24/12/08

Υπάρχει συμφωνία Κάρατζιτς-Χόλμπρούκ.

ΜΙΑ ΕΙΔΗΣΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΒΡΕΙΤΕ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΗ ΑΛΛΟΥ, ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΜΕΤΑΔΟΘΗΚΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟ ΜΕΣΟ! (ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ;)
http://www.styx.gr/

UN judges: Karadzic has no legal immunityThe Associated Press - December 18, 2008

Χάγη.- Το Ποινικό Δικαστήριο για την Γιουγκοσλαβία (ΣΣ στυξ: Που επέβαλαν οι νικητές ΗΠΑ και ΝΑΤΟ), αποφάνθηκε στις 18 Δεκεμβρίου 2008, πως είναι άκυρη η «συμφωνία», που είχε κάνει ο τότε διαπραγματευτής των ΗΠΑ Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ με τον Ράντοβαν Κάρατζιτς. Συνεπώς τίποτε δεν θα εμποδίσει τον πρώην ηγέτης των Σερβοβοσνίων να δικαστεί από το ποινικό αυτό δικαστήριο. Η απόφαση που δημοσιοποιήθηκε την περασμένη Πέμπτη, αναφέρει πως «οι δικαστές έκριναν ότι η αυτή η συμφωνία είναι άκυρη βάσει του διεθνούς νόμου». Η απόφαση «επιβεβαιώνει τη θέση μας» δήλωσε η εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής Όλγα Καβράν.

Για το τηλεγράφημα του Ασοσιέιτεντ Πρες, θεωρήθηκε πως «υπέρ του Κάρατζιτς» ήταν η απόφαση που αναφέρει ότι η κατηγορούσα αρχή θα πρέπει να παραδώσει όποια αντίγραφα της συμφωνίας, σημειώσεις ή ηχογραφημένα στιγμιότυπα, που υπάρχουν από τις συναντήσεις του Χόλμπρουκ στο Βελιγράδι στις 18-19 Ιουλίου 1996.

Ο Κάρατζιτς έχει υποστηρίξει πως η συμφωνία για ασυλία, είχε επιτευχθεί σε εκείνες τις συναντήσεις. Η Καβράν είπε ακόμα πως η κατηγορούσα αρχή δεν πρόκειται να εφεσιβάλει την απόφαση αυτή. Αλλά απέφυγε να απαντήσει στην ερώτηση αν υπάρχουν τα ντοκουμέντα που αναφέρονται στην απόφαση του Ποινικού Δικαστηρίου
. Η κατηγορούσα αρχή έχει ήδη παραδώσει στον Κάρατζιτς ένα αντίγραφο της συμφωνίας της 18ης Ιουλίου 1996, στο οποίο αναφέρεται πως ο Κάρατζιτς θα παραιτηθεί από την ηγεσία των Σερβοβόσνιων. Ένα έγγραφο που ουδέποτε είδε το φως της δημοσιότητας. Αυτά αναφέρονται στο τηλεγράφημα του Ασοσιέιτεντ Πρες, που κρίθηκε «ασήμαντο» να δει το φως της δημοσιότητας από τους υπάκουους αυλοκόλακες της Παγκόσμιας Τάξης.

Αρκεί που ο Κάρατζιτς έπεσε στα χέρια της «δικαιοσύνης των νικητών». Τι, να ψάχνουμε τώρα πια στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας; Εξάλλου την Ιστορία την γράφουν πάντα οι νικητές.
(Κ. Μπετινάκης)
-------------------------------------------------------------------------------------------
Απογοητευμένος από το γεγονός ότι η Σερβία δεν έχει σημειώσει πρόοδο στην πορεία της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.), κατά τη διάρκεια της γαλλικής προεδρίας της Ένωσης, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, κ. Μπερνάρ Κουσνέρ.
«Η θέση της Σερβίας είναι στην Ευρώπη, ως μέλος της Ε.Ε. Το επαναλάβαμε αυτό πολλές φορές κατά τη διάρκεια της προεδρίας μας. Αλλά, η ένταξη της Σερβίας στην Ε.Ε. εναπόκειται κυρίως στην ίδια τη Σερβία. Είμαστε απογοητευμένοι από το γεγονός ότι δεν έχει σημειωθεί καμία πρόοδος προς την κατεύθυνση αυτή κατά τη διάρκεια της δικής μας προεδρίας», δήλωσε ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας στη «Βέτσερνιε Νόβοστι».
Ο κ. Κουσνέρ τόνισε, επίσης, ότι η χώρα του θα κάνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να πείσει όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε. να στηρίξουν το «ξεπάγωμα» της συμφωνίας.
Ερωτηθείς εάν η αναγνώριση του Κοσόβου θα τεθεί ως προϋπόθεση στη Σερβία για την ένταξή της στην Ε.Ε., ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών απάντησε ότι οι προϋποθέσεις είναι οι ίδιες για όλες τις χώρες που επιθυμούν να εισέλθουν στην «ευρωπαϊκή οικογένεια».

1 σχόλιο:

HMIAIMOS είπε...

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΜΕ ΥΓΕΙΑ, ΕΙΡΗΝΗ, ΚΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΧΑΡΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥ ΣΑΣ.