20/12/08

Οι "επενδυτές" και οι "αγορές" ακονίζουν τις μασέλες τους.


ΤΟ ΕΥΡΩ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ = ΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΠΕΦΤΕΙ
Ο ΝΕΟ-ΦΕΟΥΔΑΛΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΙΤΩΝ ΕΡΧΕΤΑΙ


Δημ. Καραμήτσας

http://dialogoskoinonia.wordpress.com/


Εχω γράψει για τον κόσμο των οικονομικών αξιών και την πορεία προς το νεο-φεουδαλισμό.
Η υπεράσπιση του χρήματος από αυτούς που το κατέχουν συνεχίζεται. Το Ευρώ ανεβαίνει κάθετα και το χρηματιστήριο πέφτει.
Ποιοί κατέχουν και χειρίζονται το χρήμα ; Οι κολλυβιστές, οι τραπεζίτες … .
Εάν εξέδιδαν νέο χρήμα για να ενισχύσουν την παραγωγική, την πραγματική οικονομία, τότε το χρήμα τους θα κατείχε ένα μικρότερο ποσοστό του πλανήτη.
Πράττουν όμως τα αντίθετα, υπερασπίζονται και ενισχύουν το χρήμα τους, το ενισχύουν ως αξία, για να παραμείνει και να μεγαλώσει το ποσοστό του πλανήτη που κατέχουν. Μεγάλη η αξία του βαμβακοχάρτου, από το οποίο κατασκευάζονται τα χρήματα …, τόσο μεγάλη αξία που μπορεί να καεί από ένα σπίρτο … (αυτή είναι η ειρωνεία και ο γρίφος μου).
Σε λίγο, με το πολύτιμο χρήμα τους θα μπορούν να αγοράσουν ένα ακόμα κομμάτι του πλανήτη, ίσως το κρισιμότερο: την πραγματική οικονομία, τις εισηγμένες στα χρηματιστήρια και μη, παραγωγικές εταιρείες, αλλά και την αγροτική παραγωγή, την ίδια την γη, έναντι πινακίου όχι φακής (αυτή έχει μια χρηστική αξία), αλλά υπερτιμημένου βαμβακόχαρτου. Μετά, αφού ο πλανήτης θα έχει αλλάξει εντελώς αφεντικά και αφού οι λαοί θα πεινούν από την ύφεση (που πάλι η «αξϊα» χρήμα προκαλεί) τα αφεντικά θα αποφασίσουν : ξαναρίχνω χρήμα τώρα που κατέχω τον κόσμο για να κινηθεί η παραγωγή και η κατανάλωση ή οδεύω προς το νεο-φεουδαλισμό;
Στην πραγματικότητα, αυτό που πάντα ονειρεύονταν οι μεγαλοαστοί καπιταλιστές δεν ήταν να φέρουν ένα κόσμο ισότητας, συλλογικής ευημερίας και δημοκρατίας, αλλά να υποκαταστήσουν οι ίδιοι τους αριστοκράτες, να κατοικούν αυτοί στους πύργους τους, να τρώνε με χρυσά κουτάλια σε χρυσοποίκιλτα πορσελάνινα σερβίτσια, τα λουκούλεια γεύματα που θα τους παρασκευάζουν τα δουλικά τους.
Αλλωστε η Ευρώπη και όλος ο «Δυτικός κόσμος» έχει μακρά παράδοση στην αριστοκρατία και τον φεοδαλισμό, τον έχει εφεύρει !!!.
Οι λαοί του πλανήτη οφείλουν να γκρεμίσουν συθέμελα το σύστημα, όχι μόνο των υπεραξιών, αλλά και των ίδιων των αξιών. Να γράψουν στα παλαιότερα των υποδημάτων τους κάθε οικονομική αξία και να αποκαταστήσουν την άμεση σχέση αγαθού – ανάλωσης, προετοιμάζοντας την ελευθερία τους από κάθε αξιακή σκλαβιά και κάθε κάτοχό της.


Δεν υπάρχουν σχόλια: