17/12/08

Στις 19 Ιανουαρίου η συνάντηση Ελλάδας-ΠΓΔΜ για την προσφυγή στη Χάγη

Στις 19 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθεί στη Χάγη η πρώτη επίσημη συνάντηση των εκπροσώπων (αντίκλητων) της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ, αναφορικά με την προσφυγή που κατέθεσε η ΠΓΔΜ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά της Ελλάδας, μεταδίδει το MIA, κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ ανέφερε ότι οι υπηρεσίες του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, ενημέρωσαν τα υπουργεία Εξωτερικών της ΠΓΔΜ και της Ελλάδας για τον καθορισμό αυτής της συνάντησης.
Στη συνάντηση θα εξετασθούν διαδικαστικά ζητήματα, αναφορικά με την περαιτέρω πορεία της εκδίκασης της προσφυγής.
Ως εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ στην προσφυγή αυτή ορίστηκε από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Αντόνιο Μιλόσοσκι. Ως ad hoc δικαστής από την πλευρά της ΠΓΔΜ στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ορίστηκε ο Κροάτης καθηγητής Μπούντισλαβ Βούκας.
Ως εκπρόσωποι (αντίκλητοι) της Ελλάδας ορίσθηκαν ο πρέσβης Γεώργιος Σαββαΐδης, ο πρέσβης της Ελλάδας στην Ολλανδία Κωνσταντίνος Ράλλης και η νομική σύμβουλος στο υπουργείο Εξωτερικών Μαρία Τελαλιάν.
Αd hoc δικαστής της Ελλάδας στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης ορίσθηκε ο καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Ακαδημαϊκός, Εμμανουήλ Ρούκουνας.
Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, στις 17 Νοεμβρίου, κατέθεσε προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά της Ελλάδας, κατηγορώντας την για παραβίαση της συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ - που υπεγράφη στη Νέα Υόρκη, το Σεπτέμβριο του 1995.
Με την προσφυγή αυτή, η ΠΓΔΜ καταλογίζει στην Ελλάδα ότι εμπόδισε την επίδοση πρόσκλησης για ένταξη στο ΝΑΤΟ, στη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας, στο Βουκουρέστι, τον περασμένο Απρίλιο.

AΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...