29/12/08

310+1 νεκροί για τον όμηρο λοχία;


Στη διάρκεια της νύχτας ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν το Ισλαμικό Πανεπιστήμιο της Γάζας και το υπουργείο Εσωτερικών της Χαμάς.
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πρεσβεία του Ισραήλ
ΔΕΥΤΕΡΑ
29 - 12 - 2008
ώρα 15.00΄
--------------------------
«Το Ισραήλ αναμένει την κατανόηση της διεθνούς κοινότητας .
Στις επιχειρήσεις του το Ισραήλ ,
θα συνεχίσει να παίρνει μέτρα για να αποτραπεί μία ανθρωπιστική κρίση
και να αποφύγει απώλειες
μεταξύ των αμάχων».
Από την ανακοίνωση της ισραηλινής πρεσβείας στην Αθήνα 28-12-08
----------------------
Στη διάρκεια της νύχτας ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν το Ισλαμικό Πανεπιστήμιο της Γάζας και το υπουργείο Εσωτερικών της Χαμάς.
Οι ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας έχουν προκαλέσει το θάνατο 310 ανθρώπων, ενώ οι τραυματίες φτάνουν τους 1.420, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό που ανακοίνωσε ο επικεφαλής της υπηρεσίας Άμεσης Βοήθειας στα Παλαιστινιακά Εδάφη Μουαουία Χασανέιν.
Τα περισσότερα θύματα είναι μέλη της Χαμάς, όμως υπάρχουν και πολίτες, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, διευκρίνισε ο ίδιος.
Η Πρεσβεία του Ισραήλ στην Αθήνα εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Το Ισραήλ αποχώρησε από την Λωρίδα της Γάζας το 2005 προκειμένου να ανοίξει μία νέα προοπτική ειρήνης στην περιοχή. Όμως από τότε οι πολίτες του δέχονται καθημερινά επιθέσεις με ρουκέτες της Χαμάς.

Μόνο αυτή την εβδομάδα εκτοξεύθηκαν από την Γάζα εκατοντάδες ρουκέτες εναντίον Ισραηλινών πόλεων, 80 εκ των οποίων σε μία μόνο ημέρα. Καμία χώρα στον κόσμο δεν μπορεί να αποδεχτεί μία τέτοια κατάσταση.

Μέχρι τώρα το Ισραήλ είχε επιδείξει αυτοσυγκράτηση όμως δεν είχε άλλη επιλογή από να αντιδράσει με στρατιωτικές επιχειρήσεις για να προστατέψει τους πολίτες του ενεργώντας με γνώμονα το αυτονόητο δικαίωμα της αυτοάμυνας.

Το Ισραήλ έκανε τα πάντα προκειμένου να υπάρξει ηρεμία χωρίς την χρήση βίας. Συμφώνησε σε μια εκεχειρία με την μεσολάβηση της Αιγύπτου, η οποία παραβιάστηκε από την Χαμάς. Ταυτόχρονα, η οργάνωση συνεχίζει να κρατά ως όμηρο τον νεαρό Ισραηλινό δεκανέα Γκιλάντ Σαλίτ, τον οποίο απήγαγε μέσα σε ισραηλινό έδαφος.

Η Χαμάς είναι μία τρομοκρατική οργάνωση, και αναγνωρίζεται ως τέτοια από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Υποστηρίζεται από ακραία καθεστώτα όπως το Ιράν και έχει μία ριζοσπαστική ισλαμιστική ατζέντα που στόχο έχει να εμποδίσει την ειρήνη μεταξύ των λαών της περιοχής. Η Χαμάς απορρίπτει το δικαίωμα ύπαρξης του Ισραήλ και δεν διστάζει να χρησιμοποιεί κυνικά ακόμα και τον δικό της άμαχο πληθυσμό για τους σκοπούς της προπαγάνδας της.

Το Ισραήλ συνεχίζει να πιστεύει σε μία λύση δύο κρατών και παραμένει προσηλωμένο στις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την νόμιμη Παλαιστινιακή Αρχή που ξεκίνησαν στην Ανάπολη των ΗΠΑ.

Στις επιχειρήσεις του το Ισραήλ θα συνεχίσει να παίρνει μέτρα για να αποτραπεί μία ανθρωπιστική κρίση και να αποφύγει απώλειες μεταξύ των αμάχων.

Το Ισραήλ αναμένει την κατανόηση της διεθνούς κοινότητας καθώς αντιμετωπίζει την τρομοκρατία εναντίον των πολιτών του."

AΠΕ-ΜΠΕ
deltio11: Ζητούν "κατανόηση"!! και δεν ζητούν συγνώμη για τα παιδιά που σκότωσαν;

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σου εστειλα σχολιο και το εθαψες γιατι εριχνε ευθυνες στην χαμας εαν η αληθεια σεν εχει χορηγο τοτε η λογοκρισια εχει εσενα χορηγο ΝΤΡΟΠΗ

Ανώνυμος είπε...

Η «ΓΑΖΑ» ΑΙΜΑΤΟΚΥΛΙΣΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΚΡΥΠΤΟΥΣΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ ΤΗΣ ΣΙΩΝ .
Πάνω από 300 νεκροί μεταξύ αυτών και βρέφη , αεροπορικές επιθέσεις ακόμα και σε ασθενοφόρα
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΤΩΝ «ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΩΝ» ΠΟΥ ΕΚΑΨΑΝ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ?
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΙ» ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΚΛΥΖΑΝ ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝΩΣΟΥΝ ΤΗΝ «ΕΞΕΓΕΡΣΗ» ΤΩΝ ΝΕΩΝ?
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΙ ΑΣΤΕΡΕΣ ΠΟΥ ΑΓΩΝΙΩΔΩΣ ΜΕΤΕΔΙΔΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ LINK ΤΙΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΤΗΣ «ΕΞΕΓΕΡΣΗ»………???
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΙ «ΔΙΕΘΝΙΣΤΕΣ» ΠΟΥ ΕΠΙΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΟΤΙ «ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ»??
ΚΑΙ ΤΩΡΑ «ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΟΥΝ» ΤΑ ΔΙΑΔΡΑΜΑΤΙΖΟΜΕΝΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΛΕΜΕΝΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΑΛΟΝΙΟΥ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΕΥΣΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΤΥΠΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΘΑΡΙΣΟΥΝ ΤΟ «ΧΡΕΟΣ» ΤΟΥΣ .
ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ???????
ΠΟΥΘΕΝΑ!!!!!!!
ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΑΝ!!!!!!