29/12/08

360+2 οι νεκροί 1700 οι τραυματίες.

Ο αριθμός των νεκρών ,από τις τρεις ημέρες των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών εναντίον της Λωρίδας της Γάζας ανέρχεται στους 360, σύμφωνα με στοιχεία από νοσοκομειακές πηγές. Οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 1700, όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής των υπηρεσιών άμεσης βοήθειας στη Γάζα, Μουαουία Χασανίγε .Πέντε Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σε αυτοκίνητο στη Λωρίδα της Γάζας, που δέχτηκε αεροπορική επίθεση από τους Ισραηλινούς, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές.Το αυτοκίνητο μετέφερε φιάλες υγραερίου.
Στόχος της ισραηλινής επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας είναι να πέσει το καθεστώς της ισλαμιστικής οργάνωσης της Χαμάς, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της ισραηλινής κυβέρνησης Χάιμ Ραμόν μιλώντας στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο «10».
Oι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας για τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στην Γάζα έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ ξεκινησαν στις 4 το απόγευμα ,με διαδήλωση έξω από την πρεσβεία του Ισραήλ που οργάνωσαν από τη Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο. η Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδας, η Ελληνο-παλαιστινιακή Φιλία, καθώς και παλαιστινιακές και αραβικές οργανώσεις. Η συγκέντρωση σημαδεύτηκε από επεισόδια που ξεκίνησαν όταν κάποιοι επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να κατεβάσουν την ισραηλινή σημαία από τον ιστό της. Τελικά, κατάφεραν να σκίσουν τη σημαία, αλλά ακολούθησε καταδίωξή τους από δυνάμεις των ΜΑΤ και συνελήφθησαν τρία άτομα αραβικής καταγωγής.
Στο κείμενο που μοίρασαν οι παλαιστινιακές οργανώσεις της Ελλάδας ζητούν μεταξύ άλλων «να σταματήσουν άμεσα τα εγκλήματα εθνοκάθαρσης του Ισραήλ στη Γάζα, να αρθεί ο αποκλεισμός της Γάζας και να τερματισθεί η σιωνιστική κατοχή στην Παλαιστίνη».
Το ΚΚΕ Πραγματοποίησε συγκέντρωση στο Πολεμικό Μουσείο και πορεία στις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ με επικεφαλής της πορείας η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.Ανάλογη συγκέντρωση εκάνε και ο ΣΥΡΙΖΑ στις 6:30 μπροστά στην πρεσβεία του Ισραήλ .
Τηλεφωνική επικοινωνία με τον γγ του Αραβικού Συνδέσμου είχε τη Δευτέρα η υπουργός Εξωτερικών, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Αιγύπτιος διπλωμάτης Αμρ Μουσά συμφώνησαν ότι είναι ανάγκη να τερματιστεί άμεσα η βία στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Πρωτοβουλίες από πλευράς ΕΕ για άμεση κατάπαυση του πυρός ζητά το ΠΑΣΟΚ. Ο βουλευτής Ανδρέας Λοβέρδος σημείωσε ότι προέχει η αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, η οποία θα φτάσει εκεί που πραγματικά υπάρχει ανάγκη.

H γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα συναντήθηκε με τον επικεφαλής της Παλαιστινιακής Αντιπροσωπείας στην Αθήνα, Αμπού Γκαζάλα. Σε δηλώσεις της, ζήτησε καθαρές καθαρές τοποθετήσεις, χωρίς μισόλογα, για την αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό.

«Να μπει στο τραπέζι η επίλυση του Παλαιστινιακού, ενός προβλήματος που εκκρεμεί 60 χρόνια, για τη δημιουργία ανεξάρτητου Παλαιστινιακού κράτους, κανονικού κράτους και όχι μισοκράτους, όπως σκέφτονται οι ΗΠΑ και άλλοι. Ενός κράτους που θα είναι στα εδάφη του 1967 και θα έχει πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ» τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 19η Μαρτίου στην Ιστορία

Η 19η Μαρτίου είναι η 79η ημέρα του  δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Απομένουν 287 μέρες μέχρι το τέλος του έτους. 1205. Έγινε ...