27/12/08

ΚΑΤΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.ΚΑΨΤΕ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ

ΑΝΤΙΦΑ-ΜΙΧΑΛΟΣ

ΟΙ ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ (της Εκάλης) ΕΚΑΨΑΝ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ. ΤΟ ΕΒΕΑ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ (και ο Χρυσοχοίδης) ΤΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ. ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ. (ΚΑΙ ΓΙΑ 72 ΩΡΕΣ ΤΗΝ ΕΒΔΟΜΑΔΑ).

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ.

ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΤΩΝ SHOPING CENTER

ΑΝΤΙΦΑ-ΚΑΡΑΜΑΝ

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Το λυκόφως των «μεταλλαγμένων»

Ο κ. Παυλόπουλος είναι συμπαθής και μορφωμένος. Αλλά όταν ανέλαβε να διαχειριστεί την κρίση της 6ης Δεκεμβρίου, αντέδρασε ως καθηγητής του Δικαίου μάλλον, παρά ως υπεύθυνος υπουργός:
Διακήρυξε ότι ανάμεσα στην «ανθρώπινη ζωή» και την προστασία της δημοκρατικής νομιμότητας διάλεγε την «ανθρώπινη ζωή»!
Έτσι έστειλε - άθελά του - «μήνυμα» στους κουκουλοφόρους ότι μπορούσαν ατιμώρητα να κάψουν και να καταστρέψουν, διότι η Πολιτεία θα προτιμούσε να προστατέψει τη ζωή (τους), παρά την δημόσια ασφάλεια και την περιουσία των πολιτών.
Το χειρότερο είναι αυτό το… «άθελά του»! Δεν κατάλαβε τι έλεγε τότε. Δεν κατάλαβε που οδηγούσε αυτή η διακήρυξή του. Ακόμα δεν έχει καταλάβει…
Μείναμε άναυδοι όταν τον ακούσαμε. Και γνωρίζαμε τι θα επακολουθούσε. Διότι τέτοιο ψευτο-δίλημμα δεν τέθηκε ποτέ σε δημοκρατικές χώρες που αντιμετώπιζαν παρόμοια κρίση.
Γιατί στις δημοκρατίες υπάρχει ένα μόνο «αγαθό» που είναι σπουδαιότερο από την ανθρώπινη ζωή. Η ανθρώπινη αξιοπρέπεια. Δηλαδή η Ελευθερία και Νόμος που την εγγυούνται και την περιφρουρούν.
Όταν καταλύεται η Νομιμότητα μαζικά, τότε δύο πράγματα μπορούν να συμβούν:
-- Είτε οι άνθρωποι παίρνουν το νόμο στα χέρια τους, για να προφυλάξουν τον εαυτό τους και την περιουσία τους και γενικεύεται η αυτοδικία, οπότε χάνονται πολλές ανθρώπινες ζωές.
-- Είτε οι άνθρωποι βλέπουν ανήμποροι τις περιουσίες τους να γίνονται παρανάλωμα κι ακολουθεί γενικευμένη κρίση, που απειλεί τις ζωές, την ευημερία και την ασφάλεια όλων των πολιτών. Και το ίδιο το πολίτευμα. Γιατί δημοκρατία που δεν μπορεί να προστατέψει τους πολίτες, καταρρέει.
Θα είχε δίκιο ο κ. Παυλόπουλος, αν απέναντί του είχε μόνο την οργή των δεκαπεντάχρονων για το θάνατο του συνομηλίκου τους. Αυτή πράγματι, θα εκτονωνόταν γρήγορα και ανώδυνα.
Δυστυχώς, όμως, δεν είχε μόνο αυτό να αντιμετωπίσει. Οι υπηρεσίες του γνώριζαν από καιρό ότι ετοιμάζονταν μεγάλης κλίμακας επεισόδια από «γνωστούς- αγνώστους». Πολύ πριν τον τραγικό χαμό του 15χρονου μαθητή. Αυτά τα επεισόδια δεν εκτονώνονται εύκολα, ούτε αντιμετωπίζονται με αστυνομία σε «αμυντικό ρόλο».
Ο κ. Παυλόπουλος νομίζει ότι με την πολιτική του «σώζει ζωές». Στην πραγματικότητα θέτει σε κίνδυνο πολύ περισσότερες ζωές.
Νομίζει ότι προστατεύει τον – ιδεατό – «Άνθρωπο». Στην πραγματικότητα αφήνει απροστάτευτους εκατοντάδες χιλιάδες πραγματικούς ανθρώπους.
Ο κ. Παυλόπουλος αντέδρασε στην κρίση περισσότερο σαν να έδινε «εξετάσεις προοδευτικότητας», παρά σαν υπουργός, υπεύθυνος για τη περιφρούρηση της Νομιμότητας.
Εμφανίστηκε ως «μεταλλαγμένος δεξιός», που προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι «πλέρια δημοκράτης», αφήνοντας ανυπεράσπιστους τους πολίτες από την Ηροστράτεια μανία των κουκουλοφόρων.
Όμως, δεν είναι ο μόνος «μεταλλαγμένος»...
Από την άλλη πλευρά, εμφανίστηκαν κάποιοι, στο χώρο της πάλαι ποτέ «ρόζ αριστεράς» - αλλά και της «προοδευτικής» αντιπολίτευσης γενικότερα - που συγκρίνουν τα έκτροπα των τελευταίων ημερών, με την εξέγερση του Πολυτεχνείου.
Παραβλέπουν, όμως, κάποιες κεφαλαιώδους σημασίας διαφορές:
* Στην εξέγερση του Πολυτεχνείου δεν έγιναν εκτεταμένες καταστροφές. Για την ακρίβεια, όταν η προπαγάνδα της χούντας δημοσίευσε φωτογραφίες που έδειχναν βανδαλισμούς στον περίβολο του Πολυτεχνείου, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής, μέσα από την βαθιά παρανομία στην οποία βρίσκονταν τότε, κατήγγειλαν ότι τις καταστροφές τις έκανε η αστυνομία μετά την εκκένωση του Πολυτεχνείου, για να συκοφαντήσει και να σπιλώσει την εξέγερσή τους.
Για τους δημοκράτες φοιτητές της εποχής εκείνης ήταν ντροπή να τους αποδοθούν βανδαλισμοί. Για τους σημερινούς κουκουλοφόρους οι βανδαλισμοί είναι μοναδικός λόγος ύπαρξης και υπέρτατος «τίτλος τιμής»!
* Στην αντίσταση κατά της χούντας όλοι αγωνίζονταν με τα πρόσωπά τους ακάλυπτα. Σήμερα, μέσα σε καθεστώς δημοκρατίες, με πλήρεις δικονομικές εγγυήσεις για κάθε «διαφωνούντα», κρύβουν τα πρόσωπά τους. Γιατί, άραγε;
* Στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, οι έγκλειστοι ανέμιζαν την Ελληνική σημαία. Σήμερα οι ορδές των κουκουλοφόρων καίνε την ελληνική σημαία, βεβηλώνουν το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και ανεμίζουν τα κοκκινόμαυρα κουρέλια τους.
* Στην εξέγερση του Πολυτεχνείου, οι φοιτητές φώναζαν «Ψωμί-Παιδεία-Ελευθερία». Ένα σύνθημα που παρήγε Λόγο Ελευθερίας και ενέπνεε Ήθος Δημοκρατίας. Οι σημερινοί κουκουλοφόροι εκπέμπουν φόβο και μίσος.
Κάθε σύγκριση των δύο περιπτώσεων είναι γελοία, αν δεν είναι ιεροσυλία.
Και τη σύγκριση την αποτολμούν είτε αφελείς, είτε ιδιοτελείς αντιπολιτευόμενοι, είτε μεταλλαγμένοι – και συμβιβασμένοι - «αριστεροί», Οι οποίοι αφότου έκαναν «επάγγελμα» την ιδεολογία τους, τώρα επιχειρούν να ξεπλύνουν τις «ενοχές» τους, καλύπτοντας κουκουλοφόρους που καίνε και καταστρέφουν τα πάντα ή ενθαρρύνοντας την άγουρη εφηβική αντίδραση παρασυρμένων ανηλίκων.
Γεμίσαμε «μεταλλαγμένους»!
Μεταλλαγμένους της «Κεντροδεξιάς» που δεν μπορούν να περιφρουρήσουν τη δημοκρατική νομιμότητα. Και μεταλλαγμένους της «Κεντροαριστεράς», της ροζ «Αριστεράς» και της «Προόδου», που ξεπλένουν τις ενοχές τους και ψαρεύουν «ψηφαλάκια». Στα θολά νερά…
Πέρα από τους μεταλλαγμένους εκπροσώπους του, ο ελληνικός λαός παραμένει παραζαλισμένος, τρομαγμένος, απελπισμένος…
Τελευταία, και εξοργισμένος.
Την πραγματική οργή του δεν την έχουν νιώσει ακόμα.
Την δίκαια εξέγερσή του δεν την έχουν δει.
Όταν την δουν, τότε θα καταλάβουν τη διαφορά…

Σημερινα Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία). (Μέχρι τις 11 πμ)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...