19/12/08

Παραμύθα-Κόσοβο-Εξάρχεια.Yes we can!

Συνέντευξη Γιώργου Α. Παπανδρέου στο Ιταλικό πολιτικό περιοδικό "L' Espresso" και στο δημοσιογράφο Gianni Perrelli.
http://www.pasok.gr/portal/gr/3/71252/7/7/1/showdoc.html

(Αποσπάσματα)

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Γιατί, σε μία περίοδο παγκόσμιας κρίσης που τροφοδοτεί την δυσαρέσκεια σε όλες τις περιοχές του πλανήτη, αυτή η έκρηξη βίας ξέσπασε ακριβώς στην Ελλάδα;
Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Η κρίση εδώ είναι πολύ πιο βαθιά. Μέχρι τώρα φάνηκε μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Εξαιτίας των νεοφιλελεύθερων πολιτικών καταστράφηκε το δίκτυο προστασίας, το οποίο στην διάρκεια των προηγούμενων σοσιαλιστικών κυβερνήσεων εγγυόταν επενδύσεις, υποδομές, ποιότητα στην διαχείριση της πρόνοιας και της παιδείας. Ο κόσμος χάνει την εμπιστοσύνη του σε ένα σύστημα εξουσίας, που ευνοεί τις πελατειακές σχέσεις και υποβοηθά την διαφθορά.
Αυτοί που αντιμετωπίζουν περισσότερες δυσκολίες είναι οι νέοι, oι οποίοι έχουν στερηθεί και αυτά τα κοινωνικά προγράμματα που διευκόλυναν την έξοδό τους από το…τούννελ των ναρκωτικών!!! Μετά την περικοπή των κονδυλίων, οι φοιτητές των δημοσίων ιδρυμάτων είναι εξοργισμένοι, γιατί ξέρουν ότι προορίζονται γαι ένα μέλλον προσωρινής εργασίας. “Εκατομμύρια δολλάρια στους τραπεζίτες, σφαίρες για τους μαθητές”, είναι το σύνθημα που ακούγεται περισσότερο στις διαδηλώσεις.
Αυτό που συνθέτει με τον καλύτερο τρόπο την απόσταση αυτής της κυβέρνησης από τα πραγματικά προβλήματα της χώρας. Ο νεοσυντηρητισμός είναι ένα μοντέλο αποτυχημένο. Όπως ο σοσιαλισμός υπονομεύτηκε από την κακή εικόνα της Σοβιετικής Ένωσης, έτσι η δημοκρατία υπέστη φθορά από τα λάθη του George Bush και των οπαδών του.
[...]
ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Αναφέρεστε στο ηθικό ζήτημα που είναι μία από τις θεμελιώδεις αιτίες της δυσαρέσκειας;

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Αυτή η χώρα τα τελευταία χρόνια σφαγιάστηκε από τα σκάνδαλα. Αλλά εγώ πιστεύω ακράδαντα πως μπορεί να αναστραφεί η πορεία. Και για να αναφέρω τον Barack Obama, λέω: “Yes, we can”.

Επομένως ο Γιωργός ξέρει για την διασυνδεση "πρέζας"-Κοσοβάρων-Νατο- Εξαρχείων.Τά άλλα για το "εκκατομύρια στις τράπεζες- σφαιρες για τους μαθητές" τι τα ήθελε; Η πρέζα και οι Κοσοβάροι έχουν σχέση με την κοινωνική επανάσταση και ποιά;

Δεν υπάρχουν σχόλια: