29/12/08

Ρίξτε τα επιτέλους ! Γιατι τα έχουμε τα ΤΟR-1 και τα S-300 ;


Απειλούν με αναχαιτίσεις εντός Ελληνικού εναέριου χώρου οι Τούρκοι!!! Θεωρούν δικό τους τον Ελληνικό εναέριο χώρο!!!

Μόνιμο χαρακτήρα και σταθερή συχνότητα προσλαμβάνει η πρακτική της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας να πραγματοποιεί χαμηλές πτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά, με προτίμηση στο Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι. Η λύση είναι μια.
Να τα καταρρίψουμε.


Ενώ ο καταλληλότερος πρωθυπουργός κ. Καραμανλής ασχολείται με το τι ,αλλά και ποιους ,θα φάει , ο υπουργός άμυνας, με το αν θα μείνει ή αν θα φύγει , και η υπουργός εξωτερικών, με το πώς θα φάει το καταλληλότερο, οι Τούρκοι, έχουν καταλάβει τον εναέριο χώρο του Αιγαίου, και πραγματοποιούν εικονικούς βομβαρδισμούς, πάνω από ελληνικά νησιά, που κατοικούνται.
Μετά τα Υμια που έχασε ο Σημίτης, τώρα χάνουμε το Αιγαίο.
Η λύση είναι μια. Να τα καταρρίψουμε.
H Ελληνική Δημοκρατία, δεν μπορεί να εγγυηθεί ποια, στους έλληνες υπηκόους, ότι δεν θα ξυπνάνε το πρωί, με τουρκικά αεροπλάνα, πάνω από το κεφάλι τους.
Το ζήτημα πλέον είναι ποτέ θα έρθουν στην Αθήνα ;

"Εντείνουν τις προκλήσεις τους οι Τούρκοι στο Αιγαίο με απειλές αναχαιτίσεων ελληνικών στρατιωτικών ελικοπτέρων που προσεγγίζουν ακριτικά νησιά, και πτήσεις μαχητικών στο πεδίο βολής Ανδρου.Παραμονές Χριστουγέννων δύο σχηματισμοί τουρκικών μαχητικών, αποτελούμενοι από συνολικά 13 αεροσκάφη, εκ των οποίων τα έξι ήταν οπλισμένα, πραγματοποίησαν δύο παραβάσεις και 10 παραβιάσεις στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο. Η τουρκική προκλητικότητα αναγνωρίστηκε και αναχαιτίστηκε, από την Πολεμική μας Αεροπορία, χωρίς να σημειωθεί εμπλοκή.
Οπως γράφει η εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», ελικόπτερο του στρατού, καθώς πετούσε κοντά στο Φαρμακονήσι, κλήθηκε από τουρκικά ραντάρ να αποχωρήσει από την περιοχή γιατί, όπως είπαν, πετούσε σε τουρκικό εναέριο χώρο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, ανάλογο περιστατικό είχε σημειωθεί και στις Οινούσσες, όπου ελληνικό ελικόπτερο απειλήθηκε με αναχαίτιση.
Την ίδια ώρα οι τουρκικές προκλήσεις εντείνονται επικίνδυνα και με τις πτήσεις μαχητικών στο πεδίο βολής Άνδρου. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», χθες το μεσημέρι -περίπου δύο εβδομάδες μετά την εισβολή δύο τουρκικών F-16 στο πεδίο βολής Άνδρου την ώρα που εκτελούσαν ασκήσεις πυρών 16 ελληνικά πολεμικά πλοία- σημειώθηκε διπλή διέλευση τουρκικών αεροσκαφών μέσα και στα όρια του πεδίου βολής, η οποία τελικά κατέληξε σε υπέρπτηση τεσσάρων F-16 πάνω από το Αγαθονήσι σε πολύ χαμηλό ύψος.Αρχικά, διευκρινίζεται στο σχετικό δημοσίευμα, τέσσερα αεροσκάφη διέσχισαν στο μέσον το πεδίο και μετά ένα F-16 πέταξε κατά μήκος του ανατολικού ορίου.Χθες στο FΙR Αθηνών εισήλθαν συνολικά 16 τουρκικά F16, εκ των οποίων οπλισμένα, σε δύο σχηματισμούς, παραβιάζοντας δέκα φορές τον εθνικό εναέριο χώρο νοτιοδυτικά των Ψαρών, ενώ έγινε και μία εμπλοκή με ελληνικά μαχητικά".

http://kostasxan.blogspot.com/2008/12/blog-post_7933.html

Την ίδια ώρα η αντιπολίτευση ασχολείται μόνο... με την Γάζα και την Χαμάς, και κάνει δηλώσεις καλών προθέσεων, και πορείες μαζί με τη μουσουλμανική κοινότητα, στην πρεσβεία του Ισραήλ.

«Μόνιμο χαρακτήρα και σταθερή συχνότητα προσλαμβάνει η πρακτική της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας να πραγματοποιεί χαμηλές πτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά, με προτίμηση στο Αγαθονήσι και το Φαρμακονήσι. Σήμερα το σενάριο προσομοίωσης βομβαρδισμού που ακολούθησαν οι Τούρκοι περιελάμβανε πτήσεις τεσσάρων F-16 πάνω από το Αγαθονήσι. Οι εισβολείς πέταξαν πολύ χαμηλά, μόλις 400 μέτρα (1200 πόδια), πάνω από το νησί των Δωδεκανήσων. Ο σχηματισμός αποτελούνταν από οκτώ οπλισμένα τουρκικά F-16 τα οποία εισέβαλαν στις 12.11 το μεσημέρι στο FIR Αθηνών από την περιοχή ανάμεσα στη Χίο και την Λέσβο. Παρά το γεγονός ότι τα τουρκικά αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν εικονικά από ελληνικά μαχητικά, δύο από τους εισβολείς ενεπλάκησαν σε αερομαχία με τα φίλια αεροσκάφη νοτιοδυτικά της Χίου. Την ίδια ώρα τα τέσσερα τουρκικά μαχητικά πετούσαν πάνω από το Αγαθονήσι, ενώ τα τελευταία δύο F-16 του τουρκικού σχηματισμού δημιουργούσαν ασπίδα προστασίας αποκλείοντας τη νησίδα των Δωδεκανήσων.

31 λεπτά διήρκεσε συνολικά η εικονική επιδρομή των τουρκικών αεροσκαφών. Μόλις πριν από δέκα μέρες τα τουρκικά μαχητικά εκτέλεσαν αντίστοιχη πολεμική άσκηση πάνω από το Φαρμακονήσι.
Σήμερα Δευτέρα καταγράφηκαν συνολικά δύο παραβάσεις (αφού οι εισβολείς προσμετρώνται ανά σχηματισμό και όχι ανά αεροσκάφος!) του FIR Αθηνών και δέκα παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου» .
του Μάκη Πολλάτου
http://www.protothema.gr/content.php?id=20791







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...