21/12/08

Οι Ηνωμένες Πολιτείες θα γνωρίσουν στο Αφγανιστάν την ίδια ήττα που γνώρισαν οι Σοβιετικοί λένε οι Ταλιμπάν

O αρχηγός του γενικού επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ναύαρχος Μάικλ Μάλεν ανακοίνωσε την αποστολή ακόμη 20.000 έως 30.000 αμερικανών στρατιωτών στο Αφγανιστάν μέχρι το καλοκαίρι.
Η ανάπτυξη tvn30.000 στρατιωτών θα διπλασίαsei την αμερικανική στρατιωτική δύναμη στο Αφγανιστάν, που σήμερα από ειναι 35.000 στρατιώτες. Τα τελευταία δύο χρόνια η δράση των αφγανών ανταρτών έχει ενισχυθεί σημαντικά παρά την παρουσία των στρατιωτικών δυνάμεων του υπό τις ΗΠΑ συνασπισμού που αριθμούν συνολικά 70.000 στρατιώτες.
«Κάθε μέρα, οι Αμερικανοί αλλάζουν τη ρητορική τους για να κρύψουν την ήττα τους. Τώρα θέλουν να στείλουν στο Αφγανιστάν τον ίδιο αριθμό στρατιωτών με τους Σοβιετικούς κατά τη δεκαετία του '80. Οι Σοβιετικοί είχαν στείλει τον ίδιο αριθμό στρατευμάτων για να καταλάβουν το Αφγανιστάν, αλλά υπέστησαν βαρειά ήττα. Και όταν οι Αμερικανοί φθάσουν στον ίδιο αριθμό στρατιωτών, θα υποστούν την ίδια σφοδρή ήττα», δήλωσε από τήν Κανταχάρ ,τηλεφωνικά στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Γιουσούφ Αχμάντι.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ειναι τετοιος ο πόλεμος που διεξάγεται στο Αφγανιστάν ( Απειρες ιδιαιτερότητες ) απο φυλές που πότε συμμαχουν με τους Αμερικάνους και πότε τους πολεμάνε παθιασμένα.Συν το θεμα του "ΟΠΙΟΥ" που ειναι ΠΟΛΥ μα ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ για τους φύλαρχους που βλέπω τους Αμερικάνους αλλά & τους Ευρωπαίους που ΘΑ ΣΤΕΙΛΟΥΝ & ΑΥΤΟΙ περισσότερα στρατεύματα( και η ΕΛΛΑΔΑ μαζί) που θα πάθουν - πάθουμε χοντρό χουνέρι.Οι τύποι δεν παίζονται.
A.J.

Η 19η Μαρτίου στην Ιστορία

Η 19η Μαρτίου είναι η 79η ημέρα του  δίσεκτου 2024 κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Απομένουν 287 μέρες μέχρι το τέλος του έτους. 1205. Έγινε ...