18/12/08

Νέα «οικολογική» δημοσκόπηση με «καπέλο»,

Η έρευνα για την «ΑΥΓΗ» και την TVXS του κ. «SorosKouloglou» & CIA στηρίζει τον βιασμό της Αθήνας, και βάζει καπέλο 3.3% στον ΣΥΡΙΖΑ.


Σπύρος Χατζάρας



Έκαναν έρευνα, για να μάθουν, τι ανταπόκριση είχε το σενάριο και η στρατηγική του « επιτελείου» που οργάνωσε την Αθηναϊκή 11η Σεπτεμβρίου.
Στην τηλεφωνική έρευνα που πραγματοποίησε, η VPRC , στο χρονικό διάστημα 11, 12, 15 και 16 Δεκεμβρίου 2008 , στο σύνολο της χώρας, συμπεριλαμβανομένων των νήσων Αιγαίου και Ιονίου, με τυχαίο δείγμα αριθμών τηλεφώνων 1.006 ατόμων, που σταθμίστηκε εκ των υστέρων ως προς την ηλικία των ερωτώμενων, για την «ΑΥΓΗ» και την ¨ «Διαδικτυακή Τηλεόραση «TV ΧΩΡΙΣ ΣΥΝΟΡΑ» του κ. «SorosKouloglou» & CIA, εκτός από ισχυρή στήριξη στον ΣΥΡΙΖΑ και τους «οικολόγους» ,διαπίστωσε χάσμα γενεών και σημαντική επιτυχία της προπαγάνδας των εργολάβων- καναλαρχών .

Ιδιαίτερη σημασία έχει το πως οι διαφορετικές ηλικιακές ομάδες κρίνουν στην έρευνα τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου και τα γεγονότα (το επικοινωνιακό πραξικόπημα δηλαδή) που ακολούθησαν.

Η ερώτηση για τον θάνατο του 15χρονου ήταν: «Ποια είναι η γνώμη που έχετε σχηματίσει για τον θάνατο του μαθητή το προηγούμενο Σάββατο στα Εξάρχεια. Πιστεύεται ότι πρόκειται για δολοφονία του νεαρού μαθητή από τον αστυνομικό ή πιστεύετε ότι ήταν ατύχημα που συνέβη όταν έξοστρακίστηκε η σφαίρα του αστυνομικού;»

Στην ερώτηση αν πρόκειται για δολοφονία το 55% του συνολικού πληθυσμού απαντά καταφατικά, ενώ το ένα τέταρτο πιστεύει ότι επρόκειτο για ατύχημα, και το 21% δεν έχει γνώμη. Όμως στις ηλικίες 18-24 ετών το ποσοστό αυτών που υποστηρίζουν την εκδοχή της δολοφονίας απογειώνεται στο 77%. Ελάχιστοι από τους νέους (μόνο το 8%) δεν έχουν άποψη για το ίδιο θέμα.

Αν πάρουμε υπόψη μας, τις συντονισμένες «κραυγές» εφημερίδων και καναλιών στο σύνολό τους, για τη «δολοφονία», τότε είναι μεγάλη επιτυχία όσον αντιδρούμε ότι μόνο το 74-77% των παιδιών, έχουν «μασήσει».

Για την πυρπόληση της Αθήνας, από τα «τάγματα εφόδου» το 58% την θεωρεί αδικαιολόγητη. Το 39% όμως την θεωρεί δικαιολογημένη. (Το 16% πλήρως δικαιολογημένη). Το 54% των νέων 18-24 ετών τα θεωρεί δικαιολογημένα τα βίαια επεισόδια , και το 40% των ψηφοφόρων του ΠΑ.ΣΟ.Κ.;;;

Στο σύνολο του πληθυσμού το 48% πιστεύει ότι η αθηναϊκή 11η Σεπτεμβρίου ήταν κοινωνική εξέγερση. ( αφού έτσι έλεγαν τα κανάλια). Σε αυτούς περιλαμβάνεται και το 61% των ψηφοφόρων του ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Το 40% πιστεύει ότι είναι αποτέλεσμα της δράσης ακραίων ομάδων. Όμως στις ηλικίες 18-24 η εκδοχή της εξέγερσης υιοθετείται από το 60%.

Η έρευνα της VPRC, διαπίστωσε επομένως την επιτυχία στη νέα γενιά, της εκστρατείας «διαφώτισης» των εργολάβων- καναλαρχών

Οι επιθέσεις κατά των αστυνομικών τμημάτων υποστηρίζονται από τους μισούς οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ και το 23% των οπαδών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ενα ιδιαίτερα σημαντικό ποσοστό(34% )των νέων, ηλικίας 18-24 εγκρίνει και τις επιθέσεις και περικυκλώσεις των αστυνομικών τμημάτων. Ανάλογη είναι η εικόνα που προκύπτει από άλλες ερωτήσεις της έρευνας για τις καταλήψεις κτιρίων και δρόμων. Πέρα από το χάσμα ανάμεσα στους νέους 18-24 και τους μεγαλύτερους, το δεύτερο μεγάλο θέμα που αναδεικνύουν τα ευρήματα είναι το κοινωνικό χάσμα που διαμορφώνεται στην Ελλάδα, όπως αποτυπώνεται στις ερωτήσεις για τις καταστροφές τραπεζών. Αν και η μεγάλη πλειοφηφία σίγουρα ή μάλλον δεν τις εγκρίνει (83%) ένα αξιοσημείωτο ποσοστό έχει αντίθετη γνώμη.

«Το 10% του πληθυσμού που «σίγουρα εγκρίνει» τη καταστροφή τραπεζών αντιστοιχεί τουλάχιστον σε 1 εκατομύριο Ελληνες και μαζί με το 4% που μάλλον τις εγκρίνει φτάνουμε περίπου στο ενάμιση εκατομύριο!!. Εδω μάλιστα δεν παρατηρείται χάσμα γενεών, αλλά αξιοσημείωτη ομοιομορφία σε όλες σχεδόν τις ηλικιακές ομάδες » λένε τα συμπεράσματα της έρευνας.

Από τις ερωτήσεις μπορούμε να κατανοήσουμε το σενάριο του πραξικοπήματος. Οι εμπρησμοί των 16 υποκαταστημάτων τραπεζών, έγιναν για να προσελκυστούν οι φτωχοί, το κοινωνικό κίνημα που έχει αντιληφθεί τον πολιτικό ρόλο των τραπεζών, στο πλευρό του πραξικοπήματος. Αυτό το 14% προστίθεται και βγαίνει το 39% που υποστηρίζει την πυρπόληση της Αθήνας.

Το ερωτηματολόγιο, της έρευνας, έχει ιδιαίτερη σημασία. Ρωτούν για τις επιθέσεις στα αστυνομικά τμήματα, για να δουν «πόσο έπιασε» το σενάριο, και η στρατηγική του «επιτελείου». Το ίδιο και με το ερώτημα για τις τράπεζες, τις καταλήψεις κ.λπ.
Τώρα που ξέρουν ότι κάτι έπιασαν θα συνεχίσουν.

H VPRC είναι η εταιρεία που συνεργάζεται με το συγκρότημα των Οικολο-Αλαφούζων, και εδώ και μήνες, εξαντλεί στις έρευνες της, το στατιστικό σφάλμα υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ και των Οικολόγων, για να «εμπνεύσει» στην Κοινή Γνώμη, σύμφωνα με τις επιθυμίες του πελάτη, την ψήφο προς τους «Οικολόγους- Πράσινους», των οποίων την ηγεσία και το πρόγραμμα αγνοεί το 99,9% των Ελλήνων πολιτών , και την κυβέρνηση συνεργασίας, των «εκσυγχρονιστών» του Πασοκ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η VPRC διαπιστώνει ότι τον ΣΥΡΙΖΑ θα ψήφιζε το 12%, και υποστηρίζει ότι το στατιστικό λάθος γι' αυτό το συμπέρασμα είναι( +/-) 2.1%. Δηλαδή το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ κυμαίνεται από 11.75%-12.25%. Στην πραγματικότητα αυτό που βρήκε η έρευνα ήταν 8.73% (+/- 3%). Δηλαδή , 8.47%-9%, όπως βρίσκουν δηλαδή τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ όλες οι άλλες εταιρείες. Και αυτό όμως το εύρημα είναι πολύ περίεργο, διότι ο ΣΥΡΙΖΑ συσπειρώνει μόνο το 58% της κομματικής του βάσης.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον σύμφωνα με την έρευνα παρουσιάζει η ηλικιακή σύνθεση των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ και των Οικολόγων-Πράσινων. Στις ηλικίες 18-24 ετών, η εκλογική υποστήριξη προς τον ΣΥΡΙΖΑ φθάνει στο 19% και προς τους Οικολόγους-Πράσινους στο 10%. Αντίθετα στις ηλικίες πάνω από 65 τα ποσοστά και των δύο κομμάτων είναι πολύ κάτω από τον μέσο όρο τους( 3.5% και 2% αντιστοίχως).
Οι «προστατευόμενοι» των Αλαφούζων «Οικολόγοι» εμφανίζονται με 4.5%, (ούτε ο Χριστός θα τα καταφέρουμε τόσο καλά). Ενώ στην πραγματικότητα βρήκαν 2,81- 2.9%.
Τα συμπεράσματα της έρευνας έτσι όπως έχουν παρατηρηθεί δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία. Διαπιστώνουν και στην VPRC ότι η Ν.Δ. χάνει προς όλες τις κατευθύνσεις., ότι μόνο το 43% αυτών που την ψήφισαν στις προηγούμενες εκλογές ψηφίζουν ξανά ΝΔ. Και ότι το 25% των ψηφοφόρων της τάσσονται αυτή τη στιγμή υπέρ του λευκού-άκυρου ή της αποχής.
Αυτό που είπαν μόνον στον κ. Αλαφούζο και την Αυγή είναι ότι το ΠΑ.ΣΟ.Κ. κινείται μεταξύ 39-40% και θα σχημάτιζε αυτοδύναμη κυβέρνηση εάν είχαμε τώρα εκλογές.


Τεράστια επιτυχία της VPRC. Άντε και στα νέα του ψαροντούφεκου!

Αγαπημένη VPRC, πράγματι δικαίωσες όλους αυτούς που πίστευαν σε σένα. Κατάφερες να πουλήσεις μέχρι και στην "Αυγή". Την εφημερίδα που φεσώνει τους δημοσιογράφους, εσύ την κατάφερες να στα χώσει για να της κάνεις δημοσκόπηση! Μιλάμε για θρίαμβο. Μετά από αυτή την υπέρβαση, σου εύχομαι ολόψυχα και στην Α1, με ποσοστό του ΛΑΟΣ κοντά στο 19,5%. Στην Ελεύθερη Ώρα, όπου θα δώσεις στην "Βασιλοχουντική συμμαχία" το οριακό 4,2% με είσοδο στην 12κομματική βουλή. Και βέβαια στο επίσημο περιοδικό των πρασίνων, το "πράσινο άλογο", όπου πλέον η χώρα θα σωθεί από την ακυβερνησία με πρωθυπουργό τον Τρεμόπουλο που θα αγγίξει το 53%.Δε μου λες βρε VPRC, επειδή έχω και κάτι άκρες στην εφημερίδα "Ζαρουχλαίικα", μήπως μπορείς να μας κάνεις μια φιλική τιμή (τύπου Αυγής) για να βγάλουμε μια δημοσκόπηση για τον καταλληλότερο δήμαρχο Κάτω Αχαγιάς;
www.olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: