31/12/08

Το βρόμικο παιχνίδι του Ισραήλ και των ηγετών μας (Κωστας Μπετινάκης)

Ωρα 10.46/Τα Νεότερα. «Άμεση εκεχειρία ζήτησε το Κουαρτέτο για τη Μέση Ανατολή, (ΗΠΑ, ΕΕ, Ρωσία και ΟΗΕ)» Μη ρεαλιστική ,η γαλλική πρόταση για 48ωρη εκεχειρία, τόνισε ο εκπρόσωπος του ισραηλινού υπουργείου Εξωτερικών, Γιγκάλ Πάλμορ. Η πρόταση αυτή δεν προσφέρει κανενός είδους εγγύηση ότι η Χαμάς θα σταματήσει τις επιθέσεις με πυραύλους και το λαθρεμπόριο (όπλων)», «Δεν είναι ρεαλιστικό να περιμένει κανείς από το Ισραήλ να προχωρήσει μονομερώς σε εκεχειρία, χωρίς κανένα μηχανισμό που να αναγκάζει την Χαμάς να σταματήσει τις επιθέσεις και την τρομοκρατία», πρόσθεσε. Άλλος ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε πως «η Γαλλία μπορεί να τροποποιήσει το σχέδιο της» Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών, Μπερνάρ Κουσνέρ, δήλωσε πως είναι πιθανή μια επίσκεψη του Γάλλου προέδρου, Νικολά Σαρκοζί, την επόμενη εβδομάδα στο Ισραήλ..
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Το Aljazeera μετέδωσε στις 12.30 ξημερώματα παραμονής Πρωτοχρονιάς, πως ως εκείνη τη στιγμή οι νεκροί από το ασταμάτητο σφυροκόπημα των ισραηλινών μαχητικών στην Γάζα, ξεπερνούσαν τους 392. Ο ΟΗΕ ανακοίνωνε επίσημα, ότι 62 από τους νεκρούς στη Γάζα ήταν γυναίκες και παιδιά. Οι Ισραηλινοί νεκροί από τις ρουκέτες της Χαμάς έφτασαν τους 4.


Για πόσο ακόμα θα δολοφονούν ατιμωρητί
και θα κοροϊδεύουν κάθε διεθνή θεσμό οι Ισραηλινοί;

http://www.styx.gr/

Το αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι οι Παλαιστίνιοι βρίσκονται υπό κατοχήν κι έχουν το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού, επιβεβαιώνεται από τον Χάρτη του ΟΗΕ, την Διακήρυξη των Αρχών του Διεθνούς Δικαίου και το «Άρθρο 1» του διεθνούς «Συμβουλίου Οικονομικών, Κοινωνικών και Πολιτιστικών Δικαιωμάτων όσο και των Αρχών των Πολιτικών δικαιωμάτων.

Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού των Παλαιστίνιων αποφασίστηκε από τη Διεθνή Κοινότητα με την Απόφαση 181 της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, της 29ης Νοεμβρίου 1947 αλλά και πιο πρόσφατα με απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου (ICJ), με αφορμή την προσφυγή εναντίον της κατασκευής του ισραηλινού Τείχους τους Αίσχους (αλήθεια πόσοι το λένε έτσι;) παράγραφος 118 !

Για μια ακόμα φορά το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ δεν μπόρεσε να επιβάλει την άμεση κατάπαυση του πυρός από τους Ισραηλινούς, χάρη στην επέμβαση των ΗΠΑ. Η Ουάσιγκτον, γιγα μια ακόμα φορά χρησιμοποίησε το δικαίωμα της αρνησικυρίας.

«Οι ηγέτες μας, ψεύδονται, οι Παλαιστίνιοι σφαγιάζονται και τα μαθήματα της Ιστορίας αγνοούνται» γράφει ο Ρόμπερτ Φισκ.

Οι αμερικανικής κατάσκευής ρουκέτες μπορεί να σκοτώνουν Παλαιστίνιους, αλλά ο πραγματικός στόχος της ισραηλινής σφαγής, είναι η ψήφος του Ισραηλινού ψηφοφόρου. Παλαιστινιακό αίμα, για μερικές έδρες στο Κνέσετ. Αυτό φαίνεται κι από το σκληρό προσωπείο με το οποίο εμφανίζεται η νεοφανατική φιλόδοξη Ισραηλινή υπουργός Εξωτερικών, όταν υπεραμύνεται «της ασφάλειας των ισραηλινών πόλεων», στα τηλεοπτικά δίκτυα που της ζητούν να σχολιάσει τον αριθμό των Παλαιστίνιων αμάχων που σκοτώνονται από τους Ισραηλινούς βομβαρδισμούς. Έχει άκόρεστη επιθυμία να γίνει πρωθυπουργός. Και απαντά με τον αιμοσταγή αυτό τρόπο στον κύριο αντίπαλό της, ακροδεξιό Μπίμπι Νετανιάου, που κερδίζει πόντους (ποσοστά στις δημοσκοπήσεις) κατηγορώντας την ισραηλινή κυβέρνηση για «χαλαρή στάση απέναντι στη Χαμάς».

Ποιος όμως ευθύνεται που η Χαμάς έγινε δημοφιλής και πήρε την πλειοψηφία στις εκλογές στα Παλαιστινιακά εδάφη; Η αδιάλλακτη στάση των Ισραηλινών, που δεν αποδέχονται την ίδρυση Παλαιστινιακού κράτους, ποδοπατώντας την απόφαση του ΟΗΕ την ίδια με την οποία δημιουργήθηκε το Ισραηλινό, πριν εξήντα χρόνια. Και η ανοχή των κυβερνητών του "προηγμένου κόσμου".

Οι επιλήσμονες δεν θυμούνται την περίπτωση Αραφάτ. Από «τρομοκράτης», βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης, και κατόπιν, σε κατ΄οίκον περιορισμό από τους κατακτητές της Παλαιστίνης, που πείσθηκαν με διεθνή πίεση να του δώσουν άδεια να πάει να πεθάνει στα ξένα…

Γιατί αποκαλούν στη Δύση την Χαμάς «τρομοκρατική οργάνωση»; Μα επειδή με την ανοχή που δείχνουν τόσες δεκαετίες στην ισραηλινή αυθαιρεσία διογκώνουν τον πόθο για ανεξαρτησία. Ξεχνούμε μήπως πως αποκαλούσαν την ΕΟΚΑ οι Βρετανοί κατακτητές στην κύπρο. ΄Η τις αντιστασιακές ομάδες οι Ναζί κατακτητές στην κατεχόμενη Ευρώπη;

Ξεχνούμε ακόμα ποιος έχει τον έλεγχο του μεγάλου τραπεζικού κεφαλαίου.

Όσο για την σιωπή των αραβικών κρατών –πλην Λιβύης- και την παραπομπή του θέματος στις καλένδες, υπάρχει δικαιολογία. Πρώτον είναι φιλο-ιρανική οργάνωση. Και επειδή οι Αδελφοί Μουσουλμάνοι, η οργάνωση του πολιτικού σιιτικού Ισλάμ (απ’ όπου αντλεί τις ρίζες της η Χαμάς) ευθύνονται, για την σφαγή των Ευελπίδων στην Χάμα της Συρίας (επί Άσαντ πατρός το 1980) και για την δολοφονία του προέδρου της Αιγύπτου Σαντάτ (6-10-81) … αν κάτι σας λένε αυτά.

Όσο οι πύραυλοι της Χαμάς πλήττουν το ισραηλινό έδαφος, αυτό θα σημαίνει ότι για μια ακόμα φορά απέτυχε η φονική ισραηλινή επιχείρηση επειδή είναι δύσκολο να καμφθεί ο πόθος ενός λαού για ανεξαρτησία, Όσο κι αν συνωμοτούν γι΄ αυτό τα απανταχού πανίσχυρα εβραϊκά λόμπι που ελέγχουν τους μεγάλους οικονομικούς οργανισμούς και δεσμεύουν τους υποταγμένους πολιτικούς της Δύσης. Για να απομένουν οι Ιρανοί να φωνάζουν. Μειωμένης όμως επιρροής λόγω της παραπληροφόρησης των δυτικών Μέσων αλλά και με τον κίνδυνο να φάνε αμερικανο-ισραηλινές βόμβες κατακέφαλα.

Περισσεύει η υποκρισία όμως. Πόση ώρα αφιέρωσαν στην είδηση ότι ισραηλινές ακταιωροί παραλίγο να βυθίσουν πλαστικό σκάφος με ιατρικό υλικό που έσπευδε στη Γάζα να βοηθήσει τους σφαγιαζόμενους...
Με ποιο δικαίωμα αποκλείουν την Γάζα και δεν έχει ακουστεί διαμαρτυρία, από την ΕΕ για παράδειγμα. Για παρεμπόδιση του… εμπορίου, ή της ελεύθερης ναυσιπλοΐας.

Κι όμως, θυμάμαι πριν μερικά χρόνια, τι θόρυβος είχε ξεσπάσει επειδή ισραηλινές ακταιωροί είχαν «συλλάβει» πλοίο που κατευθυνόταν με "οπλισμό" στους Παλαιστίνιους.

Ποιος έχει τολμήσει να διαμαρτυρηθεί για τον υπέρογκο εξοπλισμό του Ισραήλ από τις ΗΠΑ; Και τη στιγμή που γίνεται τόσος θόρυβος για τα πυρηνικά στο Ιράν, ποιος μίλησε για τα πυρηνικά του Ισραήλ; Καϋμένε Βανούνου!

----------------------------------------------------------------------------------
Η Χαμάς τους αψηφά , και λέει ότι μπορεί να αντέξει περισσότερο από Ισραήλ καθώς η Λωρίδα της Γάζας σιγοκαίει

του Saud Abu Ramadan και Jonathan Ferziger

31 Δεκ. (Bloomberg) -- Ανάμεσα στα ρημάδια που σιγοκαίνε των Υπουργείων που έχτισαν οι ευρωπαίοι, και κατεδαφίστηκαν από τις αεροπορικές επιδρομές, οι ηγέτες Χαμάς, λένε ότι είναι βέβαιοι για τη δυνατότητά τους να ξεπεράσουν την ισραηλινή στρατιωτική επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας.

«Ο λαός μας είναι πρόθυμος να καταβάλει την τίμημα και να αντισταθεί σε αυτήν την βιαιότητα,» είπε ο εκπρόσωπος της Χαμάς Fawzi Barhoum σε τηλεφωνική συνέντευξη από τη Γάζα. «Το Ισραήλ θα αποδυναμωθεί τελικά, και η δημοτικότητα Hamas θα αυξηθεί .»

Την στιγμή που οι κορυφαίοι ηγέτες της Χαμάς, συμπεριλαμβανομένου του Ismael Haniya, κρύβονται , οι μαχητές της Χαμάς συνέχισαν να σφυροκοπούν το Ισραήλ με ρουκέτες επιδεικνύοντας βελτίωση και στην εμβέλεια αλλά και την ακρίβεια. Χθές το βράδι μία ρουκέτα χτύπησε την πόλη Beersheba, 40 χιλιόμετρα από τη Γάζα. Αυτό ήταν το «βαθύτερο» χτύπημα ως τώρα στο ισραηλινό έδαφος.

Οι αξιωματούχοι της μαχητικής ισλαμικής ομάδας, που επανέλαβαν τις βολές ρουκετών μετά από τη λήξη στις 19 Δεκεμβρίου της εκεχειρίας, πιστεύουν ότι το Ισραήλ φοβάται ότι θα υπάρξουν εκατόμβες θυμάτων εάν εξαπολύσει χερσαίες επιχειρήσεις και αυτό θα προκαλέσει την σκληρή κριτική από άλλες χώρες.

«Το Ισραήλ υπόκειται σε εσωτερικές πιέσεις καθώς επίσης και στη διεθνή κριτική που περιορίζουν τη δυνατότητά του να διεξάγει έναν μακροχρόνιο πόλεμο»,λέει ο Adnan Abu Amer, πολιτικός αναλυτής που διευθύνει την ομάδα έρευνας Al-Yamman στη Γάζα. «Οι άνθρωποι στη Γάζα είναι διαφορετικοί. Είναι φτωχοί, αλλά έχουν συνηθίσει στο βάσανα, και θα διατηρήσουν την αλληλεγγύη τους με τη Χαμάς.»

Άλλοι αναλυτές, εν τούτοις, λένε ότι Χαμάς υπερέβει τον εαυτό της, και δεν θα συνέλθει σύντομα από τους εντονότερους βομβαρδισμούς της Γάζας τα τελευταια 40 χρόνια.. Οι αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ, που προγραμματίστηκαν εδώ και εξι μηνες τουλάχιστον έξι μηνών, έχουν καταστρέψει τη στρατιωτική υποδομή της Χαμάς.
«Νομίζω ότι έκαναν λάθος υπολογισμούς, και έχουν πληγει πολύ άσχημα,»λέει ο Jonathan Fighel , πρώην ισραηλινός στρατιωτικός διοικητής στη Δυτική Όχθη.

Χθες, τέταρτη ημέρα των βομβαρδισμών , ο υπουργός Άμυνας Ehud Barak ορκίστηκε να επεκτείνει τις επιχειρήσεις μέχρι η Χαμάς να πάψει να συνιστά απειλή. Το Ισραήλ εξετάζει ωστόσο τη γαλλική πρόταση για εκεχειρία 48 ωρών, ανώτερος αξιωματούχος του υπουργείου αμύνης.
Τουλάχιστον 392 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί και 1.600 τραυματίστηκαν, από την εναρξη των βομβαρδισμών δεδομένου ότι το Ισραήλ σύμφωνα με το παλαιστινιακό γραφείο έκτακτων ανάγκων στη Γάζα. Τρεις ισραηλινοί πολίτες και ένας στρατιώτης έχουν σκοτωθεί από τις παλαιστινιακές επιθέσεις με ρουκέτες σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό.
«Στο τέλος θα κερδίσουμε επειδή η υποστήριξη για Hamas είναι βασισμένη στην καρδιά κάθε πιστού» λέει ο Ali Arafat, 26, φοιτητής στο ισλαμικό πανεπιστήμιο της Γάζας. Το Ισραήλ βομβάρδισε την πανεπιστημιούπολη στις 28 Δεκεμβρίου.
Ο εκπρόσωπος της Χαμάς Barhoum, παρομοίασε την τωρινή επίθεση με τον πόλεμο του 2006 μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολλαχ στο νότιο Λίβανο.
«Ένας πόλεμος που τα κατέστρεψε όλα στο Λίβανο, δεν πέτυχε την διακοπή της αντίστασης,» είπε. «Αντ' αυτού, η δημοτικότητα και η δύναμή της Χεζμπολλαχ αυξήθηκαν. Το ίδιο πράγμα θα συμβεί και εδώ.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Η 19η Μαρτίου στην Ιστορία

Η 19η Μαρτίου είναι η 79η ημέρα του  δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Απομένουν 287 μέρες μέχρι το τέλος του έτους. 1205. Έγινε ...