27/12/08

Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ

Και το 2008,
Οι εξουσιαστικές θρησκείες,και τα σκοταδιστικά ιερατεία τουςκαταδυνάστεψαν την πνευματική μας ζωήκαι καταλήστεψαν, διαπλεκόμενοι με το μεγάλο κεφάλαιο,τις κυβερνήσεις του κεφαλαίου, τη δοτή Δικαιοσύνη, το αστικό-ταξικόκράτος και την τοπική αυτοδιοίκηση τη δημόσια περιουσία.
Και το 2008,η κυβέρνηση του κεφαλαίου συνέχισε την κατεδάφισητου περιορισμένου κράτους δικαίου και κοινωνικής πρόνοιας,την απαξίωση της γνώσης και του συστήματος της δημόσιας παιδείας,την απαξίωση και την κατεδάφιση του συστήματος της δημόσιας υγείας,την απαξίωση των εργαζόμενων με την ανεργία, την ακρίβεια, τηνεργασιακή τρομοκρατίακαι την«ελαστικοποίηση των σχέσεων εργασίας»,την απαξίωση της Ελλάδας με τη δουλική υποταγή της στο ηγεμονικό Κεφάλαιο,την απαξίωση της Νεολαίας που ονειρεύεται, δικαιούται και διεκδικείδυναμικά ένα καλύτερο μέλλον, γι' αυτήν και για την Ελλάδα.
Και το 2008,Το Κεφάλαιο και η κυβέρνησή του απαντά με τη βία των δυνάμεων καταστολήςκαι των μηχανισμών του Φόβου, της προπαγάντας της λαϊκής παραπλάνησης,δολοφονεί εν ψυχρώ και συκοφαντεί την εξέγερση των έφηβων την εξέγερσητης ελπίδας της Ελλάδας και κρατάει το Λαό στα βολικά θεωρεία.
Και το 2008,το «Κουκουβαγείο» και λοιπή «πνευματική ηγεσία» και ιντελιγκέντσια σιωπούν,οι συνδικαλιστικές «ηγεσίες» σφυρίζουν αδιάφορα προσκυνώντας την ολιγαρχία,τα κόμματα της αντιπολίτευσης διαλύουν το Λαϊκό Κίνημα αλληλοσπαρασσόμεναγια την αποκλειστικότητα της «Αριστεροσύνης» και άλλα υπόσχονται ένα είδοςυπαρκτού σοσιαλισμού ενώ άλλα προτείνουν στην Ελλάδα «να καλέσει μόνητης το ΔιεθνέςΝομισματικό Ταμείο, να αναλάβει τον έλεγχο και τη διαχείριση τηςελληνικής οικονομίας»,ομολογώντας έτσι την αποτυχία και την ανικανότητά τους.
Και το 2008,Το καπιταλιστικό σύστημα και όσοι θεσμοί και πρόσωπα το υπηρετούναπόδειξαν ότι δεν μπορούν, δεν θέλουν και δεν ξέρουν να οδηγήσουν την Ελλάδαέξω από την κρίση και τον Ελληνικό Λαό στην ευημερία και στην πρόοδο,για όλους αυτούς τους λόγους

ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟ 2009 Η ΕΞΕΓΕΡΣΗ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ
Αθήνα 26.12.2008
Για την Πρωτοβουλία Διαλόγου για ένα Νέο Ουμανισμό
Κώστας Λάμπος

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

oi θρησκείες σας φταίνε τώρα κύριε Λάμπο? Αμαν πια μ' σας τους ταλιμπάν του αθεϊστικού φονταμενταλισμού. Για πια εξέγερση μιλάτε? Αυτή των αναρχικών της Εκάλης και των πλουσιοπαίδων του Π.Ψυχικού που το παίζουν επαναστάτες για να διασκεζάσουν την πλήξη και την ανοία τους?

ΚΩΣΤΑΣ ΛΑΜΠΟΣ είπε...

Ξέρετε, αγαπητέ/ή/ό, (Ο ή Η ή μήπως Το) Millinex, μου είναι δύσκολο να απαντώ σε ανώνυμους, γιατί δεν ξέρω ποιοί είναι , τι πιστεύουν και τι θέλουν. Η ανωνυμία είναι ένα είδος κουκούλας που δεν τη φοράνε μόνο οι νέοι για ευνόητους λόγους, αλλά και κυρίως οι θρασύδειλοι προβοκάτορες και τα πληρωμένα παπαγαλάκια.
Επί της ουσίας όμως θα σας πω, πως ο αθεϊσμός ως αποκρυσταλλωμένη επιστημονική γνώση, ως ανθρωπιστικές αξίες, και ως στάση ζωής δεν οδηγεί σε κανενός είδους φονταμενταλισμού. Όπως γνωρίζετε οι Ταλιμπάν (κάτι σαν Χριστόδουλος και CIA μέχρι Εφραίμ δηλαδή) είναι δημιουργήματα κάποιας φονταμενταλιστικής θρησκείας και όχι κάποιου πανεπιστήμιου.

Τώρα για το κατά πόσο στην Εκάλη και στο Π. Ψυχικό, κατοικούν αναρχικοί, πρέπει να ομολογήσω, ως κάτοικος των φτωχών-λαϊκών νοτιοδυτικών προαστίων, πως δεν το ξέρω, είχα όμως την εντύπωση πως εκεί κατοικούν κυρίως πλουτοκράτες εξουσιαστές.

Αν όμως έχετε δίκιο, ότι δηλαδή "τα πλουσιόπαιδα το παίζουν επαναστάτες" τότε θα πρέπει να δούμε μήπως ήταν από την πλευρά των κουκουλοφόρων των μόνιμων" γνωστών-αγνώστων" συνεργατών των δυνάμεων "της τάξης", γιατί αν πράγματι ήταν από την πλευρά την άλλη, αυτή της εξέγερσης των εφήβων, τότε θα πρέπει να αναθεωρήστε τις απόψεις σας, τόσο όσον αφορά στο ρόλο των θρησκειών όσο και όσον αφορά στο ρόλο των εξουσιαστών που δεν πείθουν ούτε τα παιδιά τους, για το γκρίζο μέλλον που τους επιφυλάσσουν, με αποτέλεσμα αυτά να μπαίνουν στον αγώνα για την ανατροπή του καπιταλισμού και της εξουσιαστικής θρησκείας και για τη δημιουργία ενός καλύτερου, ανθρωπινότερου κόσμου, ενός κόσμου δηλαδή που δεν θα χρειάζεται ούτε θεούς , ούτε μουλάδες-Χριστόδουλους-Εφραίμηδες, ούτε εξουσιαστές-εκμεταλλευτές, ούτε "Δεξιές του Κυρίου".

Αυτά και σας ευχαριστώ για τη συμμετοχή σας στο διάλογο και φυσικά ως πνευματικά ελεύθερος-άθεος άνθρωπος, σας εύχομαι με ειλικρίνεια, κι’ όχι με παπαδίστικη υποκρισία ότι καλύτερο και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ.
Κώστας Λάμπος

Νέα από τη ζώνη της Ειδικής Στρατιωτικής Επιχείρησης στην Νεα Ρωσσία (Νοβορωσσία)

  Τα ξημερώματα, στο μετωπο της Αβντέεβκα,   οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας εγκατέλειψαν τις θέσεις τους κοντά στους οικισμούς Ορλόβκα κ...