28/12/08

Τρόμο και θάνατο σκόρπισαν οι Ισραηλινοί στη Γάζα (Κ. Μπετινάκης)


"Αυτοί οι άνθρωποι ,δεν είναι τίποτε άλλο από αλήτες.. », δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Γκόρντον Τζόντρο από το Τέξας όπου ο πρόεδρος Μπους περνάει στο ράντσο του τις γιορτές.
Ξύπνησε πάλι ο Ναζί μέσα τους
Η Μεχί Φέντελ, μητέρα εφτά παιδιών από την ισραηλινή πόλη Σντερότ ποζάρει χαμογελαστή με το καπελάκι της στην ιστοσελίδα του BBC:
«Επιτέλους, ενάμιση μήνα πριν από τις εκλογές , το Ισραήλ έπρεπε να αναλάβει δράση. Φυσικά και βλέπω ότι αυτό έχει σχέση αλλά είναι ΟΚ. Κάλλιο αργά παρά ποτέ. Αυτό που συνέβη στην Γάζα είναι φανταστικό. Αισθάνομαι όμως άσχημα για εκείνον που σκοτώθηκε στην ισραηλινή πόλη Νετιβότ…». Και καταλήγει πως θα ψηφίσει το κόμμα Λίκουντ του πρώην πρωθυπουργού Μπίμπι Νετανιάου.

Το ΒΒC αισθάνεται την ανάγκη να «ισορροπεί τα πράγματα». Έτσι έχει τις απόψεις κάποιων κατοίκων της Γάζας αλλά και κάποιων Ισραηλινών, προσεκτικά επιλεγμένων ώστε να φαίνεται μια διαστρεβλωμένη άποψη του τι συμβαίνει στην κατεχόμενη Παλαιστίνη.

Το έγκλημα της ισραηλινής κυβέρνησης, είναι διαρκές. Και στηρίζεται σε ναζιστικά πρότυπα : Αντίποινα για έναν 200! Και βλέπουμε… Επειδή οι αεροπορικές επιδρομές στη Γάζα συνεχίζονται…

Επειδή όλοι έχουν επιλεκτική μνήμη, θυμίζω το λόγο που έγιναν οι αεροπορικές επιδρομές αντιποίνων του ΝΑΤΟ επί δύο και μήνες στην Γιουγκοσλαβία. «Ο Μιλόσεβιτς χρησιμοποιούσε υπερβολική βία με βαρέα όπλα, εναντίον των ανταρτών του Ου Τσε Κα στο Κοσσυφοπέδιο».

Τα «αμερικανικής κατασκευής και προελεύσεως» τελειοτάτου τύπου βομβαρδιστικά F-16, (για να θυμηθούμε και την εμπειρία κτηθείσα εν στρατεύματι) που χρησιμοποιούν εναντίον των Παλαιστίνιων οι Ισραηλινοί τι είναι; Έχουμε να κάνουμε με πόλεμο η μήπως με σφαγή; Και οι ναζιστικές θηριωδίες που καταδικάζουν ομοθυμαδόν οι ΗΠΑ και οι Εβραίοι ανά τον κόσμο ξεχάστηκαν; Τους θυμίζει κάτι το Δίστομο , τα Καλάβρυτα, η Κάνδανος;

Τα ισραηλινά μαχητικά βομβάρδιζαν την Γάζα από το πρωί του Σαββάτου ώσπου να σκοτεινιάσει σκορπώντας το θάνατο και τον τρόμο και δημιουργώντας χαοτικές καταστάσεις. Τουλάχιστον 310 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν ανάμεσά τους γυναίκες και παιδιά, κατά την πρώτη αεροπορική επιδρομή των ισραηλινών μαχητικών εναντίον της αποκλεισμένης Γάζας. Οι Ισραηλινοί πύραυλοι έπληξαν και τον προσφυγικό καταυλισμό του Μπουρέιζ και το Αζάνς Φρανς Πρες, μεταδίδει φρικιαστικές φωτογραφίες. Οι τραυματίες ξεπερνούν τους 800. Οι αυτόπτες μάρτυρες υπολογίζουν ότι έπεσαν τουλάχιστον 80 ρουκέτες. Και ο πρώην πρωθυπουργός, (στρατηγός κι αυτός) Εχούντ Μπαράκ, που είναι υπουργός Άμυνας τώρα και προετοιμάζεται για τις εκλογές, είπε πως «η επιχείρηση δεν θα είναι σύντομη». Ισραηλινός στρατιωτικός εκπρόσωπος δήλωσε «Ο στόχος Χαμάς, παραμένει στόχος».
Ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί καθώς υπάρχουν θαμμένοι μέσα στα συντρίμια των βομβαρδισμένων κτιρίων, και επειδή οι αεροπορικές επιδρομές συνεχίζονται.

Το δραματικότερο στοιχείο όμως είναι πως τα νοσοκομεία της περιοχής υποφέρουν είδη από τρομακτικές ελείψεις σε φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης λόγω του 18μηνου ολοκληρωτικού αποκλεισμού που έχουν επιβάλει οι ισραηλινές αρχές.

Λίγη ώρα μετά την πρώτη ισραηλινή αεροπορική επιδρομή, μαχητές από τη Γάζα άρχισαν να εκτοξεύουν αυτοσχέδιες ρουκέτες εναντίον του νότιου Ισραήλ. Ο αγώνας για την ελευθερία είναι πάντοτε άνισος.

Ο Μουσταφά Μπαργκούτι, πρώην υπουργός Πληροφοριών των Παλαιστίνιων δήλωσε: «Δεν πρόκειται για επίθεση εναντίον της Χαμάς. Πρόκειτια για επίθεση εναντίον ολόκληρου του πληθυσμού και της ελεύθερης βούλησης των ανθρώπων στη Γάζα». Και κατηγόρησε το Ισραήλ ότι «διαπράττει εγκλήματα πολέμου».

Η Χαμάς, κέρδισε τον έλεγχο του Παλαιστινιακού Νομοθετικού Συμβουλίου, στις εκλογές που είχαν γίνει τον Ιανουάριο του 2005. Και από τότε αποτελεί πρόφαση για τους Ισραηλινούς και τους Αμερικανούς υποστηρικτές τους, για τον αποκλεισμό της νόμιμης διοίκησης των Παλαιστίνιων από τις πολιτικές επαφές για την επίλυση του προβλήματος. Η Χαμάς απέκτησε τον έλεγχο της Λωρίδας της Γάζας τον Ιούνιο του 2007 μετά από αιματηρές οδομαχίες από τους υποστηρικτές του κινήματος Φατάχ.

Στην αποκλεισμένη Γάζα του ενάμιση εκατομμυρίου, (μια από τις πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές του κόσμου) οι κάτοικοι διαβιώνουν συνθήκες γκέτο Βαρσοβίας.Λιμοκτονούν ενώ δεν υπάρχουν καύσιμα Καθώς υπάρχουν ελλείψεις σε βασικά είδη λόγω του Ισραηλινού αποκλεισμού από στεριά και θάλασσα, που έχει καταδικαστεί από τα κινήματα υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως «συλλογική τιμωρία».

Είναι φανερό ότι εκτός από τις επικείμενες εκλογές στο Ισραήλ, και τα υπολογιζόμενα κέρδη που θα αποφέρει η «σκληρή στάση» των κυβερνώντων απέναντι στο «Χαμαστάν» όπως οι Ισραήλ αποκαλούν την ελεγχόμενη από τη Χαμάς Λωρίδα της Γάζας, υπολόγισαν και τις τελευταίες μέρες του Μπους στην εξουσία. Επειδή το Ισραήλ υπολογίζει μόνο τις ΗΠΑ στον έξω κόσμο. Και οι πολιτικοί των ΗΠΑ ελέγχονται από το πανίσχυρο εβραϊκό λόμπι.

Αλλά εκείνοι που θυμούνται την Ιστορία μόνο για τις κινηματογραφικές τους παραγωγές (για να βγάλουν χρήμα ταυτόχρονα με την άσκηση προπαγάνδας) –ίδε και το HISTORY CHANEL- φυσικό θεωρούν να αναγνωρίζουν κράτη με ονόματα καπηλείας (όπως της πΓΔΜ) ή να δίνουν υπόσταση «για ιστορικούς λόγους» στο κράτος του Ισραήλ επιτρέποντας την εποικιστική πολιτική του, παραπέμποντας στις καλένδες –εξήντα χρόνια τώρα- την αναγνώριση της κρατικής υπόστασης των γηγενών Παλαιστίνιων. Κρίμα ρε Μπους, που ξεστόμισες πως «όνειρό σου είναι η δημιουργία Παλαιστινιακού κράτους». Δεν πειράζει, θα το φτιάξει ο Ομπάμα μετά από εμπεριστατωμένη εισήγηση του προσωπάρχη του
Ραχμ (Ραχαμίν) Ισραέλ Εμανουέλ (Auerbach).

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οταν οι τρελλαμενοι της χαμας εριχναν ρουκετες και ολμους τι περιμενε οτι θα εκανε καθε κρατος για να προστατευσει τους πολιτες του (εκτος του Ελληνικού ΦΥΣΙΚΑ)τα υπολοιπα ειναι προπαγανδα απο οπου και αν προερχονται ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΘΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΣΗ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ τιποτα αλλο