Πάτρα παρέχουν, κατά την άποψη της Επιτροπής, την ευκαιρία στις ελληνικές αρχές για την κατασκευή σωστά σχεδιασμένων κέντρων για τους ξένους, οι οποίοι κρατούνται βάσει της νομοθεσίας που διέπει τα μη ταυτοποιημένα άτομα.
Η φροντίδα και τα σχετικά μέτρα θα πρέπει να λαμβάνονται σε αυτά τα κέντρα κράτησης, ώστε να αποσυμφορηθούν οι διαδικασίες στην Πέτρου Ράλλη και στο Φυλάκιο της Ορεστιάδας.
Η Επιτροπή CPT εκτιμά οι ειδικές εγκαταστάσεις στο Φυλάκιο της Ορεστιάδας δείχνουν ότι όταν συνεργάζεται το κράτος με τις τοπικές αρχές είναι δυνατή η παροχή ενός καθαρού και ικανοποιητικά φροντισμένου κέντρου κράτησης.

Σύμφωνα με τα μέλη της Επιτροπής, για την απάλειψη της κακομεταχείρισης απαιτείται η λειτουργία ενός αυστηρού συστήματος αντιμετώπισης, που να εγγυάται ότι «κάθε καταγγελία κακομεταχείρισης θα διερευνάται άμεσα, ουσιαστικά και αποτελεσματικά από μία ανεξάρτητη αρχή.
Παράλληλα, θα πρέπει να τιμωρούνται ανάλογα, όσοι συνεχίζουν την κακομεταχείριση».

(Εδώ κολλάει ο Αττάκ και το ψευτοκοράνι).

Η Ελληνική Αστυνομία έχει συντάξει οδηγίες για τη συμπεριφορά των υπηρεσιών με βάση τα θεμελιώδη δικαιώματα των υπό κράτηση ατόμων. Παράλληλα, έχει συγκροτηθεί ειδική ομάδα εργασίας προκειμένου να εξετάσει την κατάρτιση των αστυνομικών γύρω από τα ανθρώπινα δικαιώματα, με στόχο τη βελτίωση προς την αναζητούμενη κατεύθυνση.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

http://www.eliamep.gr/about-us/funding/xrimatodotisi/

οι χρηματοδοτες του ελιαμεπ.

χωρις σχολια για το ποιοι βρισκονται πισω απο τον πολυπολιτισμο..

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΝΑ ΠΕΙΣ ΤΩΡΑ ΓΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ???
...ΠΟΥ ΑΝ ΑΚΟΥΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ ΝΑ ΜΙΛΑ ΚΡΙΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΘΑ ΘΥΜΩΣΕΙ, ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΑΝΕΧΕΤΑΙ ΝΑ ΛΕΝΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ. (ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΧΕΙ ΕΠΙΓΝΩΣΗ ΠΩΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΞ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΙ ΑΠ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ) ! ! !

ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΑΤΡΙΔΟΚΑΠΗΛΕΙΑΣ Η ΚΥΡΙΑ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΤΟ ΣΚΑΪ (ΚΑΤΑΡΑΜΕΝΟ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΕ ΤΙ Μ ΕΚΑΝΕΣ ΝΑ ΛΕΩ...)

ΘΑΥΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ! ! !

"...Η Πολιτεία πρέπει να προχωρήσει σε πολιτική παρέμβαση στην ΕΕ και σε άμεσες κοινωνικές παρεμβάσεις στις γειτονιές που μαστίζονται από την παράνομη μετανάστευση" Αυτά δήλωσε την Παρασκευή στο ΣΚΑΪ η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου.

"Θα έχουμε εκρηκτικά προβλήματα από πλευράς συγκρούσεων πολιτών αν δε ληφθούν μέτρα" προειδοποίησε η Ά. Διαμαντοπούλου, αναφερόμενη σε πορεία των αναρχικών την Τρίτη υπέρ των μεταναστών και αντιπορεία ομάδων που δε θέλουν τους μετανάστες όπως η "Χρυσή Αυγή".

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

"Το πρόβλημα έλαβε τεράστιες διαστάσεις τα τελευταία χρόνια που η ΝΔ ήταν στην εξουσία και δεν το διαχειρίστηκε είτε αδιαφορώντας είτε δείχνοντας ανικανότητα" δήλωσε η κ. Διαμαντοπούλου.

Η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Άννα Διαμαντοπούλου σημείωσε επίσης ότι η κατάσταση στον Άγιο Παντελεήμονα είναι δραματική με κράτος και δήμο απόντες, υποστηρίζοντας πως πολιτική στην περιοχή ασκεί μόνο ο παπάς της ενορίας.

Η ίδια αναφέρθηκε και σε πρόγραμμα του Δ' ΚΠΣ (ΕΣΠΑ) ύψους 180 εκατ. ευρώ που ενισχύει παρεμβάσεις σε υποβαθμισμένες περιοχές.

"Με την παρέμβαση θα μπορούσαν να δοθούν χρήματα για την αναβάθμιση και την ανάπλαση των υποβαθμισμένων περιοχών όπως η πλατεία Αγίου Παντελεήμονα σημείωσε.

"Χρειάζεται από την Πολιτεία συνολικό σχέδιο" δήλωσε η κ. Διαμαντοπούλου.

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ??? ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ.

ΑΓΝΩΡΙΣΤΗ??? ΚΙ ΟΜΩΣ ΑΥΤΗ...

η συνέχεια εδω: http://ellinikoforum.blogspot.com/

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΡΧΗ ΤΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑ.Ο.Σ ήταν ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ…

Φυσικά δεν ήταν αυτός ο στόχος μέσα στις προσδοκίες των οργανωτών.
Αλλά η συγκυριακή έπαρση κατά κανόνα δεν επιτρέπει στη λογική να ακτινογραφήσει με τρόπο νηφάλιο την πραγματικότητα και την αλήθεια.

Του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
http://ellinikoforum.blogspot.com/

Η βαρύγδουπη συνθηματολογία, περιλαμβάνει λέξεις – θέσεις που πολύ συχνά κουβαλάνε στην πλάτη τους ένα βαρύ νοηματικό φορτίο.
Όταν συμπίπτει αυτά τα συνθήματα γύρω από τα οποία εξαντλείται το σύνολο της πολιτικής παρουσίας των φορέων τους, να αντιστοιχίζονται και με μια πραγματικότητα αδιαμφισβήτητα εκρηκτική, τότε οι φορείς τους βλέπουν τα ταμεία τους να γεμίζουν εύκολα και γρήγορα, στο πεδίο της τρέχουσας πολιτικής αντιπαράθεσης.

Κανείς δεν τους είπε όμως ότι φόρτωναν αυτή την ιδιότυπη αποταμίευση σε τρύπιες τσέπες…

Στη σύντομη πολιτική του διαδρομή το κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη κατά κανόνα ετεροκαθορίστηκε.
Επιβεβαίωσε με τη στάση του και την τακτική του, πως η ανάγκη ύπαρξής του δεν ήταν η δική του ολοκληρωμένη πολιτική πρόταση, αλλά η πολιτική ανεπάρκεια της …πολυκατοικίας.
Και είναι αυτονόητο…
Και ήταν ΚΑΙ μοιραίο.

Ήταν λοιπόν ένα κόμμα που ξεπήδησε μέσα από τον τακτικισμό…
Ανδρώθηκε και οδηγήθηκε στο συνέδριό του παραδέρνοντας στον τακτικισμό…
Και αποφάσισε υποκλινόμενο στον τακτικισμό να βάλει ταφόπλακα στην πολιτική του παρουσία.

Αλλά αυτή είναι η μοίρα των διαττόντων… των τυχάρπαστων… των καιροσκόπων στην πολιτική.
Διότι τη βιωσιμότητα και την προοπτική, την εξασφαλίζουν τα θεμέλια των ολοκληρωμένων πολιτικών επεξεργασιών, και τη σφυρηλατούν οι ξεκάθαρες ιδεολογικές προσεγγίσεις για το κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι.
Αυτά είναι που καθορίζουν όχι μόνο το στίγμα της στάσης του πολιτικού κόμματος στην τρέχουσα πολιτική αντιπαράθεση, αλλά και το χαρακτήρα και το στίγμα των στόχων του και την προοπτική του.

Το σόφισμα του «ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΣΜΟΥ» δεν είναι το ανθεκτικό σκαρί που μπορεί να σχεδιάσει κανείς μεσοπέλαγα πολιτικά ταξίδια.
Μια κακοφτιαγμένη σχεδία είναι που τίθεται εν αμφιβόλω η ικανότητα της να φτάσει ακόμα και με μπουνάτσα μέχρι τη Σαλαμίνα στην καλύτερη περίπτωση.

Όχι γιατί ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ πατριωτικός παρεμβατισμός έχει στοιχεία ενοχικά που δικαιούται κανείς να τα προσπερνά αβασάνιστα.
Το αντίθετο μάλιστα…

Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ πατριωτικός παρεμβατισμός…
Είναι Η ΚΙΒΩΤΟΣ ΤΟΥ ΝΩΕ για το σύγχρονο ελληνισμό και για τις επιθέσεις που δέχεται…

Είναι η καθημερινή ΠΟΛΥΣΥΝΘΕΤΗ, ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΗ και ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ απάντηση στα φαινόμενα του εκφυλιστικού εθνομηδενισμού που επιχειρούν να δηλητηριάσουν μ αυτά τη σύγχρονη Ελληνική κοινωνία, και που οφείλουμε να μην παραβλέψουμε την ανάλογη ισοπεδωτική αντίληψη που επιχειρείται και διεθνώς.
Όμως…
Ο «ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΣΜΟΣ» δεν είναι ιδεολογία….
Δεν είναι θεωρία…
Και δε θα γίνει ποτέ, όσο και αν η …Καρατζαφέρειος λαθροχειρία επιχειρεί πίσω από πλαστικά ψευτοϊδεολογήματα να αναλάβει τη διαχείριση μιας χρεοκοπημένης πολυκατοικίας.

Η απάντηση στον εθνομηδενισμό δεν είναι η ακατάσχετη και άχρωμη πατριδοκαπηλία έστω κι αν κακότεχνα επιχειρείται να της προσδώσουν καιροσκοπικά το ονοματεπώνυμο του «εθνικού παρεμβατισμού», με αφυδατωμένο – ως προς την ουσία - περιεχόμενο και με ολοφάνερες δημοκοπικές επιδιώξεις.

Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ εθνικός παρεμβατισμός, είναι…
Μέρος μιας τακτικής,
Κομμάτι μιας συνολικότερης πολιτικής στάσης,
Ενταγμένος μέσα σε γενικότερες επεξεργασίες πολιτικές, με τρόπο που δεν θα είναι ιδεολογικά αποχρωματισμένος, που δεν θα είναι ετεροκαθοριζόμενη ως πρακτική, αλλά αρμονικά συνδυασμένη με μια καθολικότερη πολιτική πρόταση με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, με όραμα, με σαφείς πολιτικές και κοινωνικές στοχεύσεις.

Για τον ΛΑ.Ο.Σ ποτέ δεν ήταν, και ποτέ δε θα μπορέσει να είναι κάτι ανάλογο.
Είναι απλώς μια απέλπιδα προσπάθεια καιροσκοπικού κουκουλώματος του διαττοντισμού του.

Κι αυτή η λαθροχειρία που επιχειρήθηκε είναι και η αρχή του τέλους του οσονούπω…