19/12/08

Αυτοί απλώς... απολύουν .

Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ
Του Δημήτρη Τσαλαπάτη

ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ (ακόμη) να... καταργήσουν την ανεργία κόβοντας το μεροκάματο του κόσμου στη μέση, με την πρόταση για εβδομάδα εργασίας δυόμισι ημερών.
Δεν τους έκατσε και προχθές στο Ευρωκοινοβούλιο το καινούργιο ωράριο- λάστιχο, μια που δεν βρέθηκαν ευρωβουλευτές και κόμματα να κάνουν χαρακίρι.
Έτσι μέσα στην αναταραχή, εδώ στα δικά μας, λανσάρουν τη δοκιμασμένη τους συνταγή, που μέχρι στιγμής ξέρουν ότι πουλάει.
Πάνε πάλι να κάνουν τη θάλασσα γιαούρτι κι ό,τι βγάλουν.
Άλλωστε η παραγωγή έχει γίνει light, όλο και περισσότεροι βιομήχανοι μένουν μόνο στα χαρτιά και το παιχνίδι το κάνουν οι τράπεζες, που έχουν πάρει στα χέρια τους και το τελευταίο πακέτο.
Μέσα στη γενική αναταραχή λοιπόν, με τη νέα γενιά, τους γονείς, τους δασκάλους (και όχι μόνο) στους δρόμους, βγαίνουν και αυτοί ανοιχτά και ρίχνουν στο πλήθος την κουβέντα τους, κάτι σαν το νέο κόμμα.
Βιομήχανοι είναι, πάνε για την καινούργια επένδυση, αφού την κάνουν χωρίς ρίσκο. Συμφωνούν έτσι με κάθε διαμαρτυρία και δείχνουν (αν δεν δίνουν) τη μέχρι τώρα κυβέρνησή τους. Κάνουν όμως πως ξεχνούν έστω και τα τελευταία δικά τους:
● Στις δήθεν μεταρρυθμίσεις το κοστούμι είναι στα μέτρα τους.
● Στις ιδιωτικοποιήσεις αυτοί είναι που παίρνουν ό,τι έχει απομείνει στο Δημόσιο.
● Στις ΣΔΙΤ (συγχρηματοδοτήσεις) αυτοί βάζουν κατιτί και τα παίρνουν όλα σε δρόμους, έργα και τα ρέστα.
● Στην ανεργία που καλπάζει αυτοί απλώς... απολύουν τον κόσμο. Και όλα αυτά για την ανάπτυξη, τη νέα γενιά και το αύριο, ρε...

ΥΓ: που λέει και η Πατουλίδου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...