27/12/08

Nα σταματήσει η αιματοχυσία : Πρόκειται για σφαγή, και γενοκτονία

Ισραηλινή επίθεση στη Γάζα.208 νεκροί(ως τώρα).

Οι επιθέσεις των Ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας προκάλεσαν
βαρύτατες απώλειες σε ανθρώπινες ζωές: Σύμφωνα με τη Χαμάς οι νεκροί φτάνουν τουλάχιστον τους 208 Παλαιστίνιοι ενω υπάρχουν 300 τραυματίες.


«Αυτοί οι άνθρωποι (η Χαμάς) δεν είναι τίποτε άλλο από αλήτες και το Ισραήλ υπερασπίζεται το λαό του εναντίον των τρομοκρατών όπως η Χαμάς», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Γκόρντον Τζόντρο από το Τέξας όπου ο πρόεδρος Μπους περνάει στο ράντσο του τις γιορτές του τέλους της χρονιάς.
«Αν η Χαμάς σταματούσε να εκτοξεύει ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ, τότε το Ισραήλ δεν θα είχε ανάγκη να πραγματοποιήσει τα πλήγματα στη Γάζα», δήλωσε ο Τζόντρο απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους. «Αυτό που πρέπει είναι να σταματήσει η Χαμάς να εκτοξεύει ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ», επέμεινε και πρόσθεσε πως «οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θέλουν νέες βιαιότητες».

Εκπρόσωπος της αστυνομίας ανακοίνωσε ότι μόνο στο κτίριο της αστυνομίας στην πόλη της Γάζας ,που επλήγη, όπου διεξαγόταν τελετή αποφοίτησης, σκοτώθηκαν 40 άτομα. Μεταξύ των νεκρών είναι και ο επικεφαλής της Αστυνομίας.

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Vittorio Arrigoni, από την Γάζα που βομβαρδίζεται τώρα (ώρα Ελλάδας 14:10) του http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/

- Τι συμβαίνει τώρα στη Γάζα;
- Τα ισραηλινά F16 βομβαρδίζουν αδιάκοπα από τις 11:30. πρόκειται για σφαγείο! Οι νεκροί ξεπερνούν τους 200. Κτύπησαν και δύο πολυκατοικίες, κοντά στο σπίτι που μένω, στην περιοχή του λιμανιού. Σκοτώνουν αδιακρίτως!
- Ορισμένα δυτικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι βομβαρδίζονται «βάσεις τρομοκρατών»...
- Μαλακίες! Ντροπή τους! Δολοφονούν αθώους πολίτες, κάθε άλλο από τρομοκράτες! Δεν έχω ξαναδεί τόση βία στη Γάζα… Βομβαρδίζουν με αεροπλάνα και από τη θάλασσα με πολεμικά πλοία.
- Περιμένατε τέτοια επίθεση;
- Ειλικρινά, όχι. Χθες, μάλιστα, το Ισραήλ άνοιξε τον κλοιό και άφησε να περάσουν λίγα τρόφιμα. Το έκανε επίτηδες κι έτσι σήμερα έπιασε στον ύπνο τον λαό, τα παιδιά που σχολούσαν από τα σχολεία…Κλείνω, φεύγω για το νοσοκομείο ash-Shifa, έχουν ανάγκη από αίμα και βοήθεια…

Ο εκπρόσωπος των Ένοπλων Δυνάμεων του Ισραήλ , ανακοίνωσε ότι στόχος των επιθέσεων ήταν εγκαταστάσεις, όπου δρουν τρομοκράτες. «Είμαστε σε μια δύσκολη περίοδο» ειπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αμυνας, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο να επεκταθούν οι επιχειρήσεις.

Το Ισραήλ βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο και από τις προηγούμενες ημέρες, τόσο ο πρωθυπουργός Εχούντ Ολμέρτ όσο και η υπουργός Εξωτερικών Τζίπι Λίβνι είχαν ουσιαστικά προαναγγείλει την επίθεση, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν θα ανεχθούν άλλο τις επιθέσεις μελών της Χαμάς στο έδαφος του νότιου Ισραήλ.

H Χαμάς διέταξε «γενική αντεπίθεση» , και κάμποσες ρουκέτες έπεσαν στο έδαφος του Ισραήλ, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή της μία Ισραηλινή και να τραυματιστούν άλλα τέσσερα άτομα.

Οι Αντιδράσεις των "καλών ανθρώπων"

Ο πρόδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, κατήγγειλε την επιθετικότητα του Ισραήλ. και ξεκίνησε επαφές με ξένους ηγέτες .Η κυβέρνηση της Αιγύπτου έστειλε ενισχύσεις κατά μήκος των συνόρων της με τη Λωρίδα της Γάζας, καθώς και έξι νοσοκομειακά στο μεθοριακό σταθμό της Ράφα.Ο πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ έδωσε εντολές να ανοίξει η μεθόριος, ώστε οι ιατρικές υπηρεσίες να προσφέρουν βοήθεια σε τραυματίες.
Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί ζήτησε να σταματήσουν οι επιθέσεις με πυραύλους κατά του Ισραήλ, όπως και οι επιθέσεις των Ισραηλινών στη Γάζα.Ο επικεφαλής της ΚΕΠΠΑ Χαβιέρ Σολάνα, ζήτησε επίσης την άμεση κατάπαυση του πυρός.
Οι υπουργοί Εξωτερικών των αραβικών χωρών συναντώνται εκτάκτως την Κυριακή ή τη Δευτέρα στο Κάιρο, προκειμένου να διαμορφώσουν μια κοινή θέση έναντι των εξελίξεων. Τη σχετική ανακοίνωση έκανε ο γγ του Αραβικού Συνδέσμου Αμρ Μούσα.
Η Λιβύη -ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας- δήλωσε ότι θα επιδιώξει σύγκληση του ΣΑ του ΟΗΕ, προκειμένου να καταδικαστεί η ισραηλινή επιθετικότητα.


Γ.Παπανδρέου

«Ζητούμε την άμεση κατάπαυση του πυρός στην Γάζα. Καταδικάζουμε με τον πιο απερίφραστο τρόπο κάθε πράξη βίας», αναφέρεται σε δήλωση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, Γιώργου Παπανδρέου, σχετικά με τις επιθέσεις στη Γάζα και την απώλεια ανθρώπινων ζωών.
«Οι πράξεις αυτές, όπως και οι πολεμικές επιχειρήσεις, τροφοδοτούν έναν φαύλο κύκλο τυφλής βίας και αίματος στην Μέση Ανατολή και εξανεμίζουν και τις ελάχιστες ελπίδες για εξεύρεση ειρηνικής και βιώσιμης λύσης στην βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ και με στόχο την ειρηνική συνύπαρξη δύο κρατών.
Καταδικάζουμε τους πολύνεκρους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στην Γάζα και ζητούμε την άμεση παύση τους, όπως και των επιθέσεων με πυραύλους κατά του Ισραήλ.
Καλώ όλους, όλες τις πλευρές, να δείξουν υπευθυνότητα και αυτοσυγκράτηση, ώστε να σταματήσουν άμεσα οι εχθροπραξίες και να δοθεί τέλος στις ενέργειες απαράδεκτης βίας.
Τονίζουμε, ταυτόχρονα, την ανάγκη άρσης του αποκλεισμού για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στον άμαχο Παλαιστινιακό πληθυσμό.
Ο ΟΗΕ, η Ευρωπαϊκή Ένωση, ο Αραβικός Σύνδεσμος και όλη η διεθνής κοινότητα πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για εκτόνωση της κρίσης και επιστροφή στον δρόμο του ειρηνικού διαλόγου.
Η Σοσιαλιστική Διεθνής θα αναλάβει κάθε απαραίτητη πρωτοβουλία σε αυτήν την κατεύθυνση»,
δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ καταγγέλλει «το νέο μαζικό έγκλημα κατά του Παλαιστινιακού λαού που διαπράττει η κυβέρνηση του Ισραήλ. Οι βομβαρδισμοί που εξαπέλυσαν κατά δημοσίων κτιρίων στη Γάζα σήμερα, οδήγησαν σε μια νέα μαζική σφαγή. Η επίθεση παραβιάζει και ακυρώνει την εκεχειρία που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση του Ισραήλ με τη Χαμάς. Σημαίνει κλιμάκωση της Ισραηλινής επιθετικότητας.
Καλούμε τον ελληνικό λαό να εκφράσει την αλληλεγγύη του στον Παλαιστινιακό λαό, να καταδικάσει την κυβέρνηση του Ισραήλ, που δολοφονεί και καταπατά τα δικαιώματα του Παλαιστινιακού λαού καθώς και τις ΗΠΑ και ΕΕ, που ανέχονται και στηρίζουν την ισραηλινή βαρβαρότητα.
Ο ελληνικός λαός πρέπει να απαιτήσει από την κυβέρνηση και τα άλλα κόμματα να πάρουν ξεκάθαρη θέση υπέρ του δίκαιου αγώνα των Παλαιστινίων και κατά της ισραηλινής κατοχής. Να καταδικάσουν τη νέα επίθεση, καθώς και τον απάνθρωπο αποκλεισμό που έχει επιβάλει το Ισραήλ στους Παλαιστινίους»
, αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματικό του ισραηλινού στρατού, η εκστρατεία εναντίον της Χαμάς μπορεί να διαρκέσει πολύ χρόνο και να χρησιμοποιηθούν και χερσαίες δυνάμεις. «Πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για μια συνεχή στρατιωτική επιχείρηση που μπορεί να διαρκέσει πολύ καιρό. Δεν έχουμε θέσει χρονικά όρια γι αυτό και είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε αν χρειαστεί με όλες μας τις επιλογές, από αέρος, από εδάφους, οτιδήποτε», τόνισε.

Σχόλιο

Το «σκόρ» του αγώνα «θανάτου», μέχρι στιγμής είναι, 208-1.(Πολύ πάνω από τη «νόρμα» των Ναζί, στα Καλάβρυτα και το Δίστομο.

Πακιστάν,Γάζα...ώρα να εμφανιστούν και οι αντάρτες του Νίγηρα.

O εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Γκόρντον Τζόντρο από το Τέξας : «οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θέλουν νέες βιαιότητες».Tους Ροκφέλερ-Σόρος-Απατεώνοφ (Μάντοφ)& CIA τους ρώτησε;

Σπύρος Χατζάρας

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Πρεσβεία του Ισραήλ
ΔΕΥΤΕΡΑ 29 - 12 - 2008, ώρα 15.00΄(κόμβος Λεωφ. Κηφισίας και Κατεχάκη)
ΖΩΗ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ ΠΟΛΙΟΡΚΗΜΕΝΟΥΣ·
ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ·
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΛΛΗΝΟΠΑΛΑΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΦΙΛΙΑΣ






1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Οι Εβραίοι δολοφονούν μικρά παιδιά και γυναίκες χωρίς να μιλάει κανείς.Διαπράττουν για άλλη μία φορά ολοκαύτωμα-αυτή τη φορά χωρίς να είναι οι ίδιοι τα θύματα-και οι αριστερές ''προοδευτικές'' δυνάμεις δεν συγκινούνται.Τώρα δεν στέλνονται sms να μαζευτούν οι ''οργισμένοι'' νέοι και να διαμαρτυρηθούν έξω από την ισραηλινή πρεσβεία.Ούτε βέβαια και ο ομόδοξος Obama.Το 2009 έχω την εντύπωση ότι ξεκινάει-έχει μάλλον ήδη ξεκινήσει-πολύ ''περίεργα'' και έχουμε να δούμε πολλά ακόμα.

Η 19η Μαρτίου στην Ιστορία

Η 19η Μαρτίου είναι η 79η ημέρα του  δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Απομένουν 287 μέρες μέχρι το τέλος του έτους. 1205. Έγινε ...